FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

video Primul fotbalist din istoria lui Hermannstadt convocat la naționala României: „Cel mai greu moment al carierei mele a fost retrogradarea. Acum a venit cel mai frumos”

Raul Opruț, fundașul stânga al celor de la Hermannstadt
Raul Opruț, fundașul stânga al celor de la Hermannstadt

Articol de GSP - Publicat sambata, 12 noiembrie 2022 19:13 / Actualizat sambata, 12 noiembrie 2022 19:35

Raul Opruț, fundașul stânga al celor de la Hermannstadt, este primul fotbalist din istoria clubului fondat în 2015 care e convocat la naționala României. Ulterior, după accidentarea lui Florin Tănase, Edi Iordănescu l-a chemat și pe coechipierul lui Opruț, atacantul Daniel Paraschiv.

Amicalele României din luna noiembrie:

  • România – Slovenia, joi, 17 noiembrie, ora 18:30, Cluj Arena (Cluj-Napoca)
  • Moldova – România, duminică, 20 noiembrie, ora 20:30, Stadion Zimbru (Chișinău)

Apărătorul de 24 de ani, din 2019 la Hermannstadt, a vorbit despre această convocare în premieră și despre experiența sa din Italia, unde a fost legitimat între 2014 și 2019 la Chievo, Genoa și Albissola. 

„Mă bucur că am șansa să merg la prima reprezentativă a României, sunt foarte fericit. E un lucru pe care mi-l doresc de mic și pentru care am muncit zi de zi la antrenamente.

Sper să câștigăm ambele meciuri și să debutez la echipa națională, cam acestea ar fi așteptările mele de la aceste acțiuni.

Mister m-a sfătuit să am încredere în mine, chiar dacă am emoții să le las deoparte când intru pe teren și să mă gândesc că sunt aici, cu colegii mei”, a spus Opruț pentru pagina oficială de YouTube a sibienilor

Cel mai greu moment al carierei mele a fost retrogradarea cu Hermannstadt în liga a doua, n-am reușit să trec ușor peste, am fost foarte dezamăgit. Acum a venit cel mai frumos moment, trecem printr-o perioadă destul de bună, a venit și convocarea la națională, sunt foarte fericit.

Fotbalul în Italia e pus accentul pe tactică, m-am dezvoltat mult, am fost pus în situații de joc care-mi permit să iau deciziile corecte pe parcursul unui meci. Am avut antrenori foarte buni, l-am prins pe Lorenzo D'Anna la Chievo, care a fost fundaș central și stânga și de la dânsul am învățat multe pe partea defensivă.

Raul Opruț

Alți jucători care ar putea bifa primul meci în tricoul naționalei României săptămâna viitoare sunt: Horațiu Moldovan (Rapid), Ștefan Târnovanu (FCSB), Mihai Popa (FC Voluntari), Alexandru Pantea (FCSB), Daniel Boloca (Frosinone), Antonio Sefer (Rapid), Daniel Paraschiv (Hermannstadt) și Claudiu Petrila (CFR Cluj).

Urmează o iarnă infernală pentru SuperLigă » Două echipe aflate pe loc de play-off și ultima clasată sunt în prag de colaps!
ANALIZĂ
Urmează o iarnă infernală pentru SuperLigă » Două echipe aflate pe loc de play-off și ultima clasată sunt în prag de colaps!
Echipa lui Mihai Iosif, învinsă la limită de Hermannstadt în Cupa României! Clasamentul
MINAUR - HERMANNSTADT 2-3
Echipa lui Mihai Iosif, învinsă la limită de Hermannstadt în Cupa României! Clasamentul

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează