FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

"Regele" a revigorat România: "Așa m-a convins Hagi că voi ajunge la națională"

Articol de GSP - Publicat miercuri, 12 octombrie 2016 21:44

Viitorul lui Gică Hagi a dat doi jucători naționalei României pentru dubla cu Armenia (5-0) și Kazahstan (0-0), ambii fiind titulari.

Atât Romario Benzar, cât și Răzvan Marin spun că Gică Hagi a avut un rol foarte mare în creșterea lor fotbalistică.

"Domnul Hagi îmi spune de un an și jumătate că joc mult mai bine pe postul de fundaș dreapta decât pe cel de mijlocaș central. A avut mult de muncă pentru a mă convinge. Mi-a spus că dacă-l ascult voi ajunge la națională, așa m-a convins.

Nu mă simt titular de drept, trebuie să demonstrez la fiecare meci că merit să joc. La primul meci aveam emoții foarte mari, știam înainte cu 3 zile că voi juca. N-am dormit vreo două zile, abia în seara dinaintea meciului am putut dormi. În ziua meciului am fost de vreo 7 ori la baie. Când a fluierat arbitrul n-am mai avut emoții", a declarat Romario Benzar la Dolcesport.

Răzvan Marin a vorbit și el despre influența ”Regelui” în ascensiunea sa și despre faptul că are un șut foarte bun: "De mic dădeam foarte bine la poartă. Pur și simplu când am mingea pe șut mă gândesc să prind cadrul porții și să dau mai bine. Nu contează că e pe dreptul sau pe stângul. Domnul Hagi de fiecare dată îmi spune să prind cadrul porții că nu se știe ce se întâmplă cu portarul. Poate se împiedică și intră mingea în poartă"

CLASAMENT GRUPA E

LOC / ECHIPĂ PUNCTE
1. Muntenegru 7
2. Polonia 7
3. ROMÂNIA 5
4. Danemarca 3
5. Kazahstan 2
6. Armenia 0

Urmează să se joace: România - Polonia (11 noiembrie 2016), România - Danemarca (26 martie 2017), Polonia - România (10 iunie), România - Armenia (1 septembrie 2017), Muntenegru - România (4 septembrie 2017), România - Kazahstan (5 octombrie 2017), Danemarca - România (8 octombrie 2017)

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (8)
romulus65
romulus65  •  13 Octombrie 2016, 12:35

In ciuda contestarilor Gica Hagi a facut enorm de mult pentru fotbalul romanesc.Respect Gica Hagi!

steaua1986forever
steaua1986forever  •  13 Octombrie 2016, 08:50
Postat de alenb pe 12 Octombrie 2016, 23:22

parca-l auzim pe hagi spunandu-i lui marin: ai, n-ai mingea, dai la poarta :)

Da, nu se pricepe Hagi asta la fotbal. E un amator. Cica e unul care scrie pe net, unul alenb care stie mai mult fotbal ca amatorul ala de Hagi...

vlad.dracul
vlad.dracul  •  13 Octombrie 2016, 03:17

"Domnul Hagi de fiecare dată îmi spune să prind cadrul porții că nu se știe ce se întâmplă cu portarul." Un sfat OBLIGATORIU pentru toţi jucătorii români care par a-şi fi făcut un scop în viaţă din pasele de-a latul terenului... Trageţi la poartă, băi jucăreţilor, că vorba lu' Hagi, nu se ştie ce se întâmplă cu portarul... Poate are un moment de nostalgie gândindu-se la gagică-sa şi se uită fără reacţie cum intră-n vinclu, poate se împiedică şi cade, poate mingea prinde o brazdă de pământ şi-i sare peste mâini, poate plouă şi-i alunecă printre palme, poate-o ia vântu' şi i-o bagă în poartă, poate se sperie şi face dracu' infarct... Golu' rămâne gol! TRAGEŢI LA POARTĂ!!!

Vezi toate comentariile (8)
Comentează