FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

ROMÂNIA // EXCLUSIV Gică Popescu: „E imposibil să batem Norvegia la cum am jucat!" + cum vede relația Ianis-Pușcaș și Bordeianu

Articol de - Publicat marti, 10 septembrie 2019 09:00

Gică Popescu, 52 de ani, se declară și el dezamăgit de ultimul joc al "tricolorilor": "Am luat trei puncte, dar trebuie să fie o lecție, să învățăm pentru următoarele partide, care sunt decisive".

- Domnule Gică Popescu, ce senzație ați avut după partida cu Malta?
- N-a fost deloc un meci reușit al echipei naționale. Cred că trebuie să-l bifăm doar ca pe un joc în care am reușit totuși să câștigăm trei puncte și nimic altceva.

- Se poate explica în vreun fel prestația "tricolorilor"?
- E greu... Mă gândesc că poate jucătorii au intrat nu neapărat mai relaxați, că nu poți face asta la echipa națională, dar poate că s-au gândit, după rezultatul din tur, că va fi la fel de ușor. Uite că nu a fost așa, mai e și presiunea că de acum trebuie să câștigăm tot ca să ajungem la Euro. Până la urmă, din jocul cu Malta trebuie să învățăm că atitudinea trebuie să fie la fel indiferent de adversar.

Relația Ianis-Pușcaș și Bordeianu

- În repriza a doua, în afara golului, nu am mai avut nicio ocazie clară.
- Aici e clar. Nu mi-a plăcut deloc, dar deloc ce am văzut în partea a doua a meciului. Nici nu are rost să mai comentez mai mult.

- Credeți că sunt jucători care n-ar mai trebui să fie convocați?
- Nu vreau să mă bag peste selecție, e doar treaba lui Contra, la fel și responsabilitatea. Ca fost jucător al naționalei, ca suporter, normal că am jucători preferați, însă nu îmi permit să dau eu sfaturi din acest punct de vedere.

- V-a plăcut totuși ceva în această partidă?
- Da, în primul rând legătura din teren între Ianis Hagi și George Pușcaș, care văd că se păstrează de la naționala de tineret și asta e foarte bine. Mi-a mai plăcut și Mihai Bordeianu, care a făcut un meci bun. Se pare că are calități care îl recomandă să rămână în continuare la prima reprezentativă. E un câștig. În rest, nu am prea avut ce să remarc.

"Ca să pasezi îți trebuie calitate, curaj și un plan de joc adecvat"

- La final, Chipciu spunea că "habar nu avem să pasăm, chinuim fotbalul".
- N-am știut de această declarație, nu-mi dau seama la ce s-a referit. La jucătorii români în general, la actualii componenți ai echipei naționale, el ar trebui să explice ce a vrut să spună.

- În mod sigur la jucătorii naționalei de acum.
- Nu pot să comentez, nu cunosc contextul în care a făcut această declarație. Totuși, eu știu că dacă jucătorul român e bun la ceva, exact la asta e. Știe să paseze, e inventiv, tehnic. Și așa a fost mereu de-a lungul timpului, cu Craiova Maxima, Steaua anilor '80, Dinamo în anii '90, generația noastră de la națională, dar și altele. Mereu am avut această abilitate. Însă, ca să poți să pasezi bine, ai nevoie de trei lucruri: calitate, curaj și un plan adecvat de joc din partea antrenorului. Dacă ți se transmite să joci lungă și după ea, normal că nu mai poți să pasezi. Nu am cum să știu, dar sunt sigur că nu li s-a cerut să joace așa. Am văzut că și Cosmin era nemulțumit de cum au evoluat în partea secundă, haotic, precipitat.

- La modul în care jucăm, ce putem să sperăm de la confruntarea cu Norvegia, de exemplu?
- Va fi greu, asta e evident. Dacă vom repeta evoluția din repriza a doua cu Malta și împotriva Norvegiei, va fi imposibil să câștigăm. Acest joc cu maltezii trebuie să fie o lecție pentru toți cei care au legătură cu naționala. E un moment în care trebuie să tragem linie, să vedem ce s-a întâmplat astfel încât și cu Norvegia, și cu Suedia să fim mult mai buni, mai puternici. Fiindcă suntem capabili de mai mult.

- Mai credeți în calificare?
- Atât timp cât matematica ne dă speranțe, normal că trebuie să credem. E un moment dificil, însă e bine că avem timp să mai facem retușurile necesare ca să arătăm cu totul altfel în următoarele partide, care chiar sunt ca niște finale. Încă depindem de noi. Eu zic că se poate și aștept o altă exprimare a naționalei.

"Să nu ne mai luăm după declarațiile date la cald de jucători. Făceam și noi așa și apoi ne părea rău. Jucătorii au vrut să bată Malta cu 4-0. Știu sigur că ei suferă cel mai mult"
Gică Popescu, fost internațional

115meciuri are Popescu la națională, pentru care a marcat de 16 ori

CLASAMENT GRUPA F

 

PROGRAMUL ROMÂNIEI

  • 12 octombrie 2019: Feroe – România (ora 19:00)
  • 15 octombrie 2019: România – Norvegia (ora 21:45)
  • 15 noiembrie 2019: România – Suedia (ora 21:45)
  • 18 noiembrie 2019: Spania – România (ora 21:45)

CITEȘTE ȘI:

Nu batem Norvegia » EDITORIAL Theodor Jumătate: „Ne va salva doar o altă atitudine. Aștept o revoltă, în vestiar și pe teren”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
jaleimensa
jaleimensa  •  10 Septembrie 2019, 11:28

Ianis ala e pilaf. Numai flatulente are pe sub podoaba capilara.

mosvasile
mosvasile  •  10 Septembrie 2019, 11:19

Culmea ca tocmai Ianis nu a mers!

ray51
ray51  •  10 Septembrie 2019, 11:06

Cat e de complicat sau greu observabil faptul ca acest Chipciu a avut dreptate in declaratia sa?!? Ce o tot dam dupa cires (vorba lui Dragomir)? Ca joaca Ianis din prima repriza? Foarte bine, dar prea multe sau ceva consistent nu a facut. Haideti sa nu ne mintim. In acest fel cetos, nu avem cum sa impingen Nationala spre drumul cel bun si sigur.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează
Close