FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U21

Răzvan Lucescu, surprins de alegerea lui Mutu: „Nu m-aș fi gândit la așa ceva”

Răzvan Lucescu (52 de ani) se declară surprins de faptul că Adrian Mutu (42), în prezent selecționerul României U21, a apucat-o pe calea antrenoratului.
Răzvan Lucescu (52 de ani) se declară surprins de faptul că Adrian Mutu (42), în prezent selecționerul României U21, a apucat-o pe calea antrenoratului.

Articol de GSP - Publicat marti, 23 martie 2021 23:11 / Actualizat marti, 23 martie 2021 23:29

Răzvan Lucescu (52 de ani) se declară surprins de faptul că Adrian Mutu (42), în prezent selecționerul României U21, a apucat-o pe calea antrenoratului.

  • România U21 debutează la Campionatul European de tineret miercuri, de la ora 22:00, împotriva reprezentativei Țărilor de Jos (Olanda). Partida va fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct pe TVR 1.

Recunosc, nu m-aș fi gândit că Mutu va porni pe acest drum, al antrenoratului. Te ajută în meserie și că ai fost un fotbalist important, da, îți deschide anumite uși mult mai devreme. Uitați-vă și la Xabi Alonso, Pirlo.

Nu mă gândeam că Adi că va deveni antrenor. Să dea Dumnezeu să aibă noroc, e la început. Sper să aibă o carieră de succes”, a declarat Lucescu în cadrul emisiunii „Fotbal Club” de la Digi Sport 1.

VIDEO. Adrian Mutu, despre conflictul cu Răzvan Lucescu: „Tu îmi spui ce să fac?”

În octombrie 2009, după Serbia - România 5-0, meci din preliminariile CM 2010, Adi Mutu s-a dus să petreacă, la Novi Sad, 96 de kilometri de Belgrad (unde s-a disputat partida). „Briliantul” s-a alăturat unei distracții organizate de patronul clubului din Vojvodina, Ratko Buturovic, un personaj cu legături interlope și un controversat om de afaceri. După acel episod, Mutu a fost exclus din națională de selecționerul Răzvan Lucescu.

Se terminase acțiunea? Da! Este problema selecționerului de ce nu am mai venit eu la națională după? Dacă aș fi în locul selecționerului, aș spune că e treaba jucătorului, dacă s-a terminat acțiunea. Eu, ca selecționer, nu am treabă cu ce face jucătorul în timpul liber. E treaba clubului. Oricum la următorul meci, cu Franța, eram suspendat. De ce să merg la Paris? M-a sunat Fiorentina ca să mă întorc la club imediat și mi-a dat un avion privat. Când ești suspendat pentru următorul meci, tu ai seara aia liberă și după te duci la club. Tu nu mergi să stai cu echipa națională. Ești al clubului. Selecționerul a considerat să nu mă mai cheme după pentru că s-a simțit jignit. E decizia lui și am respectat-o. Nu pot să spun dacă s-a simțit lezat. A luat acea decizia și după a revenit. Așa a gestionat el cazul. În meciul cu Serbia, el m-a scos din teren la 2-0, prin minutul 60. Nu m-am schimbat singur. Dar nu a fost niciun episod. Dacă pierdeam cu 5-0 și cineva râde în vestiar, m-ar scoate din minți. Nu l-aș mai chema la națională. Aveam 28 de ani, eram golgeterul echipei, eram suspendat pentru următorul meci, trebuia să mă întorc la club și tu îmi spui mie ce să fac? Mi se pare aiurea rău de tot. Mentalitatea asta nu poate sta în picioare pentru niciun antrenor. Nu am văzut la nimeni asta. Nu pot să plec cu naționala, pentru că trebuie să vin la club înapoi și am 30 de ani. Eu gestionez sentimentele după un meci pierdut cum cred. Acum mă înțeleg foarte bine cu Răzvan. Am ajuns să vorbim multe lucruri. Relația noastră a pornit cu stângul, dar acum ne înțelegem foarte bine
- Adrian Mutu la GSP Live (15 aprilie 2020)

Citește mai multe știri de actualitate:

Antrenor nou în Liga 1: „Mă simt dator față de acest club”

FCSB tot mai aproape de un supertransfer! Internaționalul român e gata să accepte oferta lui Becali

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (9)
balderis
balderis  •  24 Martie 2021, 11:00
Postat de dobrin pe 24 Martie 2021, 02:55

Cum a avut si el noroc ca pe tac-sau il cheama Mircea Lucescu si n-a facut o zi puscarie in accidentul cu fata aia.

Băiete , tu chiar ești prost !

dubluv
dubluv  •  24 Martie 2021, 09:10
Postat de Adrian Fulgos pe 24 Martie 2021, 00:36

Comentariu răutacios, neinspirat şi mai mult ca sigur nefondat. Altfel ai şti că nu toți marii antrenori au fost fotbalişti de rasâ ca şi vice versa. Exemple? Ferguson, Mourinho si la polul opus Thierry Henry, Eric Cantona sint numai cîțva care-mi vin urgent in minte.

corect, iar Lucescu a fost chiar un portar bun, dezavantajul sau pe langa statura fiind si generatia in care a crescut, una cu multi portari de calitate.

valu4ever
valu4ever  •  24 Martie 2021, 08:38

Ursarelu,surprins DE multe!

Vezi toate comentariile (9)
Comentează