FOTBAL  »  NATIONALA  »  ARMENIA - ROMÂNIA

FOTO România schimbă din nou hainele » Echipament inedit contra Armeniei: déjà vu de pe vremea când Rădoi era pe teren

Rădoi, alături de Goian și Cristea la un antrenament al naționalei, în 2010 FOTO: Alex Nicodim (GSP) +5   FOTO
Rădoi, alături de Goian și Cristea la un antrenament al naționalei, în 2010 FOTO: Alex Nicodim (GSP)

Articol de GSP - Publicat marti, 30 martie 2021 09:37 / Actualizat marti, 30 martie 2021 11:59

România termină marți, cu Armenia, seria de trei meciuri din luna martie din preliminariile CM 2022. În aceste zile, FRF și sponsorul tehnic ne-au propus o „națională” cromatică, atât la seniori, cât și la U21. După galben și albastru, „tricolorii” își schimbă din nou hainele. 

  • Armenia - România, miercuri, ora 19:00, preliminarii CM. 2022. Meciul e liveTEXT pe GSP.RO și în direct la TV pe PRO X

FRF a anunțat în această dimineață că naționala lui Mirel Rădoi va juca într-un echipament complet alb, având în vedere echipamentul pe care gazdele îl vor folosi la Erevan.

Tricoul este complet alb, șortul are trei dungi pe lateral, în culorile drapelului, iar logoul sponsorului tehnic este albastru.

FOTO. Așa arată echipamentul alb al României

+1 FOTO

România, în alb după aproape 12 ani”

România a mai folosit echipamentul alb în trecut, renunțând la el în 2010, după ce sponsorul de atunci al „naționalei”, Ursus, a cerut ca echipamentul de acasă să fie galben, iar cel de deplasare să fie roșu.

Ultimul meci jucat de România îl alb a fost în iunie 2009, contra Lituaniei, în preliminariile CM 2010. Atunci, echipa antrenată de Răzvan Lucescu, cu Rădoi titular în defensivă, se impunea în deplasare, 1-0, grație golului lui Marica.

Echipa de atunci a României: D. Coman – Săpunaru, Rădoi, Chivu, Raț – B. Mara, Apostol, Ghioane, Cr. Tănase – Marica, Dănciulescu
Rezerve: Pantilimon, Dănănae, Goian, Bucur, C. Lazăr. M. Niculae, M. Roman

+1 FOTO

România schimbă din nou echipamentul

Acesta va fi al treilea echipament diferit pe care jucătorii de la seniori și cei de la U21 îl folosesc în meciurile din luna martie.

Astfel, naționala lui Rădoi a jucat cu Macedonia de Nord și Germania într-un echipament cu tricoul galben și șort alb, la fel ca România U21 în meciul cu Olanda.  „Tricolorii” mici au mai folosit contra Ungariei un echipament inedit, albastru complet.

VIDEO „Cum ți se pare actuala generație de la echipa națională?” Răspunsul sincer al lui Alexandru Bourceanu

Citește mai multe știri despre naționala României: 

Rădoi vrea să reinventeze fotbalul » Nicio mare echipă națională din ultimii 30 de ani nu și-a permis acest lux!

Ionuț Lupescu, discurs incisiv după România - Germania: „Asta mă frapează! Te uiți și nu-ți vine să crezi”

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (16)
c_o_r
c_o_r  •  31 Martie 2021, 19:17
Postat de cirus11 pe 30 Martie 2021, 10:12

Aoleu, parca au luat niste tricouri de duzina si au aplicat niste stampile. Problema este ca Adidasul isi batea joc de noi cam la fel, uitati-va la pozele alea din meciul cu Lituania. Macar astia de acum ne dau ei bani... sau cel putin asa era in primii ani.

Noi n-am prea avut niciodată treabă cu o identitate de marcă... Cred că minus verde ne-am îmbrăcat în toate culorile curcubeului. Adidas a plătit preț de piață și a oferit material „top” cât Naționala s-a putut lăuda cu ceva. Albul din meciul cu Lituania a apărut în ultimii ani de contract, cred că și Adidas dorea să scape de noi, iar noi credeam că o altă combinație ne-ar aduce noroc. Personal, îmi place galbenul complet ca echipament. Nu neapărat pentru că ar fi pe steag, ci pentru că așa ne-am făcut cunoscuți în perioada noastră cea mai frumoasă dpdv fotbalistic. Nici echipamentul Germaniei n-are nicio treabă cu steagul lor dar toată lumea știe care e. Frumos, urât... nu mai contează, oricum e chestie de gust. Important e că e o combinație care-i identifică instantaneu.

risc_mix
risc_mix  •  30 Martie 2021, 22:51

Urate vremuri traim. Romanii nu mai au nimic sfant. Pai dupa ce s-a batjocorit biserica, familia, natiunea, ne mai miram ca se batjocoresc niste simboluri? Cere ba burleanule ca la meciurile voastre sa se schimbe si Imnul Romaniei. Sa va cante imnul Chinei sau al SUA, sau al papuasilor. Ca sa dati bine in fata stapanilor. ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

2290353194581653
Andrei Piatra  •  30 Martie 2021, 21:39
Postat de dragos_chiva pe 30 Martie 2021, 18:44

N-ai înțeles de unde vine albul? De la progresiști (a se citi neomarxiști). Ei sunt într-un permanent război cu tot ce reprezintă ideea de (simbol) național. Câteodată au dreptate (ex. când protestează contra violenței autoritățior față de proprii cetățeni etc.), alteori nu au dreptate-cum e cazul de față. Culorile de pe steag sunt -vrem nu vrem- simboluri naționale. Faptul că le vedem acum înlocuite de pe echipamentul echipei naționale e un semn că progresiștii au ajuns în funcții de decizie din anumite zone ale statului (cum este FRF) și că lupta lor cu statul se acutizează. Noi ca cetățeni de rând, neînregimentați ideologic, suntem prinși într-un foc încrucișat: nu ne place nici statul care își asuprește proprii cetățeni dar nu ne place nici ca echipa națională să joace într-un echipament care nu are culorile steagului nostru. Altfel, albul este o culoare foarte onorabilă și elegantă dar ea va fi ulterior înlocuită cu alte culori cum sunt rozul, galbenul fosforescent, griul sau turcoazul...

Nu cred ca ai sanse sa fii inteles si apreciat pentru asemenea idei aici. :))) Foarte putini romani s-au trezit. Putini inteleg si diversiunea Maia Morgensten- AUR, sunt o serie de atentate asupra natiunii romane, multe dintre ele pe teava. Of, of...asa se intampla cand esti dezinteresat si indiferent cu tara care te-a crescut.

Vezi toate comentariile (16)
Comentează