FOTBAL  »  NATIONALA  »  RECORD

Recordul lui Ionuț Luțu cade dacă ne calificăm la Euro 2021! Ce fotbalist îl poate depăși

Recordul lui Ionuț Luțu cade dacă ne calificăm la Euro 2021! Ce fotbalist îl va depăși +10   FOTO
Recordul lui Ionuț Luțu cade dacă ne calificăm la Euro 2021! Ce fotbalist îl va depăși

Articol de GSP - Publicat miercuri, 07 octombrie 2020 18:13 / Actualizat miercuri, 07 octombrie 2020 18:56

Alexandru Pașcanu (22 de ani) e veteranul lotului U21 și se apropie de recordul de selecții deținut de Ionuț Luțu. Totuși, stoperul crescut la Leicester are nevoie de calificarea la Euro 2021, în caz contrar va fi imposibil să-l ajungă pe micuțul mijlocaș.

  • Pe 9 octombrie, tricolorii U21 vor întâlni Ucraina, în deplasare, iar pe 13 octombrie vor evolua la Giurgiu, cu Malta, în preliminariile EURO 2021.

Actuala generație U21 pare să fie într-o luptă continuă cu recordurile. E aproape de a doua calificare consecutivă la Euro, asta după ce în 2019 a apărut la un turneu final după o pauză lungă, o serie de ratări ce părea fără sfârșit. George Pușcaș, cu 18 reușite, a devenit cel mai bun marcator din istorie, iar acum Alexandru Pașcanu se apropie periculos de recordul de selecții deținut de Ionuț Luțu.

Pașcanu vs Luțu

"HagiLuțu" a strâns 30 de partide în tricoul U21, 8 goluri, în timp ce Alex Pașcanu are în acest moment 24 de prezențe. Ambilor le-au fost adunate inclusiv jocurile amicale. Practic, stoperul transferat la Ponferradina⁠ îl poate egala pe Luțu dacă va juca toate cele 3 jocuri rămase din aceste preliminarii, iar echipa va merge la Euro, unde ar mai avea sigur de disputat 3 meciuri în grupă. 

Cu 6 jocuri, "Pașca" ar deveni egalul lui Luțu la numărul de selecții, iar o calificare în sferturile de finală la Euro l-ar transforma în cel mai selecționat jucător. Sigur, asta dacă va juca în toate meciurile.

Recordul lui Ionuț Luțu cade dacă ne calificăm la Euro 2021! Ce fotbalist îl poate depăși
Alexandru Pașcanu

Nu-s luate în calcul JO

Pașcanu l-ar fi putut depăși pe Luțu la numărătoare dacă în calcul ar fi intrat și meciurile de la Jocurile Olimpice, unde România este deja calificată grație rezultatelor de la Euro 2019. Numai că acolo evoluează naționala U23 a României, astfel că meciurile nu pot fi contabilizate. 

Și așa, fostul fundaș de la CFR și FC Voluntari ar fi putut trece pe primul loc dacă Adrian Mutu n-ar fi decis să-l odihnească la meciul din Malta. Pașcanu a fost folosit 90 de minute cu Finlanda la acțiunea precedentă, iar contra maltezilor Chindriș a făcut "pereche" cu Ghiță, el nefiind nici în lot. Cu acel meci, plus cele 6 ipotetice, Pașcanu ar fi ajuns la 31 de selecții, una peste căpitanul din 1998 al naționalei U21. 

2017e anul în care Alexandru Pașcanu a debutat la echipa națională U21

Acum 3 ani și jumătate am fost prima dată la naționala U21. Eram fericit că voi avea șansa să vin la tineretul României. Am trăit multe momente speciale, frumoase, pe care nu le voi uita
- Alexandru Pașcanu, fundaș Ponferradina⁠

Avem mari șanse să ne calificăm la Euro. E important să câștigăm cu Ucraina. Cu o victorie vineri, cred că vom fi calificați într-o proporție foarte mare. Ar fi un lucru mare pentru România să ne calificăm la al doilea turneu final consecutiv
- Alexandru Pașcanu

Programul României U21 în această vară

  • 9 octombrie 2020: Irlanda de Nord – Finlanda, Ucraina – România, Malta – Danemarca 
  • 13 octombrie 2020: Irlanda de Nord – Ucraina, România – Malta, Danemarca – Finlanda
  • 14 noiembrie 2020: Malta – Ucraina 
  • 17 noiembrie 2020: Ucraina – Irlanda de Nord, România – Danemarca, Malta – Finlanda

VIDEO. Adrian Mutu și Mirel Rădoi, față-n față! Rădoi: „Peste 10 ani eu o să fiu antrenor la Inter, iar Adi la Juventus”

Citește și alte știri despre România U21:

FOTO România U21 s-a antrenat sub comanda lui Adi Mutu » Un singur fotbalist nu a participat la ședința de pregătire

VIDEO Interviu la dublu cu Rădoi și Mutu: cel mai trist meci din cariera lor, unde se văd peste 10 ani și ce spune „Briliantul” despre Victor Pițurcă

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
ciuleavvictorms
ciuleavvictorms  •  07 Octombrie 2020, 19:44

Gata, e plina pagina, *** joaca impreuna ca unul!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

magic4ever
magic4ever  •  07 Octombrie 2020, 19:18

Asta ne interesa pe noi de argatul lui Becali,Ionut Lutu...vai mama lui de jurnalism...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează