FOTBAL  »  NATIONALA  »  UNGARIA - ROMÂNIA, AZI, 21:45, TVR1, GSP.RO

Răchită explică de ce Marica ar fi fost util naționalei în Ungaria: "Nu trebuia să lipsească”

Articol de - Publicat vineri, 04 septembrie 2015 00:00

Valeriu Răchită explică de ce ar fi meritat Marica să fie în lot și subliniază că folosirea lui Torje în banda stîngă poate însemna o surpriză pentru maghiari. ”Nu pierdem în Ungaria, indiferent de context”, concluzionează Răchită.

- Vivi, probleme de lot, fără echipe în cupele europene, nu e cel mai prielnic moment pentru "națională" înaintea partidei de la Budapesta. Nu e așa?
- Au existat mereu jucători accidentați sau în situații delicate la cluburi, ieșiți din formă, dar, indiferent de context, în această campanie am dus lucrurile pe făgașul dorit. În Grecia, de exemplu, am fi dorit să începem cu Sînmărtean, dar au apărut probleme medicale și am fost obligați să renunțăm. Selecționerul trebuie să găsească soluții, pentru că România are fotbaliști talentați. Iar cu ieșirea din cupele europene, nu mai e aceeași discuție ca pe vremuri. Steaua, care dădea grosul selecționabililor, e formată acum în proporție de 60 la sută din stranieri.

- Cazul Marica. Ar fi trebuit să fie în lot acum?
- Spun "da" cu convingere, chiar dacă selecționerul mă va muștrului, probabil, cînd mă va întîlni. Marica e un lider, căpitanul echipei. Are un cuvînt greu de spus în grup, pe care îl poate influența în sens pozitiv. Aminitiți-vă că a venit fără echipă tot la un meci cu Ungaria, cînd era Pițurcă, s-a pregătit și a dat și gol! Sigur, și acum a evoluat doar opt minute la Konya, dar, neavînd probleme medicale, cred că ar fi trebuit să fie chemat.

" Goian la Priskin sau Grigore la Nikolici"

- Torje în banda stîngă, mutarea pe care o pregătește Iordănescu pentru Budapesta. Ar fi o surpriză pentru maghiari?
- Probabil că da! Am văzut că joacă acolo și la Osmanlispor, ce gol a dat cu Galata!, așa că ar putea s-o facă la fel de bine și în Ungaria. Intră bine pe interior, pe piciorul drept, are șut bun, e capabil să-l surprindă ușor pe Kiraly, un portar de 39 de ani. În stînga avem variante, Gabi, Sînmărtean, Budescu, Maxim. Pe dreapta sînt doar două soluții: Torje și Popa.

- Chiricheș e punct fix în centrul apărării. Care ar fi perechea ideală pentru Vlad?
- Nea Puiu va afla detalii despre echipa Ungariei în funcție de care va alege și pentru stoperi. Dacă maghiarii vor intra cu Szalai și Priskin, jucători foarte înalți, atunci Goian pare varianta optimă. În situația titularizării lui Nikolici, un fotbalist de altă factură, pe viteză, plasat mereu la limita ofsaidului, Dragoș Grigore ar fi mai indicat. Problema e că Ungaria are un antrenor nou, nu știi încă în ce fel gîndește un meci, ce jucători preferă, ce stil. Eu sînt însă convins că, și cu acest mic handicap, nu vom pierde la Budapesta!

"Vor ceda la pressing"

- Iordănescu anunță că vrea un joc ofensiv cu Ungaria. Chestie de atmosferă sau e capabil selecționerul ultradefensiv să-și schimbe crezul de decenii?
- Dacă ne uităm la ce jucători are la dispoziție pentru faza ofensivă, Sînmărtean, Maxim, Budescu, Torje, Keșeru, atunci n-ar fi o utopie să ne propunem un meci curajos la Budapesta. Va trebui însă să fim extrem de precauți în apărare. Se pare că, la 36 de ani, liderul Zoltan Gera va fi titular, plus două vîrfuri, Priskin și Nikolici, Dzsudzsák și Stieber în benzi, se conturează o formulă maghiară foarte periculoasă pe atac. În schimb, dacă-i ținem în pressing și presăm pe fundași de cîte ori avem ocazia, vor ceda, fiindcă nu stau strălucit pe apărare.

"O victorie la Budapesta ar fi ideală, dar și cu un singur punct nu mai avem cum să ratăm calificarea. Batem apoi Grecia acasă și am închis grupa"
Valeriu Răchită

5 echipea antrenat în carieră Valeriu Răchită: Petrolul ('05-'06, '09-'12), Chimia Brazi ('06-'07), Astra ('07-'09), România (secund, '14), Al Ittihad (secund, '14)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
76dani
76dani  •  04 Septembrie 2015, 12:34
Postat de khal_37 pe 04 Septembrie 2015, 10:53

CINE *** E RACHITA ASTA DE-I TOT CITATI ELUCUBRATIILE? SUNT PLECATI BASARAB PANDURU SI DRAGOMIR IN VACANTA????

Unde vezi tu elucubratii, sau ai descoperit un nou cuvant si simti nevoia sa-l folosesti, indiferent daca se poate sau nu folosii?

khal_37
khal_37  •  04 Septembrie 2015, 10:53

CINE *** E RACHITA ASTA DE-I TOT CITATI ELUCUBRATIILE? SUNT PLECATI BASARAB PANDURU SI DRAGOMIR IN VACANTA????

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează