FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

VIDEO Dragomir pune presiune pe Edi Iordănescu: „Ei doi ar trebui să fie titulari”

Rareș Ilie, marea surpriză a Rapidului din actualul sezon, în duel cu Tavi Popescu / Sursă foto: Imago Images
Rareș Ilie, marea surpriză a Rapidului din actualul sezon, în duel cu Tavi Popescu / Sursă foto: Imago Images

Articol de , - Publicat luni, 23 mai 2022 22:40 / Actualizat marti, 24 mai 2022 09:19

Dumitru Dragomir, fostul președinte de la LPF, așteaptă rezultate notabile din partea naționalei la meciurile de Nations League din iunie. „Corleone” i-a nominalizat și pe cei doi tineri fotbaliști din Liga 1 pe care-i vrea cu orice preț în lotul lui Edi Iordănescu.

Octavian Popescu, 19 ani, atacantul celor de la FCSB, și Rareș Ilie, extrema stânga de aceeași vârstă a Rapidului, au impresionat în actualul sezon, concluzia lui Dragomir fiind că aceștia ar trebui să fie titularizați de Edward Iordănescu la naționala mare. Deși debutul lui Iordănescu pe banca „tricolorilor” n-a fost unul pozitiv (înfrângere și egal în amicalele cu Grecia și Israel), Mitică susține că actuala generație ar trebui să producă un parcurs cât mai solid în Liga Națiunilor

Dumitru Dragomir: „Puștii au crescut, sunt câțiva valoroși. N-ați văzut ce gol a dat Tavi Popescu cu stângul?”

„Normal ar fi ca Edi Iordănescu să aibă rezultate bune. Puștii au crescut, sunt câțiva valoroși. N-ați văzut ce gol a dat Tavi Popescu cu stângul? (n.r. - contra CFR-ului, în victoria roș-albaștrilor cu 3-1). Nici nu te aștepți să lovească mingea așa la vârsta lui.

Mai e Rareș Ilie de la Rapid, e un talent nemaipomenit. Ar trebui ca doi, trei, patru astfel de copii talentați să fie titulari (n.r. - la prima reprezentativă). Aleargă, au o capacitate de efort ieșită din comun. Mai e și Petrila de la CFR Cluj. Dacă va fi ordonat puțin, va fi fotbalist foarte bun.

Eu am prins perioada cu Dobrin, Balaci, Dumitrache, Hagi. Toți au pornit de tineri, acum e vârsta potrivită. Trebuie să primească încredere din partea antrenorilor”, a declarat Dumitru Dragomir, cu ocazia evenimentului în care s-a lansat cartea „Fotbal minut cu minut”, scrisă de jurnalistul clujean Ovidiu Blag.

România, 4 meciuri în 11 zile

Marți, Edward Iordănescu va anunța lotul pentru primele sale jocuri oficiale, care, în premieră la astfel de competiții, se vor disputa patru în numai 11 zile, în intervalul 4-14 iunie, primele două fiind în deplasare, în Muntenegru și în Bosnia.

Ultimele două partide din grupă vor fi pe 23 septembrie, în deplasare, cu Finlanda, și pe 26 septembrie, acasă, cu Bosnia. Câștigătoarea grupei ar urma să promoveze în Divizia A, în timp ce ultimul loc duce direct la retrogradarea în Divizia C.

O clasare în primele două locuri ar putea aduce României un loc la barajul pentru Euro 2024, în funcție de echipele calificate direct, din preliminariile clasice.

Programul naționalei în Liga Națiunilor

  • 4 iunie: Muntenegru – România, ora 21:45, Podgorica
  • 7 iunie: Bosnia-Herțegovina – România, ora 20:45, Zenica
  • 11 iunie: România - Finlanda, ora 21:45, stadion Giulești
  • 14 iunie: România- Muntenegru, ora 21:45, stadion Giulești
  • 23 septembrie: Finlanda – România, ora 21:45
  • 26 septembrie: România - Bosnia-Herțegovina, ora 21:45

Citește și alte știri de actualitate:

VIDEO Dumitru Dragomir, concluzie nemiloasă la final de campionat: „S-a ales praful în ultimii 10 ani” + Știe cine va lua titlul în sezonul următor

EXCLUSIV Ultimele vești de la Dinamo: care e situația jucătorilor accidentați + ce șanse au să joace în returul cu U Cluj

Schimbare majoră dacă echipa promovează în Liga 1! Antrenorul anunță: „Nici noi nu mai vrem să jucăm așa!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
vasileroaita
vasileroaita  •  24 Mai 2022, 07:12

Când dați declarațiile lui Dragomir trebuie să puneți sigla "Bancul Zilei"!

paolo16
paolo16  •  24 Mai 2022, 04:45
Postat de elgabri pe 23 Mai 2022, 23:43

E talent de mna cu Tanase si la teatru cu ei !!

La teatru la matineu?

hristo33
hristo33  •  24 Mai 2022, 04:17
Postat de fecesebistdemic pe 23 Mai 2022, 23:36

Cred ca il ia pesege pe Tavi de la fecesebe , nu vad cum altfel, nu inteleg de ce l-au semnat pe Mbappe cand era Tavi disponibil cu numai 50 de milioane. Plus ca nu ocupa loc prea mult in autocarul echipei si daca bate vantul in directia buna el zboara pe langa adversar . Teapa, frate si-au luat francezii.

lasa bre copilu sa joace nu mai fi antitalent))

Vezi toate comentariile (6)
Comentează