NATIONALA  ·  FOTBALIȘTI

Al 4-lea cel mai selecționat fotbalist din istoria naționalei României surprinde: „Acum, sunt mai mult ucrainean”

Răzvan Raț (numărul 3) are 113 selecții pentru naționala României
Răzvan Raț (numărul 3) are 113 selecții pentru naționala României

Vineri, 15 Mai, 09:45

Răzvan Raț (38 de ani), unul dintre jucătorii emblematici pentru naționala României din ultimii 20 de ani, a declarat că în acest moment este„jumătate ucrainean, ba chiar mai mult”, datorită trecutului său de la Șahtior.

Acest club a devenit viaţa mea. Acum sunt jumătate ucrainean, ba chiar mai mult. Şi acest lucru se datorează «minerilor». Succesele mele sunt şi succesele echipei. Mă uit mereu la meciurile celor de la Şahtior. 

Mă voi bucura dacă se vor califica mai departe în Europa League. Au învins 2-1 pe Wolfsburg, în deplasare, au avut şi un penalty refuzat. Părerea mea este că are prima şansă. Nu ştiu în ce condiţii vor fi jucătorii după carantină, dar cred că vor merge mai departe”, a spus Raț pentru Big Football.

Răzvan Raț, în top 5 selecții la echipa națională

Cu 113 selecții, fundașul este pe locul 4 all-time în naționala României. Primii trei sunt Dorinel Munteanu cu 134, Hagi cu 124 și Gică Popescu cu 115 selecții. Raț a prins două turnee finale alături de „tricolori", EURO 2008 și EURO 2016. 

Practic, între 2002 și 2016, postul de fundaș stânga al naționalei a fost „arestat" de Raț, care nu a avut niciun rival care să-i pună în pericol locul de titular.

A rămas în istoria lui Șahtior

Perioada petrecută de Mircea Lucescu la Șahtior a coincis și cu transferul lui Răzvan Raț la colosul ucrainean. Fundașul a petrecut 10 ani la Șahtior, între 2003 și 2013, și a câștigat nu mai puțin de 16 trofee: 7 titluri, 5 Cupe, 3 Supercupe și o Cupă UEFA. All-time, Raț a strâns pentru Șahtior 7 goluri în 255 de meciuri în toate competițiile.

2018este anul în care Raț s-a retras din cariera de jucător profesionist

VIDEO Cum a fost copilăria lui Răzvan Raț: „Veneam în București să mă plimb cu metroul”

Citește mai multe știri despre naționala României:Ce s-a întâmplat cu cei doi medici chinezi bolnavi de COVID-19 care s-au trezit din comă cu pielea neagră. Imaginile cu ei făceau înconjurul lumii

Libertatea

Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
17:30 Emisiune TV

Fotbal European

Digi 1
19:30 Emisiune TV

Fotbal Club

Digi 1
21:00 Emisiune TV

Sport Report

Telekom 1
21:00 Fotbal, Premieră

La Liga Top Gol

Digi 3
Program TV complet

Liga 1