FOTBAL  »  NATIONALA  »  FRF

VIDEO+FOTO Burleanu a mers în campanie electorală la Craiova și s-a contrat cu un jurnalist: „Veți demisiona dacă nu ne calificăm la Euro 2024?”

Articol de GSP - Publicat marti, 15 martie 2022 16:30 / Actualizat marti, 15 martie 2022 18:26

Răzan Burleanu, președintele FRF, se află în campanie pentru viitoarele alegeri pentru președinția Federației.

Pe 12 aprilie, la Casa Fotbalului, va fi desemnat noul șef al fotbalului românesc, iar Răzvan Burleanu e sigur de câștigarea celui de-al treilea mandat, având în vedere că nu are niciun contracandidat până în acest moment.

Burleanu în campanie la Craiova. Contre cu un jurnalist

Însoțit de Mihai Stoichiță (directorul tehnic al FRF), Felix Grigore (managerul de competiții) și Gabriel Bodescu (secretarul general-adjunct al Federației), Burleanu a mers azi la Craiova în campanie electorală. În timpul conferinței de presă, Burleanu a avut un schimb de replici în contradictoriu cu un jurnalist local. 

Dialogul a pornit după ce respectivul ziarist l-a întrebat pe șeful FRF dacă își va da demisia în cazul în care România nu se califică la EURO 2024. 

Burleanu a mers în campanie electorală la Craiova și s-a contrat cu un jurnalist: „Veți demisiona dacă nu ne calificăm la Euro 2024?”

Jurnalist: „Că tot se vorbește de solidaritate în ultima perioadă. În cazul în care, Doamne ferește!, nu o să ne calificăm la EURO, veți fi solidar cu selecționerul?”
Răzvan Burleanu: „Nu înțeleg întrebarea. Va trebui să apelez, probabil, pentru licență”

Jurnalist: „Ne-am putea aștepta la o demisie și din partea dumneavoastră, în cazul în care nu ne vom califica la EURO 2024? Nu am ajunge din nou la un turneu final”
Răzvan Burleanu: „Ați uitat de 2016?!”

Jurnalist: „Nu ați prins toată perioada de calificare, în acea perioadă”
Răzvan Burleanu: „Păi, calificarea s-a jucat din 2014 și am ajuns în 2016. (n.r- râde). Vă e greu să acceptați, dar acceptați”

  • Răzvan Burleanu este șeful FRF din martie 2014, iar toată campania de calificare pentru Euro 2016 s-a desfășurat în timpul primului său mandat.

Jurnalist: „Era un antrenor pe care l-ați preluat, Victor Pițurcă, care a făcut marea majoritate a punctelor. Victor Pițurcă era la națională”
Răzvan Burleanu: „Nicidecum. Este fals ceea ce spuneți! Calificarea a fost susținută de domnul Anghel Iordănescu. În 2016, am fost prezenți la Campionatul European. În 2019, am fost prezenți la Campionatul European de Tineret.”

Cum s-au obținut punctele care au dus România la Euro 2016

  • În preliminariile pentru Euro 2016, România a încheiat pe locul secund grupa F preliminară, sub Irlanda de Nord, dar peste Ungaria, Finlanda, Insulele Feroe și Grecia.
  • „Tricolorii” au terminat grupa cu 20 de puncte
  • Victor Pițurcă a adus 7 puncte în primele 3 meciuri, în timp ce Iordănescu a contribuit cu 13 puncte
  • Iordănescu a avut la dispoziție 7 meciuri, două dintre ele cu modesta națională a Insulelor Feroe (1-0 și 3-0).
  • Pentru celelalte 7 puncte, Iordănescu a avut nevoie de 5 meciuri: 2-0 cu Irlanda de Nord, apoi 4 partide în care a marcat o singură dată: 0-0 cu Irlanda de Nord, 0-0 cu Ungaria, 0-0 cu Grecia, 1-1 cu Finlanda. În meciul cu nordicii, golul egalizator a venit în minutul 90+1!

Jurnalist: „Vorbim de naționala mare!”
Răzvan Burleanu: „Precedenta prezență la un turneu final de tineret a fost în 1998. România niciodată nu s-a calificat consecutiv la un campionat european de tineret. A urmat 2021. După 57 de ani, generația jucătorilor născuți în 1996 reușește să se califice la Olimpiadă. Toate aceste lucruri dumneavoastră văd că le uitați așa, dintr-odată”

Jurnalist: „Vorbim de naționala mare. Naționala mică, până acum 3 ani, nu era atât de vizibilă. Juca naționala mică și nu se uita nimeni la ea”.
Răzvan Burleanu: „Și care e explicația?”

Jurnalist: „Păi, nu știm care este explicația”
Răzvan Burleanu: „Nu erau rezultate. Asta este explicația pe care v-o furnizez. Și, totodată, nu vedeam jucători de naționala de tineret, mai ales la nivelul primului eșalon fotbalistic din România. Îi vedeam în Liga a doua sau Liga 3.

Îmi amintesc discuțiile pe care le-am avut cu Cristi Dulca, care în 2014-2015 găsea cu mare dificultate jucători în Liga 2 care să joace pentru naționala României. Naționalele de tineret sunt foarte importante pentru că pregătesc performanța primei reprezentative, pregătesc jucătorii. Ai nevoie să nu uiți, referitor că ați uitat 2016, 2019 sau 2021”

Jurnalist: „Vorbeam de naționala mare”
Răzvan Burleanu: „Nu îmi dau seama de ce de multe ori vrem să uităm anumite lucruri. Rămân uimit, sunt niște realități pe care le-am văzut. Acum îmi dați dreptate”

Jurnalist: „Și la naționalele mici sunt țări care nu punct accent pe asta”
Răzvan Burleanu: „Ar trebui să renunțăm la naționala sub 21 de ani?”

Burleanu a mers în campanie electorală la Craiova și s-a contrat cu un jurnalist: „Veți demisiona dacă nu ne calificăm la Euro 2024?”

Jurnalist: „Nu. Felicitări pentru ce ați realizat, dar vorbeam de naționala mare!”
Răzvan Burleanu: „Ca să influențezi performanța la prima reprezentativă ai nevoie de două lucruri. Trebuie să ai performanțe la nivel de echipe de club în competițiile europene și să ai performanțe la cluburile din străinătate.

Am avut doar o echipă în Conference League și nici nu avem jucători care să joace constant în campionatele puternice din Europa. Acum avem jucători tineri în această situație, dar au nevoie de susținerea noastră. Generația din 2019 e prima care a trecut prin parcursul profesionist pe care-l avem acum la FRF”

Jurnalist: „Contracandidaților din 2026 ce le transmiteți?”
Răzvan Burleanu: „Ce pot să le transmit?!”

VIDEO Burleanu, contre cu un jurnalist la Craiova

Citește și: 

Verdictele CCA în cazul Rusandu » „Dacă era deștept, așa ar fi procedat” + Exemplu identic din Premier League pro-Rusandu

Drona a survolat noua arenă de 24 de milioane de euro din România » Când ar putea fi gata pentru fotbal

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (19)
108808261708421
Francisco Dascal  •  15 Martie 2022, 22:01

Razvan Burleanu -POLITICO trebuie sa demisioneze daca in iunie dupa meciurile din Liga Natiunilor echipa nu are sanse la locul 1 din grupa atunci sa zica impreuna cu Edy Iordanescu-POLITICO -"ADIOS".Campania de calificare la EURO trebuie inceput cu alta conducere atat la federatie cat si la echipa nationala.Pentru presedintia FRF M.LUCESCU sau Marcel Raducanu pentru pozitia de selectioner un duo Laszló Bölöni,Victor Piturca secondati de Adi Mutu,Adrian Ursea,Liviu Ciobotariu(unu dintre ei).Doar cu asemenea oameni putem incepe urcusul dupa ce actualii conducatori au dus fotbalul in COLAPS TOTAL.Gazetarii sportivi din presa centrala trebuie sa INSISTE pentru binele fotbalului si nu un editorialist de la ziare din PROVINCIE.ESTE DATORIA Gsp.-lor a Pro Sport

pamparam21
pamparam21  •  15 Martie 2022, 20:47

Împotriva cui face campanie pe banii federației ?

id45
id45  •  15 Martie 2022, 20:14

Tot cu PCR -ul , Burlene ?

Vezi toate comentariile (19)
Comentează