NATIONALA  ·  EURO 2020

Răzvan Burleanu, scrisoare deschisă către Gheorghe Hagi: „Regretăm că nu v-am invitat, dar ne-ați zis că n-aveți timp de festivități”

Articol de GSP - Publicat marti, 03 decembrie 2019 16:08

La 3 zile de la tragerea la sorți, timp în care a fost „bombardat” cu critici de mai mulți oameni din fotbal, Răzvan Burleanu (35 de ani), președintele Federației Române de Fotbal, și-a prezentat public scuze față de Gheorghe Hagi (54 de ani), prin intermediul site-ului FRF, după ce „Regele” nu a fost invitat la evenimentul de la Romexpo. 

  • Baraj Euro 2020: România – Islanda se joacă pe 26 martie 2020. Dacă învingem, avem finală cu Bulgaria sau cu Ungaria, pe 31 martie. Vom juca ambele meciuri în deplasare.
  • Adversari Romania Euro 2020: dacă vom trece de baraj, vom fi în grupa C (Olanda, Ucraina, Austria, Romania)
  • Program Euro 2020: dacă ne calificăm, meciurile noastre din grupă vor fi Austria – Romania (14 iunie, ora 18:00, Arena Națională), Ucraina – Romania (18 iunie, ora 15:00, Arena Națională și Romania – Olanda (22 iunie, ora 18:00, Amsterdam)

Printre scuze, Burleanu plasează „lipsa de inspirație a FRF” și „formatul oficial al evenimentului”. Șeful FRF nu a uitat totuși să-i amintească lui Hagi că a răspuns că n-are timp de festivități când forul de la Casa Fotbalului i-a propus să devină Ambasador al EURO 2020. 

„Stimate Domnule Gheorghe Hagi, 

Încep această scrisoare prin a vă adresa scuzele mele personale și ale Federației Române de Fotbal pentru supărarea pe care ați trăit-o din cauza neinvitării dumneavoastră la Tragerea la sorți a grupelor EURO 2020 din 30 noiembrie, de la București, eveniment organizat de UEFA. 

Vă asigur că nu am avut niciun moment intenția de a vă exclude din rândul invitaților la evenimentul UEFA. Procesul de invitare a fost unul care trebuia să răspundă unor criterii pentru un eveniment non-sportiv și, pur și simplu, nu am avut inspirația să trecem dincolo de acestea și să vă invităm ca personalitate aparte. Regretăm acest fapt. 

Delegațiile țărilor participante la EURO 2020 au fost formate din președinte, secretar general, selecționer, team manager și ofițer de presă. Nicio țară participantă nu a avut în delegație legende ale fotbalului lor. Ca echipă necalificată, dar totuși gazdă, am încercat să păstrăm acest format, cu mici adăugiri din zona non-sportivă a celor care se ocupă de organizarea EURO 2020 la București. Repet, aceasta nu este o scuză pentru neinvitarea dumneavoastră cu statut special, ci doar vreau să vă descriu o realitate de care am ținut seamă. 
 

Domnule Hagi, 

Sper că sunteți convins de prețuirea pe care FRF v-o poartă și pe care a demonstrat-o de multe ori prin recunoașterea meritelor dumneavoastră și a contribuției pe care o aveți la dezvoltarea fotbalului românesc. O dovadă în plus a acestei aprecieri este faptul că, în vara anului 2018, FRF v-a propus să deveniți Ambasador al EURO 2020 la București. Am înțeles explicația dumneavoastră că vă dedicați cel mai mult timp activității la ”Viitorul” și nu aveți timp de festivități.

Aș vrea să vă risipesc și eventualele supărări că UEFA nu v-a invitat la acest eveniment. După cum a precizat Secretarul general adjunct Giorgio Marchetti, UEFA a decis un format special pentru această ediție aniversară, invitând la Tragerea la sorți reprezentanți ai națiunilor câștigătoare ale Campionatului European de-a lungul ultimilor 60 de ani. Iar Trofeul Delaunay a fost prezentat de doi fotbaliști care l-au ridicat deasupra capului la ultima ediție, așa cum este uzanța la tragerile la sorți ale EURO.

În încheiere, doresc să vă asigur în continuare de tot respectul meu și să vă anunț că Federația Română de Fotbal are deja în plan să onoreze figurile emblematice ale fotbalului românesc, prin invitarea specială la momentele cele mai importante ale EURO 2020, și anume meciurile găzduite de Arena Națională. 

Cu considerație, 
Răzvan Burleanu”

VEZI ȘI:

VIDEO Gică Hagi, despre gestul FRF: „Vi s-a interzis să mă întrebați? Da, n-am fost invitat la tragerea la sorți pentru EURO 2020!”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!Cum și-a atras Emi Pian dușmănia clanurilor din București. Pe Florin Salam l-a supus total și a nesocotit o lege nescrisă a clanurilor interlope
Libertatea
Comentarii (50)
alenb  •  04 Decembrie 2019, 18:23
Postat de Nicolae Dumitru pe 04 Decembrie 2019, 13:24

Burleanu este prost sau se preface ??? Între aceste ipostaze merge de ceva ani și este acceptat!!! Cum să caute scuze pt. neinvitarea lui Hagi la gală unde au venit foști colegi cu care a jucat ( Hagi , nu *** în praștie )!!! Oricum rușinea nu este numai a lui, ci și a celor din gașca de ***.. din federație (nu merită scris cu majuscule)

Sa fi fost invitat Hagi pe post de ce? FRF explica in comunicat ca n-au fost invitate foste vedete exceptand cei care au extars bilele sau oficialii reprezentand echipele calificate ori la baraj, Hagi in ce calitate trebuia invitat? Oricum el s-a trezit ofuscat de abia cand presa a rabufnit ca "regele" nu a fost invitat. Asa, ofuscati puteau sa fie nu stiu cati, nu a fost Hagi singurul nume mare pe care l-a dat fotbalul romanesc.

ge0x  •  04 Decembrie 2019, 14:06

Pai nu are timp de orice festivități. Dar asta nu era orice festivitate. Si nu va cădea mana sa trimiteți o invitație, fie si la mișto. E ca si cum i-ai spune unui angajat ca ii dai 3000 de lei salariu la angajare si cand e ziua de plata ii dai doar jumate, folosind scuza ca nu ai crezut ca ii trebuie restul si ii ajunge 1500. Scuze puerile, atata minte are Burleanu si aia din FRF.

Nicolae Dumitru  •  04 Decembrie 2019, 13:24

Burleanu este prost sau se preface ??? Între aceste ipostaze merge de ceva ani și este acceptat!!! Cum să caute scuze pt. neinvitarea lui Hagi la gală unde au venit foști colegi cu care a jucat ( Hagi , nu *** în praștie )!!! Oricum rușinea nu este numai a lui, ci și a celor din gașca de ***.. din federație (nu merită scris cu majuscule)

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (50 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
17:00 Tenis, WTA
Turneul din Palermo
Digi 2, Digi 4
Program TV complet

Liga 1