FOTBAL  »  NATIONALA  »  BELGIA

Răzvan Marin face lobby pentru un fost coechipier: ”Va ajunge în națională în maximum un an și jumătate”

Florin Coman a marcat 4 goluri în cele 18 meciuri jucate în acest campionat
Florin Coman a marcat 4 goluri în cele 18 meciuri jucate în acest campionat

Articol de , - Publicat luni, 13 martie 2017 00:00

Răzvan Marin a plecat de la Viitorul cu promisiunea colegilor că, la finalul sezonului, îi vor păstra și lui un tricou și medalia de campion dacă trupa lui Hagi va reuși să obțină primul titlu din istorie.

Plecat din Liga 1 la începutul lui 2017, Răzvan Marin nu s-a rupt definitiv de lumea fotbalului românesc.

"Pe undeva, îmi pare puțin rău că m-am despărțit de Viitorul la jumătatea sezonului. Mi-ar fi plăcut să ajut în continuare în lupta pentru titlu. Ar fi extraordinar dacă băieții ar reuși să câștige campionatul" e mesajul mijlocașului de 20 de ani pentru ex-coechipierii săi.

El spune că, în măsura timpului disponibil, continuă să urmărească partidele cele mai importante din L1 și mărturisește că le-a lăsat un mesaj special foștilor săi colegi: "Avem un grup pe WhatsApp, unde le-am transmis să-mi păstreze și mie la vară un tricou și medalia de campioni".

"Benzar s-ar adapta în orice campionat"

Acceptă apoi să discute despre o parte dintre băieții lui Hagi, alături de care a împărțit vestiarul până în urmă cu circa trei luni.

Florinel Coman - "E un jucător cu calități foarte bune. Muncește mult la antrenamente, e serios și sunt convins că va ajunge la echipa națională în maximum un an și jumătate. Am citit prin presă că deja e urmărit de cluburi de peste hotare, dar depinde ce-și doresc el și domnul Hagi".

Kevin Boli - "Un tip foarte serios, lovește bine mingea cu ambele picioare. Pentru că a jucat  în Belgia, m-am sfătuit și cu el înainte de a semna cu Standard. M-a ajutat cu câteva sfaturi, m-a învățat și expresii uzuale în fotbal în limba franceză, că eu știam doar astea cu «je m'appele» și «ça va»".

Romario Benzar - "Un băiat foarte muncitor. Cred că va pleca și el curând de la Viitorul, pentru că traversează o perioadă foarte bună. Sunt sigur că s-ar adapta în oricare mare campionat. Aleargă mult și dă totul pentru echipă".

Gabi Iancu - "Este un pic mai rebel, dar un jucător cu execuții deosebite. S-a mai maturizat față de anii anteriori. Înainte mai avea și anumite probleme de comportament, probabil din cauza asta nici n-o fi reușit să se impună la Steaua, dar acum e focusat sută la sută pe fotbal".

Vacanță cu Ianis și Casap în Mallorca

De colegii de la Viitorul se leagă și amintirea celei mai frumoase vacanțe: "A fost cea petrecută vara trecută, la Mallorca, împreună cu Ianis Hagi, Casap și fratele lui. Nu prea am nimerit în sezon, fiindcă era jumătatea lunii mai, dar era oricum foarte cald, 27-28 grade. Am apucat să facem și plajă, am și înotat. Am învățat de mic să înot, am făcut o perioadă și natație".

Patru oameni providențiali din viața lui Răzvan

Mama.
"A stat de mic cu mine, m-a plimbat peste tot, mă ducea și mă lua de la antrenamente în perioada cât am jucat la București, la ProLuceafărul. Apoi, când m-am mutat la Academie, la Constanța, am locuit singur"

Tata.
"L-am stresat de pe la patru ani să mă ducă la fotbal. A venit într-o zi cu un echipament, nu știam ce-i cu el, și mi-a zis direct că mergem la antrenament. Cu tata vorbesc zilnic, îmi dă sfaturi, îi mai povestesc ce am făcut, îmi explică ce mai trebuie să corectez în jocuri sau îmi spune unde am procedat corect".

Gică Hagi.
"M-a format ca jucător și m-a ajutat din toate punctele de vedere. De la el am învățat în primul rând faptul că, fără muncă, nu ajungi departe"

Marcel Pigulea.
"La ProLuceafărul am deprins abecedarul fotbalului. Am stat aproape şapte ani înainte de a pleca la Viitorul. Mi-am făcut acolo și foarte mulți prieteni, cu care încă mai țin legătura. Unii au ajuns până în prima divizie, cum s-a întâmplat cu fostul rapidist Vasile Niculae, care evoluează acum în Finlanda.

"Îmi place șnițelul cu piept de pui"

Răzvan mărturisește că-i place să gătească și se descurcă de fiecare dată când se apucă de treabă în bucătărie: "Îmi place foarte mult șnițelul de pui cu piure. Prepar uneori mâncăruri mai ușoare, gen paste sau un orez cu piept de pui. La Viitorul stăteam cu Hodorogea și pregăteam masa în unele ocazii. N-am avut niciodată reproșuri!".

"Domnul Hagi e foarte nervos în vestiar după un rezultat nefavorabil. E normal. Dar a doua zi nu mai are nimic și începe imediat pregătirea pentru partida următoare"
Răzvan Marin

78de meciuri a jucat Răzvan Marin pentru Viitorul în perioada 2013-2017: a marcat 8 goluri pentru trupa "Regelui"

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
ion.ionescu
ion.ionescu  •  15 Martie 2017, 07:16

Dacă ar fi existat Internet când au apărut, Dobrin, Balaci şi Hagi nu ar fi avut nici o şansă pentru nişte frustraţi ca tine !

sexilian
sexilian  •  14 Martie 2017, 13:18

gata si cu asta e mondial,ca la oscar........

Vezi toate comentariile (2)
Comentează