FOTBAL  »  NATIONALA  »  UNGARIA - ROMÂNIA, VINERI, 21:45, GSP.RO ȘI TVR 1

Puiu A și Puiu B » Iordănescu și-a conturat planurile de atac pentru duelul cu Ungaria

Articol de , - Publicat joi, 03 septembrie 2015 00:00

Torje și Chiricheș sînt 100% recuperați și pioni cerți la Budapesta. Budescu va evolua cu Ungaria doar într-un anumit scenariu

Selecționerul a organizat marți seară o ședință tehnică, ultima înaintea deplasării în Ungaria. "Generalul" a pregătit două strategii împotriva maghiarilor, în funcție de evoluția primei jumătăți de oră în partida de la Budapesta.

Vlad Chiricheș și Gabi Torje, ambii cu probleme medicale, s-au antrenat ieri pentru prima dată alături de echipă: "Chiricheș nu resimte dureri, însă selecționerul n-a vrut să-l forțeze încă din primele zile. După discuția de marți, s-a ajuns la concluzia că Iordănescu va miza sută la sută pe cei doi vineri seară. Însă Torje va ocupa flancul stîng! Maxim iese din schemă, iar Popa va juca pe dreapta", explică surse din anturajul primei reprezentative.

"Tata Puiu" pregătește un sistem cu doi închizători, însă a discutat cu secunzii posibilitatea unui gol primit în prima jumătate de oră, scenariu ce ar da peste cap strategia inițială: "În cazul în care maghiarii deschid scorul devreme, va renunța la unul dintre închizători și îl va trimite pe Budescu în teren alături de Sînmărtean", au mai dezvăluit sursele GSP.

"Tricolorii" au repetat ieri, la Mogoșoaia, cele două formule de joc: Goian - Chiricheș cuplu de fundași centrali, Prepeliță - Hoban la închidere. Și cea ofensivă, doar cu Hoban între cele două linii.
De asemenea, s-a insistat foarte mult pe executarea cornerelor și a loviturilor libere. O altă modificare produsă frecvent în timpul antrenamentului s-a consumat între Keșeru și Florin Andone, pe care Iordănescu i-a tot rotit în timpul jocului.

Pe mîna turcilor

După ce Torje a fost reprofilat la Osmanlispor pentru postul de mijlocaș stînga, Iordănescu va proceda similar. "Generalul" a insistat cu fotbalistul de 25 de ani în flancul stîng la antrenament, fiind și cea mai probabilă variantă în duelul cu maghiarii. În ultimele două etape, românul a bifat un assist cu Sivasspor (1-1) și un gol în victoria cu Galatasaray (2-1), din poziția de extremă stîngă.

41 de meciuria strîns Torje în tricoul primei reprezentative

6 victoriiau "tricolorii" în istorie împotriva Ungariei

Cele două formații testate de Iordănescu

Planul A: Tătărușanu - Papp, Chiricheș, D. Goian, Raț - Hoban, Prepeliță - Ad. Popa, Sînmărtean, Torje - Keșeru

Planul B: Tătărușanu - Papp, Chiricheș, D. Goian, Raț - Hoban - Ad. Popa, Budescu, Sînmărtean, Torje - Keșeru

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (92)
mihailaaurel
mihailaaurel  •  03 Septembrie 2015, 18:24

Oare Iordanescu n- a vazut meciul Stelei de la Belgrad cu Papp in rolul principal ? Si sa nu uite ca ,, sangele apa nu se face"- apropo de Papp si Keseru

alegsandru
alegsandru  •  03 Septembrie 2015, 17:30

Nu, nu va rog, nu, fără Adi Popic.

798598760210452
Oncescu Alexandru-Nicolae  •  03 Septembrie 2015, 17:23
Postat de Razvan Nemes pe 03 Septembrie 2015, 16:20

De ce se ambitioneaza in continuare sa il joace pe Tatarusanu, care a si uitat mirosul unei partide oficiale, si refuza sa il introduce pe Pantilimon, unul dintre cei mai buni portari din cel mai puternic campionat din lume?

Tatarusanu este titular in poarta Fiorentinei si apara foarte bine deci nu inteleg ce vrei sa spui prin comentariu in care precizezi ca "a uitat mirosul unei partide oficiale". In Seria A se joaca numai amicale sau ce? Cat despre Pantilimon este un portar foarte bun cu rezultate excelente. Si eu l-as fi vazut mai degraba titular pe Pantilimon, dar doar din pricina formei pe care o are ca din punct de vedere al valorii sunt 2 portari foarte buni cu valoare apropiata.

Vezi toate comentariile (92)
Comentează