FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Chiar a fost Spider-Man! » Florin Niță, index InStat total spectaculos, peste Oblak și Courtois!

FOTO: Cristi Preda (GSP) +49   FOTO
FOTO: Cristi Preda (GSP)

Articol de - Publicat marti, 30 martie 2021 15:48 / Actualizat marti, 30 martie 2021 16:06

Cifrele de monitorizare InStat ale lui Niță în partida cu Germania arată un index total spectaculos, 351, la nivelul celor mai mari portari ai planetei în sezonul actual. Timp de 90 de minute, românul s-a aflat în galaxia starurilor dintre buturi

  • Armenia - România, miercuri, ora 19:00, preliminarii CM. 2022. Meciul e liveTEXT pe GSP.RO și în direct la TV pe PRO X

Evoluția fantastică a lui Niță a făcut ca rezultatul meciului cu Germania să fie o înfrângere la limită și să creeze senzația alunecoasă că am fost aproape de o remiză nesperată. Seara magică a portarului de la Sparta Praga s-a regăsit inclusiv în monitorizarea InStat, unde a obținut un index de 351, cifră care cuantifică toți parametrii esențiali ai postului.

Din acest punct de vedere, este meciul cel mai bun al „tricolorului": n-a mai atins niciodată acest nivel în toate cele 265 de jocuri disecate de InStat din 2016 încoace! Iar o comparație cu portari de top mondial arată că partida cu nemții l-a urcat pe Niță în paradisul goal-keeperilor timp de 90 de minute.

Neuer n-a avut niciodată atâtea intervenții decisive

Considerat cel mai bun portar din lume, Manuel Neuer a bifat doar de trei ori un index superior lui Niță în actualul sezon, cel mai bun fiind un 386 la Supercupa Europei cu Sevilla, câștigată de Bayern cu 2-1.

În cele 43 de partide disputate din toamna trecută până în prezent, n-a avut însă niciodată 5 parade decisive, cum i s-a întâmplat acum lui Niță. E drept, neamțul are în față o apărare de clasă și la Munchen, și la națională, iar situațiile în care trebuie să intervină în faze critice sunt mai rare.

Niță, lângă De Gea, Donnarumma și Ter Stegen

De Gea, portarul Spaniei și al lui Manchester United, a trecut în numai două ocazii peste nivelul lui Niță de duminică, în actualul sezon. Cel mai bine a ieșit la meciul de Premier League cu Wolves (1-0), 357, și cu PSG în Champions League (2-1), 352. Și cu numai 2 sau 3 parade hotărâtoare! Ibericul a atins însă în ianuarie 2019 și un spectaculos index 439 la o victorie cu Tottenham, 1-0, când a salvat 6 ocazii iminente de gol.

Goal-keeper-ul lui Milan, Donnarumma, s-a ridicat la un singur meci la cota-reper a lui Niță de la debutul sezonului: index 361 cu Fiorentina (2-0). Ter Stegen, omul din poarta Barcelonei, la fel: doar un index 392 la 1-1 cu Sociedad

Oblak și Courtois n-au atins indexul lui Florin Niță

În poarta lui PSG, Navas a sărit de numai două ori peste cota 351: la 3-0 cu Lille în Cupa Franței (385) și la 3-0 cu Nice în Ligue 1 (378). Iar Alisson a trecut de patru ori, cu un index de vârf 366 la 0-0 cu Manchester United. Și titularul Franței, Lloris, a scos la Tottenham numai un 369 cu Fulham (1-0) și un 368 cu Man. City (2-0).

Alți doi mari portari, Oblak, lider cu Atletico în LaLiga, și Courtois, belgianul dintre buturile lui Real Madrid, n-au bifat în actualul sezon nici măcar o partidă atât de bine cotată în dosarele InStat precum cea a lui Niță cu Germania. 

Top parade decisive sezon actual

Chiar a fost Spider-Man! » Florin Niță, index InStat total spectaculos, peste Oblak și Courtois!

* media calculată între numărul meciurilor disputate și paradele decisive

Tătărușanu l-a depășit doar o dată

În toate cele 398 de jocuri ale lui Tătărușanu monitorizate de InStat, fostul titular al naționalei a înregistrat o singură dată un nivel comparabil cu al lui Niță contra Germaniei. S-a întâmplat la un amical Fiorentina – Barcelona 2-1, când românul a obținut un index 354. La reprezentativă a scos însă un maxim de 338 la un alt șoc disputat pe Arena Națională: 1-2 cu Spania, când selecționerul Cosmin Contra a folosit o linie de cinci fundași, dar Tătărușanu a ajuns în situații aproape imposibile, salvate miraculos, după rețeta aplicată duminică seara și de Niță în fața lui Gnabry și Kimmich.

VIDEO „Cum ți se pare actuala generație de la echipa națională?” Răspunsul sincer al lui Alexandru Bourceanu

Citește mai multe știri despre naționala României: 

Rădoi vrea să reinventeze fotbalul » Nicio mare echipă națională din ultimii 30 de ani nu și-a permis acest lux!

Ionuț Lupescu, discurs incisiv după România - Germania: „Asta mă frapează! Te uiți și nu-ți vine să crezi”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
dobrin
dobrin  •  30 Martie 2021, 18:58
Postat de gabri80el pe 30 Martie 2021, 16:40

vad ca toata lumea il tot lauda pe nita dar acum 3-4 zile aceleasi persoane il facea cu sare si piper. rusine. Nita a fost bun mereu , la fcsb apara si mai bine , dar nu prea a avut cine sa vada asta. sunt prea multi frustrati in tara asta sa mai vada limpede.

A facut o greseala inadmisibila pentru un portar cu asa experienta, bine ca n-a avut efect pe tabela de marcaj.

10206250601918446
Tudor Adrian  •  30 Martie 2021, 17:14

insatul e ok la orice jucator de camp dar la portari nu stiu daca poti sa compari,pentru ca rar gasesti o echipa care sa traga de 9 ori la poarta lui Courtois sau Oblak aia au de aparat 2-3 suturi pe meci si nici pe alea nu le nimereste mereu .Nita a fost fabulos duminica nici el cred ca nu mai reuseste un asemenea meci

gabri80el
gabri80el  •  30 Martie 2021, 16:40

vad ca toata lumea il tot lauda pe nita dar acum 3-4 zile aceleasi persoane il facea cu sare si piper. rusine. Nita a fost bun mereu , la fcsb apara si mai bine , dar nu prea a avut cine sa vada asta. sunt prea multi frustrati in tara asta sa mai vada limpede.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează