FOTBAL  »  NATIONALA  »  EURO 2024

România se va duela cu un jucător cu origini românești! Iordănescu l-a luat în calcul pentru convocare, dar a ales Israelul: „Putea fi o soluție”

Denny Gropper // FOTO: instagram.com/dennygropper
Denny Gropper // FOTO: instagram.com/dennygropper

Articol de - Publicat duminica, 09 octombrie 2022 16:41 / Actualizat duminica, 09 octombrie 2022 17:10

România se va duela în preliminariile EURO 2024 cu un jucător cu origini românești: Denny Gropper.

Fundașul stânga de 23 de ani s-a născut la Haifa și joacă pentru naționala Israelului, viitoarea adversară din Grupa I din preliminariile EURO 2024.

România, în grupa I în drumul spre EURO 2024 » Grupă accesibilă pentru naționala lui Edi Iordănescu
EURO 2024
România, în grupa I în drumul spre EURO 2024 » Grupă accesibilă pentru naționala lui Edi Iordănescu

Denny Gropper, jucător cu origini românești, va fi adversarul României

Gropper are un bunic român, care locuiește în București, iar selecționerul Edi Iordănescu l-a luat în calcul pentru viitorul naționalei. 

Gropper joacă la Ludogoreț, club la care a ajuns în februarie 2022, de la Hapoel Tel Aviv. 

Acesta a fost în vederile selecționerului Edi Iordănescu, iar FRF a studiat posibilitatea de a-l naturaliza.

Gropper are un bunic român, care locuiește în București, iar selecționerul Edi Iordănescu l-a luat în calcul pentru viitorul naționalei.

Pe ce loc termină România grupa?

1
2
3
4

„Am avut mai multe discuții cu Moți (n.r. - Cosmin Moți, team manager la Ludogoreț). Am avut în plan să merg să văd și meciul Ludogoreț - Roma. Aveam informații că va juca, dar nu a mai jucat și n-am mai făcut deplasarea în Bulgaria. 

Aveam în plan mai departe să vedem cum putem gestiona situația lui. E un jucător pe care l-am urmărit foarte atent, care cred că putea deveni o soluție pentru echipa națională.

Dar din păcate sunt decizii în viață care aparțin doar jucătorului. Dacă el a ales asta, atunci baftă acolo unde a ales să joace. Știu că a jucat pentru naționala U21 a Israelului, dar nu ne împiedicat să-l aducem la naționala României. 

Probabil că atașamentul lui a fost mai mare pentru Israel. Intra în categoria jucătorilor cum este și Boloca, despre care știam că nu e pregătit sută la sută, dar am vrut să-l atenționăm și să-l informăm că suntem foarte atenți la parcursul lui și că dacă el continuă să evolueze și să o facă bine este în vederile noastre și în orice moment se poate regăsi printre cei convocați”, a spus Edi Iordănescu, după România - Bosnia 4-1.

Gropper a debutat pentru Israel

Fundașul a ales să reprezinte naționala Israelului și a bifat deja 2 selecții, în meciul cu Albania (2-1 în Liga Națiunilor) și în amicalul cu Malta (1-2), ambele în septembrie luna trecută.

Am sperat că o să reușească să îşi ia pașaportul românesc. Ar fi fost bun. Bunicul lui locuiește în Bucureşti. Cred că putea fi o opțiune bună pentru România. E un jucător bun, de perspectivă. E un jucător foarte bun pe faza de atac, cu capcitate de efort bună. Cred că ar fi fost o variantă foarte bună pentru viitorul naţionalei. Cred că e mai bun ca Bancu, din punct de vedere defensiv
 - Cosmin Moți, la Orange Sport

Citește și: 

5 detalii despre fiecare dintre adversarele României din preliminariile EURO 2024 » Cu cine se duelează elevii lui Iordănescu în drumul spre Germania

Edi Iordănescu se teme de o echipă venită dintr-o urnă valorică inferioară! „Ne-au spus să fim în gardă!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
NDST
NDST  •  10 Octombrie 2022, 09:49

???????????? tare și Moți....pai oricine e mai bun decât Bancu+Camora....ultimile goluri pe greșeli Bancu picior de lemn....o fi așteptat copilul și o confirmare că degeaba îl urmărea Edi in mintea lui dacă jucătorul habar nu avea ....și cum stângacii ăștia apar greu ne chinuim cu rablele astea două....

mattteo
mattteo  •  09 Octombrie 2022, 18:55

Asta ca asta, dar Atzili ala care e chiar bun era si mai important. Oricum, cea mai mare nerealizare a Administratiri Burleanu ramane ca nu s-a insistat la parintii lui Adeyemi sa joace pentru Romaniia (ii promitram chiar si statutul de titular, era normal cand el e in Top 10 sub 21 de ani din LUME ) pt ca ai nostri au crezut ca Dennis Man va fi mai bun ca el ;)))

Pake
Pake  •  09 Octombrie 2022, 17:42

Dar Camora pe cine are prin Romania, de nu-l mai scoate nimeni din lot? O fi fost adoptat de Presedintele FRF?

Vezi toate comentariile (4)
Comentează