FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Răzvan Lucescu explică: „Ce îi lipsește României în comparație cu Ungaria”

Răzvan Lucescu
Răzvan Lucescu

Articol de GSP - Publicat joi, 24 iunie 2021 19:53 / Actualizat joi, 24 iunie 2021 20:32

Răzvan Lucescu (52 de ani), fost selecționer al României și în prezent antrenor la PAOK, a făcut o comparație între echipa națională a României și cea a Ungariei, care a avut prestații entuziasmante la EURO.

Repartizată în grupa F, surpranumită „grupa morții” ca urmare a prezenței Franței, Germaniei și Portugaliei acolo, Ungaria a ieșit din competiție cu capul sus, după ce a fost învinsă pe final de Portugalia (0-3) și a remizat atât cu Franța (1-1), cât și cu Germania (2-2).

Răzvan Lucescu vede mentalitatea și determinarea maghiarilor drept principalii factori care au dus la parcursul lăudabil de la EURO. Totodată, ex-selecționerul spune că întocmai o mentalitate potrivită lipsește fotbaliștilor români.

Răzvan Lucescu explică ce îi lipsește României în comparație cu Ungaria

„Noi avem jucători de talent, am avut și vom avea. La noi, problema este mentalitatea. Ei, ungurii la acest Campionat European, au arătat o mentalitate de luptă și o determinare deosebite.

Când m-am referit la talent, am fost un pic mai simplu în gândire. Noi avem ceva, când te uiți la jucătorul român, vezi că mângâie mingea, are dribling, plăcerea. Ăla e talentul tehnic, la el mă refeream. Ce ne lipsește nouă este mentalitatea, spiritul de luptă și nebunia de a te lua la trântă cu dificultățile și de a le învinge

Ai noștri nu mai evoluează decât foarte puțin în afară, iar cei care o fac nu sunt la echipe de top.

Am văzut ultimele 30 de minute din România - Armenia (n.r. - meci câștigat de armeni cu 3-2). Mi-a dat senzația că noi, ca jucători, am fi avut capacitatea de a plimba mingea, de a juca bine, dar ei au fost mult mai determinați, cu un spirit mai agresiv, au fost mai hotărâți. Noi am cedat în fața acestei atitudini a armenilor, dădeam senzația că acceptăm orice se întâmplă”, a declarat Lucescu în emisiunea „Fotbal Club”, de pe DigiSport.

Răzvan Raț: „Ne lipsește mentalitatea”

Lucescu a fost completat de Răzvan Raț, unul dintre cei mai importanți fundași din istoria naționalei României:

„Talentul este capacitatea de a înțelege fenomenul, care trebuie să fie completată de foarte multe alte lucruri. Mentalitatea și atitudinea vin deasupra, dar nu servește la nimic să fii talentat, dacă nu ai foarte multe alte lucruri pe lângă. Mentalitatea ne lipsește. De ce? 

Foarte bine, ești talentat, dar sunt foarte puțini jucători români care demonstrează asta la nivel internațional. Vezi jucători plecați afară care nu au reușit acolo, deși sunt talentați”.

Nu pot spune că apreciez jocul Ungariei. Apreciez munca, efortul, dar nu îmi place Ungaria. Îmi place o echipă care să controleze jocul, care să domine. 
- Răzvan Lucescu

VIDEO. Victor Becali: „Mă așteptam ca Mircea Lucescu să propună la națională un antrenor român”

Mai multe știri din fotbalul internațional:

Decizia UEFA în cazul lui Hațegan, după cele două cartonașe roșii arătate la Euro 2020

Marco Rossi, selecționerul Ungariei: „Nici cele mai frumoase basme nu se termină mereu fericit”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (4)
leu.mr
leu.mr  •  25 Iunie 2021, 08:39

Tot aud placa ca "sintem tehnici" . Citi jucatori romani pot elimina prin dribling unul/doi adversari ? Nici unul ! Si atunci unde e tehnica asta ? Unde sint centrarile care sa puna mingea pe cap unui atacant ? Unde sint pasele in profunzime ? Nu avem NIMIC !

marcel1974
marcel1974  •  24 Iunie 2021, 21:20

Fotbalistul roman cand da de bani si de femei poti sa il pui pe pauza.Cu educatia care se face la noi in tara mai bine stam acasa.Tatarusanu zicea ca nu este nici o drama daca nu ne calificam.Cam acestia reprezinta tara si se fac ca joaca.Natia asta se distruge singura.

dobrin
dobrin  •  24 Iunie 2021, 21:20

Noua nu ne lipseste nimic in momentul de fata. Cand a fost pus antrenor Radoi cel fara de bac, toata lumea a exclamat "Asta ne mai lipsea!"

Vezi toate comentariile (4)
Comentează