FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

ROMÂNIA. Răzvan Burleanu și-a asumat ratarea calificării la Euro 2020: „Președintele FRF e vinovat!” » Ce spune despre plecarea lui Mirel Rădoi

ROMÂNIA. Răzvan Burleanu și-a asumat ratarea calificării: „Președintele FRF e vinovat!” » Ce spune despre plecarea lui Mirel Rădoi +27   FOTO
ROMÂNIA. Răzvan Burleanu și-a asumat ratarea calificării: „Președintele FRF e vinovat!” » Ce spune despre plecarea lui Mirel Rădoi

Articol de GSP - Publicat marti, 13 octombrie 2020 22:07 / Actualizat marti, 13 octombrie 2020 22:34

Prezent la Giurgiu, la România U21 – Malta U21 4-1, Răzvan Burleanu, președintele FRF, a dat primele declarații după eșecurile primei reprezentative cu Islanda (1-2, în barajul pentru EURO 2020) și cu Norvegia (0-4, în Liga Națiunilor).

Șeful Federației spune că este dezamăgit de ratarea calificării la turneul final și că va merge în continuare pe mâna actualului selecționer, Mirel Rădoi, care are ca obiectiv calificarea la Campionatului Mondial din 2022.

„În momentul de față avem nevoie de timp și de încredere. Timp pentru reconstrucție și încredere pe care să le-o dăm jucătorilor. Au fost dezamăgiți după meciul cu Islanda și trebuie să le dăm încredere pentru a juca și pentru a se sacrifica pentru echipa națională.

Rădoi singur după meciul cu Islanda? Păi, dacă e să ne referim la mine, eu am fost precaut pentru că doi dintre colegii noștri au luat virusul. Nu am venit la antrenamentul oficial și nu am participat la meciul cu Islanda. Nu am făcut transferul spre Norvegia cu echipa, ci am mai stat câteva zile și am făcut trei teste. Dezamăgirea nu e din punct de vedere financiar, ci pentru că suntem gazdă la EURO 2020 și voiam ca fanii să se bucure de echipa națională la ei acasă”, a spus Răzvan Burleanu.

Burleanu: „Rădoi rămâne!”

Răzvan Burleanu a anunțat că Mirel Rădoi va rămâne în continuare selecționerul României și beneficiază de sprijinul Federației, în ciuda ratării principalului obiectiv de la preluarea naționalei.

Staff-ul are toată încrederea noastră și vom continua cu acest staff! Am vorbit azi cu Mirel și cred că el are capacitatea... Dacă avem timp și încredere pentru a reconstrui naționala... Rădoi a declarat că vrea să continue! Azi am vorbit cu el și am simțit că vrea să continue și să contribuie la reconstrucția naționalei. Nu m-a deranjat declarația lui legată de meciul cu Austria. Oricine ar fi declarat același lucru.

Pe mine, dumneavoastră sunteți în poziția de a mă judeca! După fiecare eșec, e clar că președintele Federației este vinovat! Dacă e să ne referim la decizia de a-l susține pe Rădoi, nu am niciun regret! Va fi un antrenor mare al României. Obiectivul este să ne clasăm cât mai sus în Liga Națiunilor pentru a avea o grupă bună în preliminariile Campionatului Mondial și să mergem la turneul final. 

Cum va fi să vedem alte naționale la București la Euro? Va fi prost! Acesta este cuvântul. De aceea este această dezamăgire în rândul staff-ului și jucătorilor”, a declarat Răzvan Burleanu.

VIDEO Mirel Rădoi și-a recunoscut greșeala de la națională: „Atunci ni s-a rupt firul. Eu n-am fost în stare”

Citește mai multe știri despre naționala României: 

Sergiu Hanca a părăsit cantonamentul României și dă cărțile pe față: „De asta nu ne-am calificat la Euro”

EXCLUSIV. Anghel Iordănescu despre performanțele din anii '90: „Nu eram dictator, dar eram dur! Nu acceptam mișcări sindicale în cantonament”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (44)
iliedraperie
iliedraperie  •  14 Octombrie 2020, 16:12
Postat de Alexandru Chis pe 14 Octombrie 2020, 16:03

Daca Burlenu isi asuma esecul, atunci, normal, ar trebui sa-si dea demisia de la conducerea Federatiei!

ti-ai gasit...

1618597915124142
Alexandru Chis  •  14 Octombrie 2020, 16:03

Daca Burlenu isi asuma esecul, atunci, normal, ar trebui sa-si dea demisia de la conducerea Federatiei!

sakamoto
sakamoto  •  14 Octombrie 2020, 10:15

Dl Burleanu, daca barbateste iti asumi evolutiile penibile-rid si ***-ale Nationalei Romaniei, fii te rog barbat pina la capat si da-ti demisia. Conduci-impreuna cu Iorgulescu-un fotbal Mafiot! Cu arbitraje ***, un fotbal fara valoare, fara prezent si viitor. Trebuie neaparat desfiintat acest putregai-numit fotbalul romanesc-si luat totul de la o. Asa sa ne ajute Dumnezeu!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (44)
Comentează