FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - SUEDIA

„Regele” Gheorghe Hagi a analizat Suedia: „Țineți minte meciul cu Italia? Trebuie să fim combinativi, foarte iuți” + Declarație-șoc: „În 10 ani, putem lua Campionatul Mondial”

Articol de GSP - Publicat vineri, 15 noiembrie 2019 12:33

Gheorghe Hagi (54 de ani) și-a făcut temele pentru meciul dintre România și Suedia și i-a transmis selecționerului Cosmin Contra (43 de ani) punctul său de vedere. 

„Am văzut meciul Italia - Suedia (nr. barajul pentru CM 2018: 1-0 în Suedia, apoi 0-0 la italieni), unde italienii au atacat mult pe lateral şi cred eu că au făcut-o greşit, cu centrări, unde nu au avut nicio şansă. Meciul seamănă puţin, că Italia avea nevoie de victorie şi Suedia să nu piardă. Vom întâlni o Suedia care se va apăra foarte bine, compactă, scurtă, cu jucători masivi, cu care dacă joci previzibil, lent, fără combinaţii, finalizare, nu o să avem şanse foarte multe. Cu o echipă nordică mereu trebuie să ştii să joci rapid, iute, pentru că ea, dacă e nordică, e puternică, jucătorii sunt înalţi, au fizic şi tu trebuie să fii iute. Iute în tot ce faci: în gândire, în mişcare, în pasare”, a spus Gheorghe Hagi, la TV Telekom Sport. 

De asemenea, aspectul mental este extrem de important la fiecare meci de fotbal, iar Gheorghe Hagi punctează acest lucru ori de câte ori are ocazia.  

Strategia mea e să te ajungi aproape de ei şi să câştigi. Pe timpul meu, în fotbalul românesc, exista această mentalitate, de a câştiga, nu de a încerca să fii în grupe, de a te duce acolo. Din păcate, după ce a venit globalizarea, în '90, noi nu ne-am dezvoltat, cei de afară s-au dezvoltat foarte mult. Adică diferenţa între noi şi Real Madrid, între Steaua şi Real Madrid s-a dus de nu ştiu câte ori. Ei au ajuns la un miliard, iar noi la zece milioane buget”, a spus Gheorghe Hagi. 

Hagi, cel mai optimist dintre români? 

Cu răbdare, Gheorghe Hagi este de părere că România poate câștiga un Campionat Mondial în 10 ani.  

„Nu cred că în România nu există copii foarte talentaţi. Ştiu să joace fotbal, au talent şi ar putea să joace fotbal la nivel foarte ridicat, dacă ştii să-i selectezi, dacă ştii să-i găseşti, să-i formezi foarte bine, poţi să te baţi cu orice ţară din lume. Totul se construieşte în 10 ani, să lucrezi ceva puternic. În zece ani, poţi să devii campion mondial”, susține Gică Hagi.  

VIDEO // MATCH PREVIEW ROMÂNIA - SUEDIA

CLASAMENTUL ÎN GRUPA ROMÂNIEI

 

MECIURI RĂMASE DE DISPUTAT

15 NOIEMBRIE: 

  • România - Suedia
  • Spania - Malta
  • Norvegia - Insulele Feroe

18 NOIEMBRIE:

  • Spania - România
  • Suedia - Insulele Feroe
  • Malta Norvegia

VEZI ȘI: 

ROMÂNIA - SUEDIA // Nicolae Stanciu, despre contestatarii „naționalei”: „Vreau să închid gura lumii rele! Mă rog pentru o calificare!”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (13)
vishnu
vishnu  •  15 Noiembrie 2019, 16:53

Eu as zice sa se uite mai intai ce jucatori a produs lak academia aia a lui. Numai petarde, nici unul nu s-a impus pe la vreo echipa mai acatarii. Poate se referea la campionatul mondial de pamporea.

pote
pote  •  15 Noiembrie 2019, 16:38

Putem intradevar,ceilalti ne vor ajuta. Vor inventa alt joc si ramanem noi cu asta!

cornelconasu
cornelconasu  •  15 Noiembrie 2019, 15:29

Până acum zicea că 100 de ani nu mai ajunge naționala să joace o semifinală de CM ! Acum că fi-su a intrat printre scândurile de la gard în cantonamentul naționalei , că îl cunoaște ”paznicul”, vom câștiga CM !!!???

Vezi toate comentariile (13)
Comentează