FOTBAL  »  NATIONALA  »  FRF

Ode conducătorului iubit » Burleanu, lăudat fără oprire la Adunarea Generală a FRF: „Ne-a conectat la specialiști din cadrul UEFA și FIFA”

Participanții la Adunarea Generală s-au simțit
datori să aplaude în
numeroase rânduri
discursurile conducătorilor
FOTO sportpictures.eu
Participanții la Adunarea Generală s-au simțit datori să aplaude în numeroase rânduri discursurile conducătorilor FOTO sportpictures.eu

Articol de - Publicat marti, 29 iunie 2021 12:09 / Actualizat marti, 29 iunie 2021 12:20

Responsabilii mai multor sectoare din cadrul FRF i-au adus laude deșănțate președintelui Răzvan Burleanu, care se pregătește să obțină anul viitor cel de-al treilea mandat ca șef la Casa Fotbalului.

  • Într-o atmosferă festivistă, marcată de nenumărate ropote de aplauze și gesturi slugarnice, amintind de alte vremuri, Burleanu și-a prezentat la Adunarea Generală a FRF realizările și planurile de viitor în timp ce fanii naționalei trăiesc umilința de a nu-și putea vedea echipa la un turneu final la care suntem coorganizator.
  • Ediția de azi a Gazetei Sporturilor a penalizat maratonul de imagine de la Adunarea Generală a FRF, oferind o primă pagină în care sunt comparate două instantanee care aduc izbitor: AG a Federației Române și Congresul Partidului Comunist Român 

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, 36 de ani, a fost ridicat în slăvi de oamenii săi în discursurile pe care aceștia le-au ținut ieri în fața membrilor Adunării Generale.

În viziunea lui Mihai Stoichiță, director tehnic FRF, sau a lui Felix Grigore, manager de competiții FRF, fotbalul românesc e pe un „drum bun" de când este condus de Răzvan Burleanu. 

Ode conducătorului iubit » Burleanu, lăudat fără oprire la Adunarea Generală a FRF: „Ne-a conectat la specialiști din cadrul UEFA și FIFA”
Prima pagină a ediției de azi a Gazetei Sporturilor

Ca de obicei, discursurile pompoase au fost răsplătite cu aplauze furtunoase de masa electorală, răsplătită, de altfel, de administrația Burleanu cu invitații la meciul Franța - Elveția, disputat aseară pe Arena Națională, în "optimile" Euro 2020.

„Cred că avem o strategie tehnică de nivel european. Consider că suntem pe un drum bun și cred că ne așteaptă și un viitor mai bun. Aș vrea să-i mulțumesc președintelui Răzvan Burleanu pentru sprijinul constant pe care l-a acordat pentru elaborarea acestei strategii, pentru că a insistat și ne-a conectat tot timpul la specialiști din cadrul UEFA și FIFA, dar și cu alți experți din cadrul altor federații europene", a clamat Mihai Stoichiță de la tribună.

„Lippi" l-a ridicat pe Răzvan Burleanu la rang de salvator al fotbalului românesc: „Este o gândire care eu cred că este cea mai potrivită pentru ceea ce ni se întâmplă la ora actuală. 

Ca să facem o paralelă, e ca și cu pădurile defrișate, n-am pus nimic în loc. La fel și la fotbal, am defrișat stocul de jucători și nu prea am pus în loc. Acum, în ultima vreme, cu regulile implementate de Federație, reușim să mai repopulăm cu fotbaliști peisajul fotbalistic românesc".

La rândul său, Felix Grigore, manager de competiții al FRF, a lăudat progresul înregistrat de academiile cluburilor, precum și calitatea competițiilor interne în cel de-al doilea mandat ca președinte al lui Răzvan Burleanu. 

„Sunt sigur că, având în vedere criza în care ne-am aflat, am găsit împreună cele mai bune soluții. Este o evoluție foarte bună, dar și mai important va fi să avem în fiecare an o creștere a calității. A crescut numărul echipelor la toate eșaloanele și de juniori.

 Sistemele competiționale sunt mai spectaculoase și se pliază mai bine pe nevoile cluburilor. Suntem norocoși cu toții că muncim în slujba celui mai iubit sport din România și că nu ne-am oprit din drumul nostru nici chiar în aceste vremuri grele pentru atâția și atâția oameni", a citit Felix Grigore de pe o coală A4.

Răzvan Burleanu nu a fost omis nici din discursul directorului Școlii Federale de Antrenori, Lucian Burchel: 

„A fost definită o filosofie de joc și de formare pentru fotbalul românesc, încercând să adaptăm toate aceste concepte la etapele de dezvoltare ale unui jucător și ținând cont de specificul fotbalistului român, ceea ce sublinia mai devreme și Răzvan (n.r. Burleanu), și domnul Stoichiță".

Vlad Munteanu, manager operațional loturi de juniori și U20 din cadrul FRF, singurul care a citit de pe o tabletă, a ținut să evidențieze faptul că Federația lui Burleanu „are un raport personalizat cu recomandări pentru fotbalul românesc atât la nivelul loturilor naționale, cât și la nivel de academii". 

Laude multe, realizări puține

Răzvan Burleanu, 36 de ani, este la al doilea mandat în fruntea FRF. El a devenit președintele Federației la alegerile din 5 martie 2014, după ce Mircea Sandu a renunțat să mai candideze, iar Gică Popescu, principalul adversar, a fost arestat cu o zi înaintea scrutinului, în „Dosarul Transferurilor". În cei șapte ani, administrația Burleanu a bifat câteva realizări și multe nereușite. 

La plusuri figurează calificarea primei reprezentative la Euro 2016, regula U21 care a condus la semifinala jucată de selecționata de tineret la Euro 2019 și la prezența la turneul final 2020. Plus organizarea în România a CE U19 din 2021, reportat însă pentru 2025 din cauza pandemiei, precum și găzduirea CE de tineret din 2023 alături de Georgia. 

Marile dezamăgiri sunt însă calificările ratate la CM 2018, CE 2020, naționala fiind foarte aproape să îngroape și calificarea la CM 2022. Și faptul că nu avem încă implementat sistemul VAR, prezent de mult timp în toate campionatele civilizate ale Europei.

VIDEO Ovidiu Stîngă, în direct la GSP Live, despre echipa națională: „Nu cred că sunt șanse, în viitorul apropiat, să ajungem la un turneu final”

Citește și: 

Al XV-lea Congres » Adunarea Generală a FRF, exercițiu de laude la adresa lui Răzvan Burleanu și aplauze declanșate la comandă

Dan Barna, ironizat după ce s-a fotografiat la tribuna oficială cu Luis Figo: „Hagi și Gică Popescu tot la tribuna a doua sunt?”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (10)
paul801
paul801  •  29 Iunie 2021, 18:18

ma intrebam doar...pentru lucrurile serioase nu iese nimeni, se iese cand vor altii pentru lucruri marunte...Gsp-ul sa se afiseze ca si ziar de sport, impartial si atunci sa vina cu astfel de articole...e greu sa crezi ca astfel de articole nu sunt scaose la comanda

paul801
paul801  •  29 Iunie 2021, 18:18
Postat de pickhammer pe 29 Iunie 2021, 18:07

Am uitat sa te intreb,tu ce grad ai?

ma intrebam doar...pentru lucrurile serioase nu iese nimeni, se iese cand vor altii pentru lucruri marunte...Gsp-ul sa se afiseze ca si ziar de sport, impartial si atunci sa vina cu astfel de articole...***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

paolo11
paolo11  •  29 Iunie 2021, 18:10

Daca directorul fabricii de antrenori spune ca “a fost definită o filosofie de joc și de formare pentru fotbalul românesc”, inseamba ca suntem deja condamnati…

Vezi toate comentariile (10)
Comentează
Close