FOTBAL  »  NATIONALA  »  PROFU' DE SPORT

EXCLUSIV // VIDEO „Am vrut să plec de pe banca naționalei chiar în timpul unui meci” » Rădoi, dezvăluire șocantă: l-a scos din minți Stoichiță, care dădea indicații din tribună

Deranjat de comportamentul lui Mihai Stoichiță (69 de ani), a vrut să plece de pe bancă în timpul meciului.
Deranjat de comportamentul lui Mihai Stoichiță (69 de ani), a vrut să plece de pe bancă în timpul meciului.

Articol de - Publicat joi, 18 mai 2023 21:01 / Actualizat joi, 18 mai 2023 21:06

Prezent într-o ediție specială a podcastului „Profu' de Sport”, realizată în Arabia Saudită, fostul selecționer Mirel Rădoi (42 de ani) a dezvăluit un moment incredibil petrecut în timpul mandatului de la prima reprezentativă. Deranjat de comportamentul lui Mihai Stoichiță (69 de ani), a vrut să plece de pe bancă în timpul meciului. 

Momentul amintit de Mirel Rădoi a avut loc în timpul remizei „albe” dintre România și Islanda, din Ghencea, partidă care a dus la ratarea barajului pentru Mondialul din Qatar. 

VIDEO. Mirel Rădoi, la „Profu' de Sport”: „Am vrut să plec de pe banca naționalei în timpul meciului”

- Care e acum relația cu Federația?
- Eu și acum mă înțeleg foarte bine cu cei din conducerea Federației. Nu am plecat certat cu nimeni. Dar și acum îi reproșez lui nea Mihai. Când văd că directorul tehnic al Federației iese și țipă de sus „Urcă, urcă, urcă!”, eu nu accept.  Accept de la un spectator. E liber să spună ce vrea. Dar nu de la directorul tehnic. Pentru că directorul tehnic m-a pus pe mine să fac lucrul ăla. Dacă tu începi să vorbești înseamnă că nu ai încredere. Și nu trebuie să mai fiu acolo.

- Vorbim despre Mihai Stoichiță?
- Da, da.

- A fost un meci la Voluntari? Sau unde?
- Nu, ăla a fost primul meci la tineret. Și după aceea s-a întâmplat la meciul cu Islanda, 0-0, acasă. (n.r- 11 noiembrie 2021, în preliminariile CM 2022). Noi aveam mingea și el țipa „Urcă”. De parcă noi, la 0-0, nu știam că trebie să câștigăm meciul ca să terminăm pe locul 2.

- Dar după primul episod l-ai temperat și i-ai spus să nu se mai întâmple asta?
- Da. I-am zis că dacă se mai întâmplă a doua oară, plec.

- Și s-a întâmplat.
- S-a întâmplat. Și drept dovadă, am plecat. Am așteptat să se termine meciul. Dacă noi conduceam, plecam de pe bancă în timpul meciului. Am vrut să-l las pe Dică. Serios!

- Pe bune?
- Da, da. Și după aceea, eu nu mai... nu mi pare normal! De ce mai sunt acolo? Care e rolul meu? Rolul meu e doar să vin să antrenez? Atunci trebuie să cobori lângă mine. Dacă nu mai ai încredere, atunci coboară pe bancă lângă mine. Și avem discuții în timpul meciului, că poate tu vezi anumite lucruri mai bine decât mine. Măcar vino, asumă-ți și vino lângă mine pe bancă. Dacă tu țipi de acolo de sus, cum eu te-am auzit, păi cei de lângă? Sau voi din presă? Nu l-ați auzit? Era clar, îl aude toată lumea. Și era un meci fără spectatori. Îl auzeau și la televizor. Și atunci?

„Am vrut să plec de pe banca naționalei chiar în timpul unui meci” » Rădoi, dezvăluire șocantă: l-a scos din minți Stoichiță, care dădea indicații din tribună
Mihai Stoichiță

- Crezi că a făcut-o cu intenția de a te zgândări pentru că știa primul episod?
- Nu, nu, nu. Nea Mihai nu are lucrurile astea. Ori vine și spune, ori tace. Te lasă să greșești și apoi te-a dat afară. Sunt ferm convins că nu de asta a făcut. Dacă-l vedeți la un meci de U15, el stă 4-5 minute liniștit. Eu la toate meciurile juniorilor eram în spatele lui.

- Ca să-l temperezi.
- Altfel nu se poate abține. La un meci cu Cipru, țipa în engleză la antrenorul ciprioților. El trăiește ca și cum ar fi antrenor.

- Dar totuși nu e OK. Poziția lui e alta.
- ...

Reacția lui Mihai Stoichiță: „Nu îmi reproșez absolut nimic”

Mihai Stoichiță a comentat subiectul în cadrul emisiunii „Sport Report”, moderată la Orange Sport de Dan Udrea, redactorul-șed adjunct al Gazetei Sporturilor.

Ce imixtiune când eram cocoțat în vârful tribunelor și doar strigam? Sunt simple răutați. Au fost cumva indicații tactice, i-am zis să schimbe postul? Strigam «Hai acum, hai să dăm gol». Ce să le zic, să stăm în apărare? E părerea lui, dacă un spectator nu poate să aibă trăiri... eu asta eram atunci. E o discuție pe care nu o mai continui. Efectiv, nu își are rostul.

Am avut niște discuții cu Mirel, am și fost împreună la un meci. Am clarificat bărbătește problema. Nu înțeleg care e discuția acum. O divergență de acum un an de zile? Un antrenor mă poate acuza doar când intervin în viața echipei. Mi se pare exagerat și refuz să mai vorbesc. Nu vreau să intru într-o astfel de polemică. 

Nu îmi reproșez absolut deloc faptul că am strigat ca un suporter ca echipa mea să câștige, echipa noastră, echipa României. Nu au fost indicații tactice, nu au fost imixtiuni în stilul de joc

- Mihai Stoichiță, la „Sport Report” de la Orange Sport

Vezi și alte știri din „Profu' de Sport”:

Lorena Balaci: „Cea mai mare problemă a fotbalului la copii și juniori sunt PĂRINȚII” + episoade neștiute cu Ilie Balaci

Bogdan Lobonț, la episodul #14 din Podcastul „Profu' de Sport" » Despre obiceiurile nesănătoase din fotbalul românesc, impactul cu cultura lui Ajax Amsterdam și cum a rezistat 8 ani la AS Roma

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (13)
branflorin
branflorin  •  20 Mai 2023, 17:03

De unde până unde, era domnul Stoichita suporter, că doar meciul se desfășura fără suporteri, sau FRF a încălcat decizia forurilor superioare și a permis suporteri la meci? Ori era acolo ca oficial al FRF și era OK să fie prezent, deci nu simplu suporter și nu poate să-și aroge calitatea de suporter care strigă la jucători "din înălțimea tribunelor", ori era în tribune în calitate de simplu suporter și putea să "dea indicații" jucătorilor din această postură, dar asta înseamnă că FRF a încălcat dispozițiile UEFA sau FIFA și ar trebui să fie sancționat de forul în cauză. Oricum, atitudinea domnului Stoichita nu este OK din moment ce antrenorul echipei i-a solicitat anterior să nu se mai manifeste în acest fel. E valabil pentru oricine ar fi fost/ar fi antrenorul echipei.

lefter_popescu
lefter_popescu  •  19 Mai 2023, 15:51
Postat de paolo16 pe 19 Mai 2023, 05:05

Ca sa-l cataloghezi așa cum ai făcut-o tu trebuie sa fi ori orbete ori hater FCSB. Ești ridicol!

Amice , asta e cusurul tău...nu știi ca rădoi e primul jucător din lume care si-a dat autogol cu stangu'-n dreptu' . Isprava a reusit-o în meciul din deplasare cu rosemburg. De asemenea, a recunoscut ca el și ceilalți jucători ai fcsb-ului când nu știau ce sa facă cu mingea o bubuiau , în fata spre Bănel Nicoliță, care-i scoteau din r***t. Aceasta a fost "filosofia" lui de jucător. Repet...el a spus-o. Nu e inventata.

Nini
Nini  •  19 Mai 2023, 10:47

Sunteți în campanie. Ii căutați echipă?

Vezi toate comentariile (13)
Comentează