FOTBAL  »  NATIONALA  »  REACȚIE

Panduru a revenit în forță: „Nu credeam că Iordănescu poate semna așa ceva! Acum înțelegem de ce unii nu au venit la națională”

Articol de GSP - Publicat luni, 28 martie 2022 22:22 / Actualizat luni, 28 martie 2022 23:48

Revenit ca analist TV, Basarab Panduru se declară uimit de contractul dintre FRF și selecționerul Edward Iordănescu.

  • Amicalul Israel – România, al doilea din mandatul lui Iordănescu Jr, se joacă marți, 29 martie, de la ora 20:45. Partida e liveTEXT pe GSP.ro și în direct pe ProX

Panduru spune că nu înțelege de ce Iordănescu  a acceptat în contract clauza prin care poate fi demis dacă nu îndeplinește anumite obiective în Liga Națiunilor.

Basarab Panduru a comentat contractul dintre FRF și Edward Iordănescu

„FRF a inventat căruța cu 5 roți. Edi spunea că nu vrea să fie a 5-a roată la căruță, dar acum e prima roată. Apare căruța cu 5 roți și tu ești roata care duce căruța.

Acum am văzut de ce alti antrenori nu au vrut la echipa națională. Nu au vrut un asemenea contract. Am văzut de ce unele rezultate au fost așa cum au fost și nu au fost altele. Selecționerul depinde de contractul pe care-l face cu FRF și în care se zice «Dacă ești locul 4 sau locul 3, te dau afară».

Să presupunem că într-un meci e 1-1 și dacă bați termini pe 1, iar dacă pierzi ajungi pe 3. Ce faci? Vă zic eu: încerci să faci 1-1, ca să nu riști să ajungi pe 3. Noi ne întrebăm «De ce nu forțăm să dăm un gol?», dar antrenorul va zice «Stai puțin, că dacă iau gol, mă trezesc fără contract». Dacă te dădea afară pentru că pierzi în amicale, era o problemă. Așa, te poate da afară în iunie. Acum știi de ce ăla nu a venit, ălalalt nu a venit nici el... Asta e explicația. Cine să vină?

Noi, într-o grupă cu Bosnia, Finlanda sau Muntenegru, putem termina pe 4 sau pe 1? Mai degrabă pe 4. De ce ai accepta să vii până în iunie? Nu am crezut că Edi poate semna un așa contract. Poți pierde toate meciurile și te poate da afară în iunie.

Se spune să-i dăm timp. Cum să-i dăm noi timp dacă el nu a cerut timp? El, prin acest contract, nu a cerut timp. A zis «Vin și nu am nicio problemă în Liga Națiunilor»”, a spus Panduru la Orange Sport.

Au fost mulți jucători care nu aveau ce căuta la echipa națională, chiar dacă jucau meci de meci la club. Trebuie să faci ceva special, nu doar să joci. Dar hai să ne gândim că va fi bine și că din iunie vor fi la națională doar jucătorii care merită
– Basarab Panduru

E normal să-l aduci pe Olaru după ce acum 2 zile spuneai că e doar la 60 la sută din potential? A mai pus procente în 2 zile, fără să joace? La cât e acum? La 90%?  
- Basarab Panduru

VIDEO Lotul României, afectat de COVID // Edward Iordănescu: „Aveam emoții de fiecare dată când îmi vibra telefonul!”

Citește și:

Vlad Chiricheș promite o altă atitudine în meciul cu Israel: „Să fim mai agresivi!” + reacție după atentatul din Hadera

Mihai Stoichiță, luat la țintă de un patron din Liga 1: „Ne trebuie un alt director tehnic la FRF!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (17)
sibsibsib
sibsibsib  •  29 Martie 2022, 18:27

Noi ne bucuram cand un stranier ofera "assist" din corner sau cand un patron *** o cerere pentru un jucator din "puternicul" campionat intern, si vrem sa avem nationala =)) ?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

opinez
opinez  •  29 Martie 2022, 18:07

Clauza pentru Liga Natiunilor e o vrajeala care sa tina deoparte antrenorii neagreati de FRF (si in cazul de fata aia mai cu experienta). Niciun antrenor cu capul pe umeri nu accepta un astfel de obiectiv pe termen scurt la o echipa vraiste ca Romania. Pe de alta parte antrenorii favoriti semneaza ca primarii ca stiu ca in final se aplica principiul 'lasa ca se vede o schimbare'. E la cheremul FRF sa decida, nu al performantei. Astia erau in stare sa il mai tina pe Radoi dupa 100 de selectionati si cele mai slabe rezultate din istoria nationalei.

masinameaeata
masinameaeata  •  29 Martie 2022, 12:17

Si ce ai fi vrut d-le Panduru, sa nu le puna clauze de performanta in contract? Toate contractele in toate domeniile au clauze de performanta, realizare, nerealizare, etc. Nu poti face un contract general fara clauze. Daca FRF-ul nu punea clauze, ce motivatie mai avea Iordanescu Jr sa obtina rezultate? Dvs ati avut contracte sportive semnate ca antrenor, jucator, etc., in care sa scrie ca daca pierdeti, primiti aceeasi suma de bani si eventual luati aceeasi prima si in caz de victorie si in caz de esec??? Pacat ca moderatorii nu va pun cateva intrebari de bun simt!

Vezi toate comentariile (17)
Comentează