FOTBAL  »  NATIONALA  »  NAȚIONALĂ

VIDEO+FOTO Îl driblează pe Burleanu » Cine e de fapt „secundul” lui Edi Iordănescu

Radu (cu fes), alergând cot la cot cu Niță și ceilalți selecționați // FOTO frf.ro +18   FOTO
Radu (cu fes), alergând cot la cot cu Niță și ceilalți selecționați // FOTO frf.ro

Articol de - Publicat marti, 22 martie 2022 11:35 / Actualizat marti, 22 martie 2022 11:37

Refuzat de conducerea FRF ca antrenor în staff-ul lui Edi Iordănescu, Alexandru Radu (43 de ani) participă activ la antrenamentele de la Mogoșoaia.

Propunerea lui Edward Iordănescu, aceea ca Alexandru Radu, cel mai apropiat colaborator al său în cariera de antrenor, să-l însoțească ca secund și la națională, nu a fost acceptată de conducerea FRF. 

Fii tu selecționerul: alege primul „11” al României » Cu cine ar trebui să înceapă Edi Iordănescu meciul cu Grecia?
ROMÂNIA - GRECIA
Fii tu selecționerul: alege primul „11” al României » Cu cine ar trebui să înceapă Edi Iordănescu meciul cu Grecia?

Alexandru Radu, de la analist la secund

În staff-ul noului selecționer au intrat pe acest post alți doi tehnicieni, Florin Constantinovici și Ionel Gane, care mai lucraseră la lot cu Rădoi, respectiv Contra. 

Și totuși, Alex Radu, zis „Cartof”, a rămas în echipa lui Edi, ca analist, urmând să studieze adversarii, dar și evoluțiile „tricolorilor”. 

La prima acțiune a lotului, el a fost însă surprins în pozele care au apărut chiar pe site-ul frf.ro participând activ la ședințele de pregătire alături de tricolori. 

Un semn că, de fapt, el va îndeplini și rolul de secund, așa cum a făcut-o alături de Edward și la alte echipe de club, Mediaș, CFR sau FCSB.

Edi Iordănescu, la primul antrenament // FOTO: FRF
Edi Iordănescu, la primul antrenament // FOTO: FRF
Florin Niță, la primul antrenament // FOTO: FRF
Primul antrenament al trciolorilor în mandatul lui Iordănescu // FOTO: FRF
+14 FOTO

Alexandru Radu, primul dezacord între Edi Iordănescu și FRF

Burleanu l-a convins pe Iordănescu să preia postul de selecționer în ianuarie. Edi și conducerea Federației au convenit asupra tuturor condițiilor, mai puțin asupra uneia: Iordănescu junior a insistat să-l aibă ca secund pe Alexandru Radu, omul lui de încredere, federalii au respins ideea și a rămas ca asistentul obișnuit să fie totuși inclus în staff ca analist. 

De ce nu au acceptat Burleanu și Stoichiță ca Alex Radu să fie A2? La urechile lor au ajuns bârfele care circulau în lumea fotbalului despre secundul favorit al lui Iordănescu: „E cel mai slab asistent din campionat”, „E folosit doar ca un spion al lui Edi, fotbaliștii nu îl suportă!”, „Îi e loial și atât, nu e angajat pentru priceperea lui", plus că numele lui nu are niciun fel de rezonanță.

Dar cine e de fapt secundul preferat al lui Edi? Alex Radu a jucat fotbal doar la un nivel mic și a lucrat ca antrenor numai lângă Iordănescu. Relația lor e veche, au fost colegi la juniorii Stelei în anii '90 și au păstrat legătura. Nici Edward nu a ajuns un fotbalist mare, dar Radu a avut cea mai bună perioadă în liga a doua, ca mijlocaș defensiv.

Iordănescu i-a făcut pe plac lui Burleanu

După ce l-au refuzat pe „Cartof”, iar variantele Pintilii, Teja, Maftei și Pancu au picat din diferite motive, Edi a ales un „secund” compatibil cu FRF.

Jerry Gane a revenit practic pe banca echipei naționale, acolo unde s-a aflat vreme de mai bine de 2 ani. El a făcut parte din staff-ul lui Cosmin Contra între octombrie 2017 și noiembrie 2019.

VIDEO Noii membri ai staff-ului naționalei se prezintă

Citește alte știri despre echipa națională

Cel mai bun mijlocaș din Liga 1 a rămas acasă! Cazul care ridică o mare întrebare: ce fel de selecție face Iordănescu?
Selecție
Cel mai bun mijlocaș din Liga 1 a rămas acasă! Cazul care ridică o mare întrebare: ce fel de selecție face Iordănescu?
Bătăi de cap pentru Iordănescu la prima acțiune la națională » Cu cine ar vrea să joace în atac
CONVOCARE
Bătăi de cap pentru Iordănescu la prima acțiune la națională » Cu cine ar vrea să joace în atac

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
silviuxzx
silviuxzx  •  22 Martie 2022, 13:31

Bine ca il analizati pe Alexandru Radu, ca a jucat la un nivel mic, liga a2a, ca Edy Iordanescu este un mare nume in fotbalul romanesc si a jucat numai pe la Real Madrid si Barcelona si a ajuns principal la nationala...penibil

gabortelevizor
gabortelevizor  •  22 Martie 2022, 12:16

Tare potato asta...turcu' şi phistholu'...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close