FOTBAL  »  NATIONALA  »  UNGARIA - ROMÂNIA, VINERI, ORA 21:30, ÎN DIRECT PE TVR1, LIVETEXT PE GSP.RO

Principala problemă a ungurilor: ”Le e frică de Mutu”

La 30 de ani, în tricoul echipei din Firenze, Mutu a impresionat cu Debrecen +1   FOTO
La 30 de ani, în tricoul echipei din Firenze, Mutu a impresionat cu Debrecen

Articol de - Publicat marti, 19 martie 2013 00:00 / Actualizat marti, 19 martie 2013 01:07

Fostul fundaş de la UTA, Sorin Botiş, evoluează de 10 ani în ţara vecină, a trecut pe la Ferencvaros, Zalaegerszeg şi Honved, iar mulţi dintre actualii internaţionali maghiari i-au fost colegi. Spune că ”Briliantul” le-a rămas în minte ungurilor după Debrecen - Fiorentina, 3-4, cînd a dat două goluri.

- Sorin, cum e această "naţională" pe care o vom întîlni vineri la Budapesta?
- E o echipă în creştere, ei au mulţi jucători în străinătate şi, chiar dacă nu evoluează la formaţii de top, asta le dă o anumită experienţă internaţională, importantă la acest nivel. E bine însă că lipseşte căpitanul Gera, dar atenţie la Szalai, care e pericol mare! Şi la Dszudszak, bineînţeles! Le e însă teamă de Mutu!

- Au scăpat însă de raidurile lui Marica!
- Da, dar lui Mutu i-au luat frica de cînd a jucat Fiorentina cu Debrecen în Champions League, în 2009. Italienii au cîştigat atunci cu 4-3, Adi a dat două goluri şi au băgat la cap că nu e de glumă cu el! Chiar dacă nu mai e la nivelul din urmă cu cîţiva ani, rămîne jucătorul cel mai reprezentativ şi pericolul numărul unu pentru Ungaria.

"E pîine de mîncat pe fundaşii centrali"

- Unde îi putem prinde pe picior greşit?
- Nu stau strălucit în apărare, în special în zona fundaşilor centrali. Nu sînt foarte rapizi, se mişcă greoi şi pot fi depăşiţi relativ uşor pe viteză şi pe combinaţii. Nu le convine să fie presaţi.

- Nu stau însă rău în clasament, au bătut şi în Estonia, au trecut de Turcia acasă, va fi care pe care cu România!
- Am văzut meciul cu turcii. Nu m-au impresionat. Au avut şi mult noroc, i-a ajutat şi arbitrajul. La 1-1, turcii au avut un penalty pe care "centralul" nu l-a dat, apoi s-a întors rezultatul în favoarea Ungariei. Va fi rău pentru ei şi fără spectatori. Nu va mai fi atmosfera aceea fierbinte care să-i împingă mai departe, cu atît mai mult cu cît senzaţia publică e că "naţionala" se află acum pe val.

"Galeriile lui Ferencvaros şi Ujpest s-au înfrăţit pentru vineri"

- Cum e atmosfera acum la Budapesta printre fani? Va fi agitaţie mare în jurul arenei?
- Deocamdată nu se vorbeşte prea mult de partidă, dar în zilele următoare cu siguranţă va începe presiunea. Interesant e că la ultimul Ferencvaros - Ujpest s-au înfrăţit cele două galerii, altfel rivale, şi au scandat sloganuri împotriva României. Presupun că pregătesc ceva împreună şi pentru jocul de vineri. Sper să nu iasă cu bătăi şi cu geamuri sparte, ca în '98. S-au spart autobuze, microbuze, am scăpat ieftin atunci. Venisem de la Arad să văd partida.

- Una peste alta, e loc de trei puncte?
- Este! Ar fi bine însă să nu ne ducem peste ei din minutul unu. Să avem un pic de răbdare, să-i lăsăm să se consume, fiindcă îi putem prinde pe contre. Vor veni, sigur, cu entuziasm ca să bată, au neapărat nevoie de trei puncte pentru a ne lua faţa, aşa că, pentru ei, există riscul precipitării. Aşa îi putem domina!

"Să nu fim atenţi doar la Mutu!"
Antrenorul naţionalei Ungariei, Sandor Egervari, nu-l consideră pe Adrian Mutu principalul pericol pentru poarta maghiară. "E un jucător mare, însă sînt încrezător că îl vom neutraliza. Nu e singurul la care trebuie să fim atenţi. Mai există şi alte individualităţi în lotul României", a comentat tehnicianul.

"Ungaria are jucători ambiţioşi, arţăgoşi, iar un meci contra României oferă mereu o motivaţie în plus. Nu au însă fotbalişti de speriat şi le putem dejuca organizarea cu o prestaţie inteligentă şi cu calm" (Sorin Botiş)

Jucători români din prima ligă maghiară
Jucător:    Echipă
Claudiu Pascariu (24 ani):    Honved
Sergiu Moga (21 ani):   Honved
Sebastian Remeş (21 ani):    Honved
Onişor Nicorec (26 ani):    Gyor
Andrei Ionescu (24 ani):    Ferencvaros

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (16)
kdk.19
kdk.19  •  19 Martie 2013, 18:47

ANDREI IONESCU DE E LA FERENCVAROS E ALA DE A FOST LA CRAIOVA SI LA STEAUA??

gipanaul
gipanaul  •  19 Martie 2013, 11:28
Postat de piulitsa pe 19 Martie 2013, 10:37

bai fratilor...voi chiar nu sunteti sanatosi...e vb de Ungaria...ce experienta in fotbal poate sa aiba aceasta nationala?la handbal da,prin Ferencvaros sau Gyor,dar la fotbal sunt niste nulitati..nu au nici un jucator care sa joace in campionate mari din Europa...

Bre nea, p(i)ulitsa, Ungaria lui Ferenc Puskás a dominat fotbalul mondial in anii 50, pierzand finala CM din Elvetia in fata Germaniei de West doar din cauza aranjamentelor. In final, a fost 2-3 pentru Germania dar nemtilor, si in ziua de azi, le e jena de felul in care au castigat. Cu 2 ani in urma, aceeasi Ungaria castigase si medalia de aur la Olimpiada de vara de la Helsinki. Azi, intr-adevar, nu mai este o forta.

tiartclau
tiartclau  •  19 Martie 2013, 10:50

Tot timpul l-am compatimit pe Mutu la Ajaccion ca nu-l ajuta coechiperii si chiar mai mult cred ca nici nu se ridica la nivelul lui. Acum insa daca el va fi in forma are jucatori sa il ajute sau poate chiar sa ii puna in valoare. Tot ce stiu despre echipa Ungara este ca ocupa locul 2 in grupa deci peste noi. Poate dupa acest meci vom putea spune altceva. Mult succes! Ah, mi-a scapat, spectatorii unguri au fost acuzati de rasism dar noi ce vina avem? De ce sa nu putem fi prezenti pe stadion? In cazul sanctiunilor de acest fel, stadioanele ar trebui sa fie populate macar de copii si femei. Cred ca ar trebui extinsa ideea in Europa.

Vezi toate comentariile (16)
Comentează