FOTBAL  »  NATIONALA  »  EURO 2024

VIDEO / EXCLUSIV „Dacă Ianis nu va fi la Euro, e un semnal de alarmă pentru toată lumea!” » 3 variante-șoc propuse în direct lui Edi Iordănescu

Articol de , - Publicat vineri, 08 martie 2024 16:20 / Actualizat vineri, 08 martie 2024 17:04

Raul Rusescu, expertul GSP Live, a vorbit despre dilemele pe care le are selecționerul Edward Iordănescu în privința stranierilor fără minute la echipele lor de club ♦ Rusescu afirmă că Edi îi va chema până la urmă pe fotbaliștii care au dus greul în preliminarii, chiar dacă ei nu mai joacă atât de des în ultima vreme, și vine cu 3 propuneri interesante: Ștefan Târnovanu în echipa de start, nu Horațiu Moldovan, Vlad Chiricheș în centrul apărării, lângă Radu Drăgușin, și convocarea lui Alexandru Chipciu.

Trei luni ne despart de Euro 2024, iar una dintre marile probleme ale selecționerului României este lipsa de minute a multor jucători care au contribuit la calificare.

Rapid și-a făcut calculele înaintea derby-ului cu FCSB și anunță: „La anul se schimbă obiectivul. Avem multe nume pe lista de transferuri”
RAPID
Rapid și-a făcut calculele înaintea derby-ului cu FCSB și anunță: „La anul se schimbă obiectivul. Avem multe nume pe lista de transferuri”

Raul Rusescu, 10 selecții la prima reprezentativă, crede că, indiferent de câte minute vor juca fotbaliști precum Ianis Hagi, Horațiu Moldovan sau Radu Drăgușin, ei vor fi convocați.

Discuția din studioul GSP Live a pornit după conferința lui Gică Hagi premergătoare duelului cu FC Botoșani, în care managerul Farului critica felul în care este tratat fiul său, Ianis, în spațiul public.

VIDEO. Raul Rusescu, expert GSP Live: „Sunt jucători care au dus greul în preliminarii și probabil vor fi în lotul pentru Euro”

„Îl iubesc pe Gică Hagi. Numărul 10 trebuia retras de la națională. În schimb, când vorbim despre Ianis... E normal să aibă momente când nu este obiectiv. Nu poți să spui că Ianis a reușit la Alaves. Poți spune asta dacă ești titular la echipa de club.

În campania pentru Euro, Ianis a marcat un gol important în momentul în care aveam nevoie de el. Ianis a jucat bine, având în vedere lunga perioadă de timp în care a lipsit. Nu este ușor.

Nu sunt avocatul lui Ianis. Îmi doresc să nu ajungem la scenariul în care cel care strigă mai tare este convocat. Și sunt sigur că nu se va ajunge acolo. Îmi doresc ca Edward Iordănescu să fie singurul responsabil pentru lotul de la Euro.

Francesco Totti, de exemplu, cu câteva luni înaintea Campionatului Mondial din 2006, s-a accidentat. Nu a jucat niciun meci până la Mondial. Și a fost convocat. Era un jucător în care selecționerul credea. Așa vom vedea și în cazul lui Ianis, dacă selecționerul are încredere în el”, a declarat Raul Rusescu la GSP Live.

„Dacă Ianis nu va fi la Euro, e un semnal de alarmă pentru toată lumea!” » 3 variante-șoc propuse în direct lui Edi Iordănescu
În actuala stagiune la Deportivo Alaves, Ianis Hagi a fost mai mult rezervă, bifând două goluri și un assist în 21 de apariții

Ce se întâmplă cu restul fotbaliștilor care nu joacă?

Expertul GSP Live este de părere că de același tratament vor beneficia, printre alții, și Horațiu Moldovan, fără minut încă la Atletico, și Radu Drăgușin, 8 minute la Spurs: „Dacă Ianis va fi convocat - și eu cred că va fi convocat - vedem care este poziția echipei naționale în cazul său. Dacă nu va fi convocat, este un semnal de alarmă pentru toată lumea! Dacă nu-l iei pe Ianis, ar însemna să lași câțiva jucători acasă. Criteriul de selecție va fi același pentru toată lumea.

Îmi mențin părerea. Jucătorii care au evoluat în calificări au prima șansă. Eu cred că vor fi în Germania și Ianis, și Moldovan, și Drăgușin, chiar dacă nu joacă la echipele de club”.

Propunerile lui Rusescu pentru defensiva naționalei

Fostul golgheter din Ghencea spune că Ștefan Târnovanu, portarul de la FCSB, va fi preferat în detrimentul lui Horațiu Moldovan în primul „11” și oferă o variantă-surpriză pentru poziția de fundaș central, Vlad Chiricheș, abia revenit după o accidentare care l-a ținut pe margine ceva mai bine de 6 luni.

Dacă Moldovan nu va juca deloc până la finalul sezonului, probabil Târnovanu va fi titular la Euro. E cel mai bun portar din campionatul intern.

Cuplul de fundași centrali pe care îl văd eu la European este Chiricheș - Drăgușin! Iese Burcă din schemă. Și l-aș vedea pe Chipciu la națională. Este un jolly-joker, poate juca pe mai multe posturi”, a mai precizat Rusescu.

Match Quiz Rapid - FCSB

Te pricepi la Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe derby-ul Rapid - FCSB și câștigă premiile puse în joc!

Vezi mai multe articole de actualitate:

Bergodi e clar înainte de Rapid - FCSB: „Dacă nu suntem motivați la meciul acesta, să ne lăsăm”
RAPID - FCSB
Bergodi e clar înainte de Rapid - FCSB: „Dacă nu suntem motivați la meciul acesta, să ne lăsăm”
Adrian Mutu a spus ce are FCSB în plus față de CFR și Rapid
SUPERLIGA
Adrian Mutu a spus ce are FCSB în plus față de CFR și Rapid

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (44)
MaxiP
MaxiP  •  09 Martie 2024, 12:59

Bagati echipa FCSB-ului ca in acel 0-4 cu Olanda, sa priceapa odata toti ca nu folosirea favoritilor e solutia de a face performanta. Chiriches, deplorabil in toamna, de atunci accidentat, geniala sugestie, eu zic nu langa Dragusin, in locul lui, ca de, omul nu joaca la Tottenham. Apropo, pentru astia care considera ca Hagi nu merita convocat, dar hai sa-i luam pe Sut, Olaru, Coman, Baluta si tot FCSB-ul, daca cumva Hagi ar veni la FCSB, cred ca e evident ca cu el ar incepe primul 11. Asta daca vine acum, nejucat, rezerva la Alaves.

dorelus
dorelus  •  09 Martie 2024, 11:54
Postat de mattteo pe 09 Martie 2024, 09:55

Hai ma ca n-am raspuns cu injuraturi, am raspuns asa ca si cum am sta amandoi fata in fata la un suc/ un spritz. Ce am zis? 'Pana mea' nu altceva. Exagerezi. Sa traiesti

Cred că situația este cum spui, sunt ieșiri normale pe ăst forum. O zi frumoasa. Sănătate

mattteo
mattteo  •  09 Martie 2024, 09:55
Postat de dorelus pe 08 Martie 2024, 22:41

Îmi pare rău că am răspuns postărilor tale, un limbaj pe care-l folosești mă îndeamnă să-ți cer scuze că am avut curajul să te contrazic. Seara frumoasa și liniștită domnule. Ii las pe alți să profite de înțelepciunea ta...

Hai ma ca n-am raspuns cu injuraturi, am raspuns asa ca si cum am sta amandoi fata in fata la un suc/ un spritz. Ce am zis? 'Pana mea' nu altceva. Exagerezi. Sa traiesti

Vezi toate comentariile (44)
Comentează