FOTBAL  »  NATIONALA  »  FRF

Răzvan Burleanu a fost reclamat la DNA de Adrian Mititelu în ”clauza Piţurcă”: "Făptuitor de rea-credinţă"

Articol de - Publicat joi, 05 martie 2015 00:00 / Actualizat miercuri, 04 martie 2015 20:28

Formularea apare în cuprinsul documentului depus de fostul finanţator al Craiovei. DNA a demarat urmărirea penală ”in rem”, adică asupra faptelor, nu a persoanelor, iar în săptămînile următoare vor fi fixate primele audieri. Răzvan Burleanu răspunde într-un interviu care poate fi citit pe ediţia digitală.

"La data de 21.10.2014 a fost înregistrată o cauză penală avînd ca obiect cele menţionate de dvs. în cerere (n.r. renunţarea FRF la "clauza Piţurcă"). În acest moment a fost începută urmărirea penală in rem, însemnînd că în cauză se efectuează cercetări pentru stabilirea vinovăţiei şi identificarea persoanelor responsabile pentru săvîrşirea unor potenţiale fapte penale".

Pasajul provine dintr-un răspuns oferit de DNA la solicitarea Gazetei vizînd stadiul dosarului privind modul în care federaţia a renunţat suspect la încasarea clauzei de eliberare a fostului antrenor al "tricolorilor", Victor Piţurcă. Surse GSP susţin că speţa, cu număr dosar 832/P/2014, ar fi fost preluată de Doru Ţuluş, procurorul care a condus ancheta la "Transferuri" şi investighează în prezent "cazul Dinamo - Lazio".

Acuze de abuz în serviciu
Dosarul actual s-a constituit în baza unei plîngeri depuse la DNA de Asociaţia "Peluza Sud" şi Adrian Mititelu la scurt timp după ce conducerea federaţiei a anunţat că Piţurcă va pleca gratis de la "naţională". Sînt patru persoane reclamate pentru abuz în serviciu şi instigare la abuz în serviciu: Răzvan Burleanu (preşedinte FRF), Victor Piţurcă (ex-selecţioner), Gabriel Bădescu (consilier FRF) şi Gheorghe Chivorchian (secretar general).

"Făptuitorul Răzvan Burleanu (...), sub îndrumarea consilierului său personal şi a secretarului general al FRF, fără a avea o hotărîre a Comitetului Executiv al FRF a încheiat un acord de reziliere a contractului de muncă încheiat de FRF cu selecţionerul Piţurcă Victor. Astfel, făptuitorul şi-a folosit autoritatea din totală rea-credinţă în scopul obţinerii unui act în baza căruia făptuitorul instigator Piţurcă Victor să nu mai achite suma de peste 1.400.000 de euro cuvenită prin contract unei persoane juridice fără scop patrimonial, recte FRF" este unul dintre motivele plîngerii.

"Presupun că au existat şi bani negri"
"Burleanu va ajunge la puşcărie pentru modul în care a acţionat în situaţia cu Piţurcă. A adus prejudicii financiare importante federaţiei, iar eu bănuiesc şi faptul că s-au plătit nişte bani la negru, fără să am însă dovezi în acest sens. Poate că ancheta DNA va face lumină şi pe acest subiect", a punctat ieri Adrian Mititelu.

Invitat marţi seara la DigiSport, şeful federaţiei a admis că ştie despre dosarul de la DNA şi a vorbit despre o clauză de 500.000 de euro, nu de 1,4 milioane euro, sumă invocată în memoriul lui Mititelu. Iar în interviul publicat azi de Gazetă, în paginile 12-14, prezintă propria versiune asupra evenimentelor.

Dosarul îi are în vizor şi pe membrii CEx
La sfîrşitul anului trecut, Răzvan Burleanu explica faptul că şi-a asumat personal decizia de reziliere a contractului lui Piţurcă în baza unei decizii a Comitetului de Urgenţă, care-l mandatase să negocieze întreruperea relaţiilor de muncă cu fostul selecţioner. Ulterior, în Comitetul Executiv s-a făcut doar o informare asupra situaţiei şi nu au mai fost supuşi la vot termenii rezilierii.

Plîngerea de la DNA invită şi la cercetarea membrilor CEx: "Nu au avut nici o reacţie, deşi aveau obligaţia să sesizeze organele de urmărire penală şi FRF să se constituie parte civilă pentru a se recupera prejudiciul produs prin infracţiunea FRF".

420.000 de euro era salariul anual al lui Victor Piţurcă în postul de selecţioner al României

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (14)
stima
stima  •  05 Martie 2015, 21:23
Postat de eugen76_pan pe 05 Martie 2015, 10:23

"vi"cu doi de i ,ma, repetentule!

Daca vrei sa dai lectii ii zici omului cum trebuie: " vi cu doi i ", nu cum zici tu "vi cu doi de i"

olltteanu
olltteanu  •  05 Martie 2015, 14:36

Asa intelege peluza sud sa lupte impotriva booveanului. Cand vorbesti cu ei il injura si sunt razboinici si apoi merg si semneaza cu el denunturi. Pai cine a facut campanie pt Burleanu, brutarule milog? Cine pazea sa se voteze corect groparule? Si se mai trezesc unii sa ii ia apararea dementului (nu este o jignire pt ca dementa este o boala si omul este bolnav).

crazy_eyes
crazy_eyes  •  05 Martie 2015, 11:31

respect Mititelu! da cu ei de pamanat!

Vezi toate comentariile (14)
Comentează