FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - FINLANDA 1-0

Edi Iordănescu s-a descătușat: „Așteptam seara asta! România are caracter și viitor”

România - Finlanda 1-0 » Edi Iordănescu, selecționerul „tricolorilor”, a tras concluziile după prima victorie din mandatul lui. +38   FOTO
România - Finlanda 1-0 » Edi Iordănescu, selecționerul „tricolorilor”, a tras concluziile după prima victorie din mandatul lui.

Articol de GSP - Publicat duminica, 12 iunie 2022 00:15 / Actualizat duminica, 12 iunie 2022 01:42

România - Finlanda 1-0 » Edi Iordănescu, selecționerul „tricolorilor”, a tras concluziile după prima victorie din mandatul lui.

  • România mai are un singur meci de jucat în iunie, marți, pe 14, cu Muntenegru (ora 21:45, stadion Giulești, liveTEXT pe GSP.ro și în direct pe PrimaTV)

„E o seară pe care o căutam și o așteptam. Jocul ne-a arătat că România are caracter și viitor. Vreau să felicit băieții pentru caracterul pe care l-au arătat, e în totalitate victoria lor. 

Focusul e pe munca noastră. Aveam și eu nevoie de acest moment, altfel poți să construiești pe un fond de încredere. Am spus că va fi o grupă grea, cu jocuri de foc. Eu am venit și continui munca lui Cosmin și Mirel și încerc să pun în fiecare zi câte o cărămidă. Ne interesează clasamentul, dar ne interesează mai mult cum vom reuși în două zile să ne recuperăm”, a declarat Iordănescu la Antena 1.

Cătălin Țepelin, după victoria la limită cu Finlanda: „Hai să nu devastăm rafturile cu șampanie, că nu s-a câștigat mare lucru”
ROMÂNIA - FINLANDA 1-0
Cătălin Țepelin, după victoria la limită cu Finlanda: „Hai să nu devastăm rafturile cu șampanie, că nu s-a câștigat mare lucru”

Apoi, Iordănescu Jr. a analizat punctual evoluția echipei din cele două reprize: „O primă repriză foarte bună din toate punctele de vedere, cred că puteam să închidem repriza cu 2-0 sau 3-0 pe tabelă, am avut bară, penalty ratat. În a doua parte am pierdut din energie, n-am mai avut aceeași putere. Deși am avut câteva posibilități să mai marcăm”.

România - Finlanda 1-0. Edi Iordănescu, despre...

  • penalty-ul ratat al lui George Pușcaș: „100% a fost decizia mea să bată Pușcaș penalty-ul. N-are rost să vorbim despre un penalty ratat, mai ales că discutăm despre un jucător care a avut azi și alte ocazii, a participat în mod clar la golul victoriei”
  • spectatori: „Mulțumesc și publicului, cei din tribune au fost activi, prezenți, ne-au încurajat în ciuda momentului greu”
  • critici: „Atât timp cât e decență și cât observațiile sunt critice, realiste, obiective, nu o să am niciodată o problemă. Cine jignește se descalifică pe sine!”
Edi Iordănescu s-a descătușat: „Așteptam seara asta! România are caracter și viitor”
Cifrele meciului România - Finlanda 1-0 via SofaScore

Nicușor Bancu, unicul marcator: „A fost ceva fantastic!”

Clasamentul actualizat

EchipăGolaverajPuncte
1. Bosnia3:25
2. Finlanda3-24
3. Muntenegru3-34
4. România1-33

Toate formațiile au câte 3 meciuri disputate

S-au jucat în grupa României:

  • 4 iunie: Muntenegru – România 2-0, Finlanda - Bosnia 1-1
  • 7 iunie: Bosnia-Herțegovina – România 1-0, Finlanda - Muntenegru 2-0
  • 11 iunie: România - Finlanda 1-0, Muntenegru - Bosnia 1-1

Ce urmează pentru România în Liga Națiunilor:

  • 14 iunie: România - Muntenegru, ora 21:45, stadion Giulești (în direct pe PrimaTV, liveTEXT pe GSP.ro)
  • 23 septembrie: Finlanda – România, ora 21:45
  • 26 septembrie: România - Bosnia-Herțegovina, ora 21:45

Cele mai tari imagini din România - Finlanda 1-0

+34 FOTO

Mai multe știri despre echipa națională:

A venit nota de plată pentru bosniaci, după scandările rasiste din meciul cu România

Fanii Rapidului, cerință specială pentru „dubla” cu Finlanda și Muntenegru » Cum s-au asigurat că nu vor fi rivali în peluză

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (31)
blonduroman
blonduroman  •  12 Iunie 2022, 21:57

Edi ar trebui sa-si aminteasca ca Romania a castigat in deplasare cu Austria si nu ne-am dus mai departe. Mie nu mi-au placut nici Cicaldau si cei doi Marin. M. Marin a facut prea multe faulturi semnalizate de arbitru. Sorescu n-a facut cu nimic mai mult ca Olaru...... Avem insa dreptul la opinia proprie asa ca...

francklin67
francklin67  •  12 Iunie 2022, 13:03
Postat de thiamarcos pe 12 Iunie 2022, 00:36

Frate, vorbeste de parca a castigat finala CM!... Uita-te, stimabile fiu al tatalui tau, la statistici, intr-un meci acasa ai posesie 38%-62%, iar la pase precise ai cam jumatate din ce au avut finlandezii, 236-447. In a doua repriza nu ai jucat nimic. Baaaa, este un meci acasa cu Finlanda, nu finala CM! Daca gandesti asa, ia iconita lui tac-to si roaga-te sa nu intalnim prea curand Anglia, Italia, Franta, Spania sau Germania, ca o sa ai nevoie de pampersi in timpul meciului...

Un coment corect,in curand jucam cu Gibraltar,Feroe,San Marino,Lituania,Malta,Liechenstein,Andorra in cadrul Ligii Natiunilor iar in preliminarii prindem pe cineva dintre cei enumerati de tine,atunci" VAI DE NOI".In tribuna oficiala pupaturi intre pupincuristi Vochin-A.Iordanescu,Razvan Burleanu zimbea parca am castigat Mondialul,Misu Stoichita era foarte multumit de aceasta Performanta.

Jambo_Bwana
Jambo_Bwana  •  12 Iunie 2022, 10:37

Pe vremea cand taica-sau antrena nationala Romaniei (generatia de aur), un scor de 1-0 cu Finlanda la Bucuresti era considerat rezultat super slab. Daca Finlanda ar fi scapat cu doar 1-0 la Bucuresti, raportul suturilor pe poarta ar fi fost ceva gen 10-0 pentru Romania, cu 15-0 la cornere. Acum bagam autobaza sa conservam rezultatul la 1-0 cu Finlanda si ne laudam cu marea victorie. Apuca-te de altceva, boss. Deschide o shaormerie.

Vezi toate comentariile (31)
Comentează