FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Mirel Rădoi păstrează misterul » Mesajul transmis de selecționer înaintea „dublei” decisive cu Islanda și Liechenstein

Mirel Rădoi (centru), alături de Mihai Stoichiță (stânga) și Răzvan Burleanu (dreapta)
Mirel Rădoi (centru), alături de Mihai Stoichiță (stânga) și Răzvan Burleanu (dreapta)

Articol de - Publicat duminica, 07 noiembrie 2021 18:59 / Actualizat duminica, 07 noiembrie 2021 19:36

Selecționerul Mirel Rădoi (40 de ani) și-a anunțat plecarea de la echipa națională a României după meciurile cu Islanda (11 noiembrie, stadion Steaua, ora 21:45) și Liechtenstein (14 noiembrie, Vaduz, ora 19:00), ultimele din preliminariile CM 2022.

Antrenorul a transmis duminică, prin purtătorul de cuvânt al primei reprezentative, că nu va vorbi despre acest subiect la conferința de presă de miercuri, ci după confruntările cu Islanda și Liechtenstein. ”După aceste meciuri se vor contura și concluziile discuțiilor cu conducerea FRF”. se arată în comunicatul FRF.

Cu două victorii, „tricolorii” își asigură locul 2 în grupa J și prezența în barajul pentru CM 2022, însă Rădoi a pus pe jar conducerea FRF, declarând luna trecută după victoria cu Armenia (1-0) că în noiembrie îi expiră contractul, iar „echipa națională trebuie să își găsească antrenor, indiferent ce se întâmplă”.

Claudiu Keșeru, despre neconvocarea la națională: „Nu cred că un antrenor trebuie să-și explice decizia”
FARUL - FCSB 0-1
Claudiu Keșeru, despre neconvocarea la națională: „Nu cred că un antrenor trebuie să-și explice decizia”

Mirel Rădoi nu a mai avut nicio ieșire publică după declarațiile făcute pe 11 octombrie și a transmis că nu dorește să vorbească despre subiect nici în cadrul conferinței de presă pe care o va susține miercuri, 10 noiembrie, de la ora 10:30, în format online.

„Subiectul mandatului de selecționer va fi abordat de Mirel Rădoi doar după disputarea celor două partide, cu Islanda și Liechtenstein”, a anunțat astăzi purtătorul de cuvânt al echipei naționale de fotbal a României, Gabriel Berceanu.

De asemnea, ofițerul de presă a mai transmis: „Vă pot informa că după aceste meciuri se vor contura și concluziile discuțiilor cu conducerea FRF, astfel încât vă mulțumesc anticipat pentru înțelegerea contextului în care selecționerul nu va face declarații pe acest subiect în cadrul acțiunilor media dedicate partidelor”.

Răzvan Burleanu, despre viitorul lui Mirel Rădoi: „Vom comunica împreună decizia după aceste două meciuri”

Între timp, FRF a încercat să-l determine pe selecționer să se răzgândească și să-și prelungească înțelegerea care expiră la finalul lunii noiembrie. Răzvan Burleanu a atins acest aspect miercuri, 3 noiembrie:

„Au existat mai multe întâlniri la care am participat eu, directorul tehnic și selecționerul. Am discutat și despre prelungirea contractului. Relația dintre Mirel Rădoi și FRF a fost permanent bazată pe respect și încredere. Concluzia e că vom lua o decizie împreună după aceste două meciuri extrem de importante.

Vom comunica împreună decizia după aceste două meciuri. În acest moment, toate variantele sunt pe masă. Vom pune mai presus de orice interesul echipei naționale, care a înregistrează un trend ascendent de la meci la meci. Ne dorim ca, pentru luna noiembrie, să păstrăm coeziunea grupului și să obținem maximum”, a declarat Burleanu.

Trebuie să înțelegem toată această presiune la care Rădoi a fost supus, în special în prima parte a acestui an. A luat echipa națională de pe un loc de baraj și lasă România în aceași loc. De asta nu am fost surprins. Ceea ce pot să vă spun e că prioritatea numărul unu e Rădoi. Vom respecta contractul până la final. Nici eu, nici reprezentații FRF, nu vom avea discuții cu un alt selecționer. E un lucru care a fost implementat în mandatul fiecărui selecționer.

- Răzvan Burleanu, președinte FRF

Totul despre baraj. Cum se califică România la CM 2022

Vor fi 12 echipe la primul baraj, care se va disputa în datele de 24 sau 25 martie 2022: 10 locuri secunde din grupele preliminare + 2 câștigătoare de grupe Liga Națiunilor care nu s-au calificat direct la Mondial sau nu sunt pe locul 2 în grupă.

Pentru stabilirea clasamentelor finale în grupă, la egalitate de puncte, se utilizează criteriul de departajare al golaverajului general.

Din cele 12 echipe la baraj, primele 6 pe baza punctajului joacă primul baraj, într-o singură manșă, pe teren propriu. Celelalte 4 echipe care vin de pe locul 2 în grupe plus cele 2 câștigătoare de grupe Liga Națiunilor joacă meciul în deplasare.

Pentru stabilirea clasamentului locurilor secunde se iau în calcul punctele obținute în grupă doar cu locurile 1-5, așadar nu și punctele obținute cu ultimul loc din grupă, în cazul grupelor cu 6 echipe, cum e și grupa noastră.

Cel mai probabil, România nu va fi cap de serie, așadar va disputa primul baraj în deplasare, potrivit calculelor de la acest moment.

Dacă învingem în primul baraj, vom întâlni în barajul final câștigătoarea dintr-o partidă care pune față în față un cap de serie și o echipă din locurile 7-12 în topul pentru baraj.

Se va juca fie pe teren propriu, fie în deplasare, prin tragere la sorți, într-o singură manșă, pe 28 sau 29 martie 2022.

La tragerea la sorți de pe 26 noiembrie vom afla atât împerecherea pentru primul baraj, cât și potențialii adversari pentru barajul final și unde se va disputa acesta.

Cele 12 echipe la baraj în acest moment

Capi de serie: Portugalia, Elveția, Scoția, Spania, Polonia, Croația

Joacă în deplasare: Cehia, Norvegia, România, Ucraina, Austria (din Liga Națiunilor), Țara Galilor (din Liga Națiunilor).

Citește și alte articole despre echipa națională a României:

FRF, detalii despre vaccinarea în rândul naționalei » Câți jucători convocați de Rădoi s-au imunizat împotriva COVID-19

Hagi pune presiune pe Rădoi: „6 puncte cu Islanda și Liechtenstein, nu se pune problema să nu le luăm!”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (3)
dumitru82drugan
dumitru82drugan  •  07 Noiembrie 2021, 22:31

Trei Doamne si toti trei ! Praf si pulbere !

elgabri
elgabri  •  07 Noiembrie 2021, 19:26

Vad in poza 3 zero uri (000)!!

elgabri
elgabri  •  07 Noiembrie 2021, 19:17

De ce e dubla asta decisiva ?? Castigam ceva ??

Vezi toate comentariile (3)
Comentează