FOTBAL  »  NATIONALA  »  EURO 2020

UPDATE Vlad Chiricheș, OUT de la „națională”! Pe cine a chemat Rădoi de urgență

Vlad Chiricheș (30 de ani), căpitanul naționalei României, a părăsit terenul accidentat Captură TV Telekom Sport
Vlad Chiricheș (30 de ani), căpitanul naționalei României, a părăsit terenul accidentat Captură TV Telekom Sport

Articol de GSP - Publicat duminica, 04 octombrie 2020 12:30 / Actualizat duminica, 04 octombrie 2020 23:23

Vlad Chiricheș (30 de ani), căpitanul naționalei României, a părăsit terenul accidentat în minutul 34 al partidei dintre Sassuolo și Crotone și nu va putea juca în următoarele 3 meciuri ale „naționalei”. 

  • Meciul dintre Islanda și România va avea loc joi, 8 octombrie, de la 21:45, liveTEXT pe GSP.RO și în direct pe ProTV;
  • Dacă va trece de Islanda, România va înfrunta Ungaria sau Bulgaria, pe 12 noiembrie, pentru un loc la Euro 2020.

UPDATE 4 octombrie, ora 23:00 

Mirel Rădoi l-a chemat la lot de urgență pe Cristian Manea (23 de ani), fundașul dreapta de la CFR Cluj, informează frf.ro. În actualele condiții, selecționerul îl va folosi pe Andrei Burcă în poziția care l-a consacrat, cea de fundaș central, iar înlocuitorul său pentru flancul drept va fi colegul de la CFR. Astfel, stoperii de la lot sunt în acest moment Burcă, Dr. Grigore, Toșca și Bălașa. 

În victoria din Austria, scor 3-2, Burcă a jucat fundaș dreapta. Axul central al defensivei a fost format din Chiricheș și Dragoș Grigore. 

UPDATE 4 octombrie, 22:05: Vlad Chiricheș e OUT pentru meciurile cu Islanda, Norvegia și Austria. Căpitanul „naționalei” a suferit o leziune fibrilară la nivelul gambei drepte, motiv pentru care are nevoie de 8-10 zile de tratament și recuperare. 

Știrea inițială

Trecuseră doar două luni de la ultimele probleme medicale ale lui Vlad Chiricheș. Fundașul central disputase în această perioadă 4 meciuri: „dubla” României cu Irlanda de Nord din Liga Națiunilor și partidele cu Cagliari și Spezia din Serie A.

Astăzi, în minutul 34 al partidei dintre Sassuolo și Crotone, la scorul de 1-0 pentru formația sa, Chiricheș a rămas pe gazon și a cerut intervenția echipei medicale. Din informațiile furnizate de presa locală, căpitanul „tricolorilor” ar fi resimțit unele probleme musculare la gamba dreaptă și nu a dorit să riște.

158zile a absentat Chiricheș sezonul trecut din cauza problemelor musculare

Probleme pentru Mirel Rădoi

Vlad Chiricheș a fost punctul fix din centrul defensivei lui Mirel Rădoi în partidele cu Irlanda de Nord și Austria. În primul meci, încheiat 1-1 pe Arena Națională, partener i-a fost Alin Toșca. În victoria din Austria, scor 3-2, a jucat alături de Dragoș Grigore.

Lotul României pentru meciul cu Islanda

Portari: Ciprian Tătărușanu (AC Milan/Italia, 69/0), Florin Niță (Sparta Praga/Cehia, 2/0), David Lazar (Astra, 0/0)

Fundași: Sergiu Hanca (KS Cracovia/Polonia, 5/0), Andrei Burcă (CFR Cluj, 1/0), (Sassuolo/Italia, 59/0), Dragoș Grigore (Ludogorets/Bulgaria, 38/1), Alin Toșca (Gaziantep F.K./Turcia, 19/0), Mihai Bălașa, Nicușor Bancu (Universitatea Craiova, 15/0), Mario Camora (CFR Cluj, 0/0)

Mijlocași: Alexandru Crețu (NK Maribor/Slovenia, 2/0), Alexandru Maxim (Gaziantep F.K./Turcia, 39/5), Răzvan Marin (Cagliari/Italia, 21/1), Nicolae Stanciu (Slavia Praga/Cehia, 39/10), Alexandru Cicâldău (Universitatea Craiova, 7/0), Gabriel Iancu (FC Viitorul Constanța, 1/0), Ciprian Deac (CFR Cluj, 24/4), Alexandru Mitriță (New York City FC/SUA, 11/2), Ianis Hagi (Rangers/Scoția, 11/0)

Atacanți: Claudiu Keșeru (Ludogorets/Bulgaria, 37/13), Denis Alibec (Astra, 12/2), George Pușcaș (Reading/Anglia, 16/7)

Alți 8 fotbaliști de află pe lista de rezervă, staff-ul echipei naționale urmând a apela la aceștia în cazul apariției vreunei indisponibilități: Cristian Bălgrădean (CFR Cluj, 0/0), Mihai Bălașa (Universitatea Craiova, 6/0), Florin Ștefan (Sepsi, 1/0), Mihai Bordeianu (CFR Cluj, 2/0), Dan Nistor (Universitatea Craiova, 4/0), Deian Sorescu (Dinamo, 0/0), Florin Tănase (FCSB, 3/0), Andrei Ivan (Universitatea Craiova, 7/0).

VIDEO Match Preview. Islanda - România

Citește și alte știri despre echipa națională a României: 

Rădoi, contestat pentru decizia de-al convoca pe Mario Camora chiar de un conaţional al acestuia! „E mai mult business. Normal e să joci pentru ţara în care te-ai născut!”

Erik Hamren, selecționerul Islandei, și Freyr Alexandersson, antrenorul secund, au susținut o conferință de presă în care au prefețat meciul cu România, din barajul pentru EURO 2020.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (17)
joze_maurinio
joze_maurinio  •  04 Octombrie 2020, 23:42

E, isi revine pentru echipa de club, nu avea rost sa se deranjeze. De obicei, multi se accidenteaza grav, leziune la nivelul fundului. Sau cotului. Deci, ori ii doare in fund, ori in cot! Si atunci nu ai cum sa joci.

doomsday2000
doomsday2000  •  04 Octombrie 2020, 23:37

de Adrian Rus de la Mol Fehervar nu se mai aude nimic ?

694663087795468
Cojo Ioan  •  04 Octombrie 2020, 23:03

Numai experti pe aici,schimb de generatii si alte bazaconii intre dinamovisti si stelisti,da nimeni nu spune ca pe acest post nu avem jucatori de valoarea lui Chiriches,care joaca in Italia nu la Dabuleni

Vezi toate comentariile (17)
Comentează