Meciurile
zilei

INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  EURO 2024

EXCLUSIV / VIDEO România, la fel ca o forță a Europei! Răzvan Lucescu a spus răspicat: care sunt șansele României la Euro 2024

Răzvan Lucescu (55 de ani), antrenorul de la PAOK, vede cu ochi buni atmosfera creată la echipa națională înainte de Euro 2024.
Răzvan Lucescu (55 de ani), antrenorul de la PAOK, vede cu ochi buni atmosfera creată la echipa națională înainte de Euro 2024.

Articol de - Publicat luni, 27 mai 2024 13:05 / Actualizat luni, 27 mai 2024 20:41

Răzvan Lucescu (55 de ani), antrenorul de la PAOK, a fost prezent în studio-ul Gazetei Sporturilor la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”, moderată de directorul GSP, Ovidiu Ioanițoaia. Acesta vede cu ochi buni atmosfera creată la echipa națională înainte de Euro 2024.

Antrenorul care tocmai a câștigat titlul de campion în Grecia crede că naționala poate reprezenta o surpriză la turneul final din Germania.

Răzvan Lucescu este încântat de atmosfera din cadrul lotului condus de Edi Iordănescu. Acesta compară naționala cu echipa Italiei care a reușit să câștige Euro 2020. Chiar dacă Roberto Mancini nu avea sub comandă cei mai valoroși jucători, forță grupului a făcut ca Squadra Azzurra să câștige Europeanul.

Răzvan Lucescu vorbește despre șansele României la Euro 2024: „Eu cred că ne calificăm din grupe”

„Cred că este o atmosferă bună, s-a creat un grup unit. Am avut senzația până acum că în jurul echipei s-a creat o atmosferă foarte frumoasă, de motivație, de unitate. Este nevoie de așa ceva pentru a face performanță la turneul final.

Asta s-a întâmplat și cu Italia când a câștigat Campionatul European. Nu era cea mai bună echipă, dar toată lumea o susținea. Nu au intrat cu o presiune deosebită, au intrat mai uniți, mai puternici.

Tot timpul când este această atmosferă, echipa este împinsă în sus. S-ar puntea ca echipe ca Belgia să nu fie în cea mai bună situație, să aibă accientări, probleme în cadrul echipei, așa cum s-a întâmplat și cu Elveția în grupa de calificare.

Așa se poate ajunge ca o echipă mai mică, cum este România, să reușească să învingă o echipă mare. Se califică din grupe primele două, plus cele mai bune echipe de pe locul al treilea. Eu cred că ne calificăm”, a spus Răzvan Lucescu.

Întrebat dacă se gândește să mai preia naționala în viitor, după ce a mai antrenat-o între 2009 și 2011, Lucescu a spus: „Nu. Pasiunea mea, momentul în care mă simt cel mai bine, este acela în care sunt pe teren la antrenament. Chiar și atunci când nu mă simt bine, intru pe teren și parcă uit de toate, mă transform. Asta mă ține în formă”.

Citește și:

Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după victoria istorică » „Cred că au și virat banii în cont”
Nationala
Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după victoria istorică » „Cred că au și virat banii în cont”
Cine anticipa așa ceva în grupa României? Clasament uluitor după șocul Belgia - Slovacia 0-1
Euro 2024
Cine anticipa așa ceva în grupa României? Clasament uluitor după șocul Belgia - Slovacia 0-1
CALCULE: Cum se califică România în „optimi” la EURO 2024, după victoria fantastică în fața Ucrainei
Nationala
CALCULE: Cum se califică România în „optimi” la EURO 2024, după victoria fantastică în fața Ucrainei

România - Ucraina » Echipa de start gândită de Edi Iordănescu pentru primul meci de la EURO 2024

CALCULE: Cum se califică România în optimi la EURO 2024, după victoria fantastică în fața Ucrainei


Comentarii (4)
MaxiP
MaxiP  •  28 Mai 2024, 12:29

Exista o tendinta exagerata ca intr-un moment in care sportul este mai tacticizat si bazat mai mult pe forta de grupa ca niciodata, sa ne luam in mod exagerat dupa valorile individuale. La ultimele turnee finale echipele cu loturile cele mai bine cotate valoric nu au castigat nimic, ultimele 2 turnee finale majore fiind castigate de 2 echipe ce dpdv individual nu pareau deloc printre favorite, dar ca grup au aratat foarte bine. Mai exista si aceasta abureala sa cotam un lot cu valoarea de transfer a 2-3 jucatori, astfel Norvegia lui Haaland si Odegaard ajunge probabil intr-un top 10 european prin sumarea cotei de piata a celor 2, dar in realitate nu reuseste sa prinda un turneu final. E cat se poate de clar, s-ar prea putea ca intr-o generatie fara valori dindividuale majore, nationala Romaniei sa atinga rezultate nesperat de bune printr-o medie de jucatori decenta. Tendinta noastra este sa asteptam un nou Hagi, totusi un jucator de talie mondiala intr-o echipa submediocra nu va aduce rezultate mai bune decat o echipa de valori medii foarte bine pusa la punct. Pana si generatia lui Hagi, nu era o generatie de jucatori slabi in care l-ai pus pe Hagi si a castigat el meciurile de unul singur. Era o generatie de jucatori buni, nu de talie mondiala, dar o echipa de valori medii bine sudata, cu 1-2 elite care sa faca diferenta. Ca dovada, cu Anglia la Euro 2000 s-a castigat un meci decisiv pentru un rezultat istoric fara liderul acelei generatii.

Nae_4774
Nae_4774  •  27 Mai 2024, 18:56

Haida, de! E o echipă bunicică, dar cam finuță pentru ca să producă o surpriză atât de mare. Surprize mici, da!

adytza77
adytza77  •  27 Mai 2024, 18:31

Ce frumos gandesti.FELICITARI.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează