FOTBAL  »  NATIONALA  »  POVESTE

EXCLUSIV Un austriac vrea să joace în naționala României: „Este marea mea dorință!” + Șocat de ce se întâmplă în Liga 1: „A retrogradat Dinamo?”

Raul Florucz, în stânga imaginii
Raul Florucz, în stânga imaginii

Articol de - Publicat marti, 21 iunie 2022 17:18 / Actualizat marti, 21 iunie 2022 21:12

Raul Florucz, 21 de ani, aripă stânga care evoluează din 2019 în Croația, este născut la Linz din părinți români stabiliți în Austria. Fotbalistul spune că i-ar plăcea să îmbrace tricoul tricolor.

Raul Alexander Florucz, 21 de ani, este unul dintre copiii născuți în străinătate din părinți români, care au cetățenia țării în care au văzut lumina zilei. Jucătorul ofensiv este cetățean austriac, a crescut la Linz, părinții săi, originari din Arad, stabilindu-se în această țară de mai bine de două decenii. 

Boloni ar fi adus în Comisia Tehnică de la FRF mulți dușmani ai lui Burleanu, dar și un străin!
DECLARAȚII
Boloni ar fi adus în Comisia Tehnică de la FRF mulți dușmani ai lui Burleanu, dar și un străin!

Raul Alexander Florucz visează la naționala României

Raul a făcut junioratul la mai multe formații din Austria, pentru ca apoi să treacă în Croația, Lokomotiva Zagreb (locul 5 în prima divizie) împrumutându-l la alte echipe. În ultimul sezon, a fost unul dintre golgheterii ligii secunde croate, la NK Jarun, unde a marcat de 6 ori în 21 de meciuri. Acum a revenit la formația din capitala Croației și așteaptă noi provocări. 

Visul său cel mare? Să îmbrace cândva tricoul României, țara în care s-au născut părinții lui. Raul și-a povestit țelurile într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor.

Un austriac vrea să joace în naționala României: „Este marea mea dorință!” + Șocat de ce se întâmplă în Liga 1: „A retrogradat Dinamo?”
Raul Alexander Florucz

- Raul, cum e viața ta la 21 de ani, în afara orelor de antrenament și a meciurilor? 
- În Croația, unde stau de vreo trei ani, este cam ca în România. Îți petreci vremea cu prietenii, mai ieși la o cafea, socializezi. În Austria e altfel, oamenii sunt stricți, au un program zilnic din care nu ies, merg la lucru, vin acasă, dorm, a doua zi o iau de la capăt.

- Tu ai origini românești, vorbești bine limba, ai încercat să obții și cetățenia țării părinților tăi? 
- Am vrut să aplic și pentru cetățenia română, dar nu mai merge. A trebuit ca părinții mei să renunțe la cetățenia română și să o aibă doar pe cea austriacă. Eu, la fel, dacă aș fi dorit să iau cetățenia română, eu fiind născut și crescut în Austria, ar fi trebuit să renunț la cea austriacă. Mi-e dragă România, aș juca pentru România, este o mare dorință a mea, dar nu pot renunța încă la cetățenia austriacă...

„Mă simt mai român decât austriac”

- Spui că ai juca pentru România. Aceasta fiindcă ai avea șanse mai mici la naționala lui David Alaba? 
- Nu, nu din această cauză. Mă simt mai român decât austriac, cel puțin din punct de vedere fotbalistic. Mi-ar face o mare plăcere să îmbrac tricoul galben.

- Rude mai ai în România? 
- N-am mai fost de câțiva ani acolo. Nu mai avem rude la Arad, ci doar prieteni. Eu am văzut în realitate doar Arad și Baia Mare, restul știu de la televizor și de pe internet. Româna am învățat-o de la părinții mei. Oricum, nu știu doar această limbă, știu și germana, ci și engleza, și croata. Stau de trei ani la Zagreb.

- Te-ar tenta și să joci în Liga 1? 
- Acum, pentru fotbal, nu știu cum ar fi mai bine. Ar fi interesant, dacă trebuie să răspund imediat. Nu spun "nu" din start. Depinde ce ofertă aș avea.

- Te-ai uitat la meciurile din prima divizie? 
- Când eram mai mic, mă uitam foarte mult. Acum, mai rar, doar când îmi permite programul. Îmi plăceau CFR Cluj, Steaua, Dinamo...

„A retrogradat Dinamo? Păi, nu era top?!”

- Dinamo știi că a retrogradat? 
- (urmează câteva momente de liniște) Serios?! Cum, Dinamo București? Păi, nu e echipa aceea care era top? Cum așa? (l-a apucat râsul) Vorbim de acea echipă Dinamo de a jucat la nivel înalt și-n Europa, cândva, corect? OK. Doamne, cum e fotbalul...

- Ce fotbaliști români cunoști sau ți-au plăcut? 
- Doar din filmulețe: Hagi și Mutu. Pe domnul Hagi îl știu, inițial, din povestirile tatei, apoi pe domnul Mutu l-am descoperit mai de curând, când am văzut că s-a apucat și de antrenorat. Voiam să știu cine este, am aflat că a fost mare fotbalist.

„Dribling, șut bun, creație”

- Care sunt calitățile tale? 
- Dribling, șut bun, creație. Iubesc fotbalul de demult, în sensul că-mi place fotbalul spectaculos. Când se juca frumos, se dribla.

3 selecțiiare jucătorul de bandă stânga în selecționata Austriei U19

- Puncte slabe? 
- Nu pot eu să spun care sunt, poate veți avea vreodată posibilitatea să mă vedeți live și veți observa și bune, și rele.

- Ai vreun fotbalist sau echipă preferată? 
- Messi este fotbalistul preferat, iar acum îmi place ce joacă două echipe din Anglia, Liverpool și Manchester City.

Motto-ul meu: "Orice faci, dă sută la sută!". Și dacă lucrezi în construcții, și la fotbal, și oriunde. Dacă aștepți să-ți pice totul din cer, nu vei realiza nimic în viață. Succesul n-o să vină el la tine, singur, trebuie atras prin muncă și dedicație
- Raul Florucz

Românii sunt asemănători cu croații, austriecii sunt mai "roboței". Românii și croații sunt popoare balcanice, se resimte asta în fiecare zi. Am văzut și eu ce poate fi la Mamaia, în România, cu roabele pline de șampanii. Nu mi-s eu cu astea, sunt mai liniștit, pentru mine să ies undeva în timpul liber este la o cafea cu amicii
- Raul Florucz

Citește și alte știri despre loturile naționale ale României:

FRF devine FRFF » Votanții lui Burleanu sabotează fotbalul masculin pentru fotbalul feminin
FRF
FRF devine FRFF » Votanții lui Burleanu sabotează fotbalul masculin pentru fotbalul feminin
Pițurcă rupe tăcerea despre conflictul cu Săpunaru și îl taxează pe Anghel Iordănescu: „O anomalie!”
DISPUTĂ
Pițurcă rupe tăcerea despre conflictul cu Săpunaru și îl taxează pe Anghel Iordănescu: „O anomalie!”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  21 Iunie 2022, 23:43

...interesant...vrem mai multe asemenea articole ...

kordell
kordell  •  21 Iunie 2022, 23:01
Postat de Analiza pe 21 Iunie 2022, 17:33

Ar fi bine sa joace pt România ca noi avem 0 jucători!

Am vrut să aplic și pentru cetățenia română, dar nu mai merge. A trebuit ca părinții mei să renunțe la cetățenia română și să o aibă doar pe cea austriacă. Eu, la fel, dacă aș fi dorit să iau cetățenia română, eu fiind născut și crescut în Austria, ar fi trebuit să renunț la cea austriacă. Mi-e dragă România, aș juca pentru România, este o mare dorință a mea, dar nu pot renunța încă la cetățenia austriacă...

creeperno807
creeperno807  •  21 Iunie 2022, 22:36

Burleanu nu vrea

Vezi toate comentariile (7)
Comentează