FOTBAL  »  NATIONALA  »  AUDIENȚE TV

România - Elveția, lider absolut de audiență! A stabilit un nou record în 2023

FOTO: Raed Krishan +45   FOTO
FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat miercuri, 22 noiembrie 2023 13:57 / Actualizat miercuri, 22 noiembrie 2023 15:20

România - Elveția, ultimul meci din preliminariile EURO 2024, a fost lider de audiență marți seara. Și a stabilit un record în acest an.

  • S-au calificat la Campionatul European din 2024: Germania, Belgia, Franța, Portugalia, Scoția, Spania, Turcia, Austria, Anglia, Ungaria, Slovacia, Albania, Danemarca, Olanda, România, Elveția, Serbia, Cehia, Slovenia, Italia și Croația. Ultimele 3 locuri vor fi stabilite prin barajele din Liga Națiunilor;
  • Tragerea la sorți a grupelor Euro va avea loc la Hamburg, pe 2 decembrie, de la ora 19:00;
  • Turneul final din Germania se va desfășura între 14 iunie și 14 iulie.

Arena Națională a fost plină, 50.224 de fani fiind prezenți, în ciuda vremii, pe cel mai mare stadion din țară pentru a sărbători calificarea la EURO 2024. Iar cei care nu au fost la meci, au stat cu ochii pe TV.

Mesajul lui Edi Iordănescu, la o zi după ultimul meci din preliminariile EURO 2024: „Cele mai grele provocări devin doar semne ale luptei câștigate”
ROMÂNIA - ELVEȚIA 1-0
Mesajul lui Edi Iordănescu, la o zi după ultimul meci din preliminariile EURO 2024: „Cele mai grele provocări devin doar semne ale luptei câștigate”

România - Elveția, lider absolut de audiență

Potrivit paginademedia.ro, partida transmisă de Antena 1, de la ora 21:45, a fost lider absolut de audiență. Meciul a făcut o audiență mult mai mare decât al doilea post din top, Kanal D.

Pe publicul comercial (21-54 de ani), partida a stabilit recordul anului, în ceea ce privește cota de piață. Concret, aproape jumătate dintre televizoarele pornite, adică 685.000 de persoane, erau pe Antena 1. De patru ori mai mult decât ProTV, locul 2.

La nivel național, meciul a fost urmărit de peste 2,3 milioane de oameni în fiecare minut. De trei ori mai mult decât următorul post, Kanal D (753.000 de oameni).

Iar la orașe, meciul meciul a fost urmărit 1,4 milioane de oameni. De aproape 4 ori mai mult decât următorul rival.

E o seară fantastică, cum a fost și cea din Ungaria, împotriva Israelului. Nu am cuvinte să-mi exprim recunoștința pentru acești băieți minunați. Le apreciez enorm caracterul, valoarea. Principalul meu merit este că am crezut necondiționat în ei și am reușit, probabil, să-i fac să înțeleagă cât de mult potențial au și ce lucruri minunate pot să reușească împreună.

Contează că România merge la un European după mulți ani. Contează că închidem o campanie fabuloasă, fără înfrângere. Contează că această echipă a arătat românilor că are valoare. M-am bucurat că acești spectatori pleacă acasă fericiți, cum sunt sigur că au fost mulți și în fața televizoarelor. Băieții și-au făcut datoria față de suporteri, acum suporterii au răspuns și cred că e important să fie alături de echipă și să ne continuăm creșterea. Românii trebuie să fie mândri de băieții lor, echipa națională a făcut un cadou deosebit românilor. Hai, România! Uniți, tot timpul suntem mai puternici. 

- Edi Iordănescu

VIDEO Răzvan Marin: „I-am zis lui Ianis după ce am văzut grupa că ne vom bate la primul loc”

Citește și: 

Ce promite premierul Marcel Ciolacu după calificarea la EURO 2024: „A venit momentul ca Guvernul să-și asume asta”

Ei ne-au dus la Euro! Cei 32 de „tricolori” care au evoluat în această campanie

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
IonSaliu
IonSaliu  •  22 Noiembrie 2023, 14:47

Eu sunt sigur că şi România are calendar cu 12 luni. Deci, Noiembrie ar fi luna a XI-a, nu a X-a. Sau poate că Decembrie nu contează pentru că este luna Marii Uniri a României?! BRRRRRRRRAHAHAHAHA!!!!!!!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează