FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Reactie virulentă a lui Gică Popescu despre naturalizări: "Niciunul din Liga 1 nu merită! La națională nu poți fi mercenar"

Articol de GSP - Publicat miercuri, 19 septembrie 2018 09:47

Gică Popescu, 50 de ani, fost internațional român, a vorbit despre problema naturalizării jucătorilor din Liga 1, spunând că, în prezent, niciunul dintre străinii din campionatul nostru nu merită acest lucru.

"Nu văd în Liga 1 un jucător care merită să fie naturalizat. În 2014, cei de la Federația italiană mi-au spus «Știi care a fost cheia succesului din 2006? Naturalizările lui Camoranesi și Motta. Mauro a adus spiritul argentinian, iar Thiago a venit cu finețea braziliană».

Naturalizările mi se par o idee foarte bună, dar când ai superjucători. Nu trebuie să naturalizezi jucători doar de dragul de a o face. Poți aduce un tânăr de 18-19 ani, care pe la 22 de ani să fie într-o formă foarte bună. Atunci îl naturalizezi și-l ai pentru 10 ani la națională.

Pe Gnohere nu-l văd o soluție. Mario Camora (n.r. 31 de ani) era un jucător care putea fi naturalizat, dar acum câțiva ani, când era mai tânăr. Ca să obțină cetățenia, un străin trebuie să stea aici, să cunoască limba și să aibă rădăcini bine ancorate în România. La națională nu poți fi mercenar, nu se câștigă așa mulți bani. Poate iei 100.000 de euro primă de calificare la un turneu final. Dar atât", a declarat Gică Popescu la TV Digi Sport.

Citește și: Ministrul Tineretului și Sportului, Ioana Bran, dezvăluie mutarea făcută de FRF: "A existat o solicitare de naturalizare depusă de Federație"

Popescu a oferit ultimele detalii din proiectul EURO 2020: "Giuleștiul va semăna cu arena din Ploiești. E o tâmpenie ce se întâmplă cu stadionul Dinamo!"

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
1694034334149732
Florin Gugulica  •  23 Septembrie 2018, 22:35

Extraordinar sa aibă rădăcini ce rădăcini dacă nu e născut în România și maI menționează cuvântul super jucători complect Aberativ domnule popescu pentru ca starurile nu vin în romania iar Gnohere îl văd o soluție pentru naționala româniei

Vezi toate comentariile (1)
Comentează