FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - ISRAEL 0-2

Răzvan Lucescu: "Am fost atacat prea dur după eşecul cu Israel!"

Razvan Lucescu, Lucescu, Romania
Razvan Lucescu, Lucescu, Romania

Articol de - Publicat joi, 18 martie 2010 00:00

Răzvan Lucescu zice că Gazeta a fost ziarul care l-a atacat cel mai dur imediat după eşecul cu Israel

"Ziarul tău. În vinerea aia. Că nu uit", a amintit el şi la emisiunea "Băieţii de la 7", de pe Telesport.  "Păi, spuneai că nu citeşti ziarele". A continuat: "Gazeta Sporturilor a dat  o poză cu mine şi cu tata. Da! Eu nu citesc ziarele. Mă protejez. Mi-a descris cineva imaginea. Nu cred că a fost corect!".   Lucescu a explicat apoi: "OK. Poate că fiecare primeşte ce merită. Aşa s-a întîmplat în meciul ăsta. Poate că altădată vor fi alte rezultate şi veţi vedea altfel situaţia. Oricum, ştiu că interesul vostru este acela de a menţine în permanenţă o atmosferă tensionată". Apoi, într-un interviu deschis, Răzvan (41 de ani) a povestit cum a trecut prin cele 7 luni ca selecţioner.

"Nu e normal să ratezi din doi metri"
- S-a dus şi meciul cu Israel. Te mai uiţi în urmă?
- Mă uit doar înainte. Am pierdut cu 2-0, dar am avut şi de învăţat din povestea asta. O să vedeţi.

- Ce? Am văzut că Marica poate să rateze din 2 metri! Nu e de admis aşa ceva!
- Sînt de acord că nu e normal, dar se întîmplă. Oricum eu n-am spus niciodată despre el că nu-l voi mai chema la lot. A fost o invenţie a voastră.

- Chiar, la ultima conferinţă de presă semănai din ce în ce mai mult cu Piţurcă. Încruntat şi ne certai tot timpul. Cu toate că mulţi jurnalişti sînt prietenii tăi.
- O colegă de-a ta ne certa că am pus prea de dimineaţă antrenamentul sau că l-am mutat. Mi s-a părut că a exagereat. Nu crezi?

- Dacă e aşa, da! Dar nu cunosc subiectul.

"Merg la psiholog. Mă ajută!"
- Cum au trecut lunile astea de cînd eşti la lot?
- A fost şi, bine, şi rău. Sînt un antrenor de "naţională" contestat încă de la instalare. Vă aduceţi aminte! Dar tot ce s-a întîmplat pînă acum m-a călit şi mai mult.

- Atacurile sub centură ale lui Ioan Becali cum le-ai primit?
- Aşa cum au venit. Mai greu a fost cu părinţii, pentru că ai mei au fost calmi. Ţin minte că a venit fiul meu la mine şi mi-a zis: "Tu vezi ce vorbesc ăştia la televizor despre voi?". A trecut totul. Am o familie unită, strînsă. M-am călit şi mai mult, ţi-am spus.

- E adevărat că de cîteva luni mergi la psiholog?
- Da! E adevărat. Nu cred că e nimic extraordinar în povestea asta. În ţările civilizate e un lucru firesc.

- Rezişti. Văd că n-ai nici un fir alb. Pînă acum, la Piţurcă sau la Iordănescu reuşisem să facem în aşa fel încît ca acest lucru să se vadă. Glumesc
- Greşeşti. (rîde) Am un gel care maschează firele albe. Să ştii că în ultimele luni s-au înmulţit. Vorbesc serios!

Relaţia cu Mihai Stoica
- Că a venit vorba de fiul tău. E adevărat că prietena lui este fiica lui Mihai Stoica?
- Nu vorbim de familii? Nu mi-a plăcut niciodată lucrul ăsta.

- Ok. Te întreb altceva. Ţin minte că în urmă cu cîţiva ani, rivalul familiei tale, dar mai ales al tău, era Mihai Stoica. Ataca vehement şi constant. Ziare şi emisiuni stau mărturie. Acum se spune că e unul dintre cei mai buni prieteni ai tăi.
- (Zîmbeşte) Da!

- Ai un mare talent de a-ţi apropia vocile care te contestă.
- Nu! Pur şi simplu, aşa s-a întors viaţa. Ne schimbăm şi unii, şi alţii. E interzis?

Mutu, Capello şi Beckham
- Trecînd la fotbal. Am o întrebare legată de selecţie. Dar nu de selecţia din România. Ci din Anglia. Beckham nu prea mai joacă de multă vreme fotbal la nivel înalt, dar englezii îl voiau în Africa de Sud. Acum s-a şi accidentat şi ratează Mondialul. Întrebarea era: Capello se poate declara un tip norocos? Era o decizie grea pentru el?
- Ştiu unde baţi. Eu nu sînt Fabio Capello. Spun doar că David Beckham e un fotbalist foarte valoros. Cred că ar fi avut nevoie de el.

- Deci va fi important să vedem cît de mare va fi suspendarea lui Adrian Mutu. În funcţie de asta...
- Ţi-am spus că ştiu unde baţi. Nu discut acum despre acest subiect.  cele 7 luni ca selecţioner.

8 meciuri ca selecţioner are Răzvan Lucescu de 7 luni, adică de cînd a fost instalat antrenorul primei reprezentative a României

"Aşa am ales eu să-mi fac treaba de selecţioner. Toate acţiunile pe care le-am făcut sau hotărîrile pe care le-am luat îmi aparţin. Voi răspunde pentru ele"
RĂZVAN LUCESCU

"Am văzut că tot ce zice tata se interpretează împotriva mea. Am convenit cu el să nu mai facă nici o declaraţie. A rezistat doar 3 luni. N-am ce să fac! Pînă la urmă, cred că e normal să aibă o părere"
RĂZVAN LUCESCU

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
 •  19 Martie 2010, 15:02

Incredibil! Inca o data demonstreaza ca nu-i decat baiatul lui tata.Daca si el a fost contestat de presa...atunci cine mai este adulat?Toti ziaristii ii pupa partea dorsala fara sa aiba tupeul sa il critice si el se simte atacat.Pai atunci ce sa mai spuna Piturca,Iordanescu sau ceilalti antrenori.Maturizeaza-te, baiatule....!!!!!!!!Oricum esti cel mai slab selectioner din istoria Romaniei.Cred ca si Hagi e peste tine.Hai Romania!

 •  18 Martie 2010, 09:01

...nu te mai victimiza,esti penibil.Poti sa dai vina pe mutu,sau lasa ca rezolva diversionistul de TATA problema.Orice ai face,soarta este aceasi la nationala...apropo,la nutela cand faci reclama?

dinnobolique
dinnobolique  •  18 Martie 2010, 08:37

In viata ta nu o a fi antrenor! Ai avut la dispozitie o gramada de meciuri ca sa construiesti echipa, dar tu la fiecare meci faci schimbari peste schimbari! Hotaraste-te o data cum va arata primul 11! Din pacate e prea mare caciula pt tine, iar numele tatalui atarna foarte greu. Nu iti dau mai mult de 2 meciuri oficiale pt calificare la euro 2012! mereu gasesti scuze! La meciul cu Israel nu a fost cumva tot Mutu de vina? Ai recunoscut vreodata in viata ta ca ai gresit? O sa antrenezi prin Rusia

Vezi toate comentariile (5)
Comentează