FOTBAL  »  NATIONALA  »  FOTBALIȘTI

Al 4-lea cel mai selecționat fotbalist din istoria naționalei României surprinde: „Acum, sunt mai mult ucrainean”

Răzvan Raț (numărul 3) are 113 selecții pentru naționala României
Răzvan Raț (numărul 3) are 113 selecții pentru naționala României

Articol de GSP - Publicat vineri, 15 mai 2020 09:45

Răzvan Raț (38 de ani), unul dintre jucătorii emblematici pentru naționala României din ultimii 20 de ani, a declarat că în acest moment este„jumătate ucrainean, ba chiar mai mult”, datorită trecutului său de la Șahtior.

Acest club a devenit viaţa mea. Acum sunt jumătate ucrainean, ba chiar mai mult. Şi acest lucru se datorează «minerilor». Succesele mele sunt şi succesele echipei. Mă uit mereu la meciurile celor de la Şahtior. 

Mă voi bucura dacă se vor califica mai departe în Europa League. Au învins 2-1 pe Wolfsburg, în deplasare, au avut şi un penalty refuzat. Părerea mea este că are prima şansă. Nu ştiu în ce condiţii vor fi jucătorii după carantină, dar cred că vor merge mai departe”, a spus Raț pentru Big Football.

Răzvan Raț, în top 5 selecții la echipa națională

Cu 113 selecții, fundașul este pe locul 4 all-time în naționala României. Primii trei sunt Dorinel Munteanu cu 134, Hagi cu 124 și Gică Popescu cu 115 selecții. Raț a prins două turnee finale alături de „tricolori", EURO 2008 și EURO 2016. 

Practic, între 2002 și 2016, postul de fundaș stânga al naționalei a fost „arestat" de Raț, care nu a avut niciun rival care să-i pună în pericol locul de titular.

A rămas în istoria lui Șahtior

Perioada petrecută de Mircea Lucescu la Șahtior a coincis și cu transferul lui Răzvan Raț la colosul ucrainean. Fundașul a petrecut 10 ani la Șahtior, între 2003 și 2013, și a câștigat nu mai puțin de 16 trofee: 7 titluri, 5 Cupe, 3 Supercupe și o Cupă UEFA. All-time, Raț a strâns pentru Șahtior 7 goluri în 255 de meciuri în toate competițiile.

2018este anul în care Raț s-a retras din cariera de jucător profesionist

VIDEO Cum a fost copilăria lui Răzvan Raț: „Veneam în București să mă plimb cu metroul”

Citește mai multe știri despre naționala României:

Ionuț Radu, în conflict cu fostul selecționer Cosmin Contra? Declarație enigmatică a portarului: „Sunt multe de spus”

Surpriză! Cine e marea favorită la câștigarea EURO 2020 + ce cotă are România

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează