FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - ARGENTINA, MIERCURI, ORA 21:00, ÎN DIRECT PE PROTV, LIVETEXT PE GSP.RO

Reţea anti-Leo » Victor Piţurcă pregăteşte anihilarea lui Lionel Messi printr-un marcaj triplu şi efort colectiv. Echipa probabilă cu Argentina

Articol de , - Publicat marti, 04 martie 2014 00:00 / Actualizat luni, 03 martie 2014 23:51

La antrenamentul de ieri, selecţionerul a cerut dinamică, intensitate şi hotărîre în intervenţii. Măţel a devenit incert: o contuzie puternică l-a scos din şedinţa de pregătire.

Piţurcă l-a votat constant pe Messi în ancheta pentru "Balonul de Aur", indiferent că Ronaldo, Xavi sau Kaka erau consideraţi favoriţi într-un an sau altul. "E cel mai bun din lume, chiar dacă uneori a mai slăbit ritmul", explica selecţionerul. Mîine, are ocazia pentru prima dată în cariera de antrenor să se confrunte cu magia starului barcelonez.

Reţetă exersată
Cum va reuşi să stopeze furia din joc a argentinianului? Antrenamentul de aseară al "tricolorilor" a trădat o parte dintre intenţiile lui Piţurcă. A solicitat dinamică şi intensitate, hotărîre la blocaje, adică probabil reţeta destinată în faţa exploziei sud-americanului.

Nu va fi marcaj om la om, nu e stilul lui Piţurcă, dar pentru Messi se va pregăti chiar şi o triplare a zonei din raza lui de acţiune.

Rus, varianta numărul unu la Măţel
Durerea de cap a primei zile de pregătire a amicalului cu Argentina a venit însă dinspre accidentarea lui Măţel. Fundaşul dreapta al Astrei a căzut la o contră mai dură în finalul şedinţei de pregătire şi a ieşit şchiopătînd, parcă împuşcat în gleznă! A resimţit dureri acute, iar prezenţa lui la partida cu "pumele" ridică semne de întrebare.

Dacă Piţurcă va fi nevoit azi să renunţe la jucător, probabil nu va mai convoca un înlocuitor. Iar beneficiarul la titularizare s-ar numi Laurenţiu Rus, care şi-ar putea face debutul în tricoul "naţionalei" într-un meci unic.

Raţ îl egalează pe Dan Petrescu
Fundaşul stînga al echipei naţionale pedalează în forţă spre intrarea în selectul top 100 al prezenţelor în tricoul reprezentativei, unde se află numai patru titani: D. Munteanu, Hagi, Popescu şi Boloni. Raţ va evolua mîine în meciul 95 pentru România şi va urca pe locul 5 all-time, la egalitate cu Dan Petrescu. El va fi şi căpitanul echipei, în absenţa lui Chiricheş, accidentat.

38.000 de bilete vîndute
Meciul cu Argentina va avea parte probabil de un stadion plin. Pînă ieri la prînz se vînduseră circa 38.000 de bilete, spun surse federale. Tichetele mai sînt disponibile doar la casele de la Arena Naţională.

5 partide a disputat România all-time împotriva Argentinei: avem trei înfrîngeri, o remiză şi o victorie, ultima fiind legendarul 3-2 de la Mondialul din SUA '94, goluri I. Dumitrescu (2) şi Hagi

Echipa probabilă
Pantilimon - Măţel (Rus), Luchin, Gardoş, Raţ - Bourceanu, Pintilii - Torje, Stancu, Tănase - Marica

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
cobra_z
cobra_z  •  04 Martie 2014, 12:05

un 0-4 eu zic ca e onorant la ce echipa avem...dar ma gandesc ca la 0-2 , argentinienii or sa schimbe toata echipa cu rezervele, poate vor introduce si maseurii,bucatarii , doar sa nu creasca scorul...din respect pentru noi (mircea sandu doar a platit 1 milion de euro)...

mitroi2008
mitroi2008  •  04 Martie 2014, 10:55
Postat de mda.mda pe 04 Martie 2014, 10:16

Cica pregateste anihilarea lui Messi :))). Probabil ca antrenorul trebuia sa se gandeasca cum sa anihileze alti fotbalisti mai "mititei" in campaniile de calificare precedente. Asta e totusi un amical

Probabil ca Mourinho si Ancelotti se vor uita la meci sa vada cum este anihilat Messi!:))) E un titlu gsp-ist, n-are nicio legatura cu realitatea!

madskills
madskills  •  04 Martie 2014, 10:45
Postat de valiza.epo pe 04 Martie 2014, 09:28

Asta e mentalitatea paguboasa a fotbalistului roman. Si a Barbugiului National. Nici prin gand nu le trece sa incerce sa realizeze ceva pe terenul de joc! Ei se gandesc doar cum sa nu-i lase nici pe ceilalti sa joace fotbal!!! Daca si la un meci amical, festiv chiar, gandim asa... bine ca nu ne calificam la turnee finale. Imi vine in minte festivitatea de retragere a Marelui Ronaldo, cand am fost invitati la o sarbatoare si ne-am dus la razboi!

orice alt antrenor ar fi gandit meciul altfel. In primul rand un meci amical intre nationale se desfasoara fara incrancenarea din oficiale. E mai mult pentru spectatori. Ca pana la Mondiale nici nu s-au definitivat loturile ca sa zici ca e meci test. In afara jucatorii joaca din placere asemenea meciuri, cu zambetul pe buze. Noi ne pregatim sa "anihilam", sa "ucidem" adversarii, sa-i "sufocam". Asta desi ne sufocam singuri in meciuri oficiale cu un antrenor mediocru. Amicalul acela cu Brazilia este o rusine, nu o sa uit cum Tatarusanu vroia sa faca meciul vietii si i-a refuzat unui Ronaldo care abia mai sufla, un binemeritat gol de adio. In meciuri oficiale pla

Vezi toate comentariile (7)
Comentează