FOTBAL  »  NATIONALA  »  PRELIMINARII CM 2022

FOTO România - Germania 0-1 » Pierdem la limită cu nemții! Florin Niță, eroul de pe Arena Națională. Cronica + clasamentul grupei

România a pierdut la limită cu Germania, 0-1, într-un meci din etapa a doua a preliminariilor Campionatului Mondial. +49   FOTO
România a pierdut la limită cu Germania, 0-1, într-un meci din etapa a doua a preliminariilor Campionatului Mondial.

Articol de , , - Publicat duminica, 28 martie 2021 23:36 / Actualizat duminica, 28 martie 2021 23:45

România a pierdut la limită cu Germania, 0-1, într-un meci din etapa a doua a preliminariilor Campionatului Mondial.

România - Germania 0-1. Cronica de pe Arena Națională: „Danke, Florin!”

Niță a prins o seară absolut miraculoasă, cu intervenții incredibile în fața șarjelor Germaniei. E omul care a ținut trează speranța într-o remiză cu trupa lui Low până la fluierul final. Dar golul lui Gnabry din prima repriză avea să facă diferența

Sunt 13 ani și jumătate de când n-am mai bătut o trupă de top mondial. Rezultatele spun adevărul abrupt, dincolo de teoriile carpatine că suntem mai buni și mai talentați decât ne arată statistica. În octombrie 2007, Goian supunea Olanda cu un gol bolnav de ofsaid, la Constanța, 1-0, iar trupa lui Pițurcă avansa spre Euro 2008.

+45 FOTO

S-au mai adunat apoi, ocazional, o remiză cu Italia și Franța la același European, alte egaluri cu "cocoșii" prin preliminarii, inclusiv la inaugurarea Arenei Naționale, 2011, sau ceva amicale cu Spania, Argentina sau Italia în regim soft. În rest, am rămas cu visurile deșarte în fața granzilor, iar vizita Germaniei nu lăsa loc la un optimism feroce.

Avântul primului sfert de oră

Rădoi a venit însă la această întâlnire cu aceeași temă ofensivă, într-un 4-2-3-1 menit să arate o echipă deschisă, pozitivă, efervescentă. A propus patru schimbări față de succesul cu Macedonia de Nord, cu Toșca, Camora, I. Hagi și Mihăilă printre titulari, așteptând încă o răbufnire din partea ultimilor doi, marcatori în premieră la națională cu ocazia startului campaniei către CM 2022.

Am folosit entuziasmul în primul sfert de ceas, când Keșeru, Mihăilă și Chiricheș au încercat să dea lovitura. Tiptil, tiptil, nemții s-au calibrat însă în liniște, fără să se întrebuințeze excesiv și au luat la radiografiat un adversar ambițios, dar limitat. A fost suficient un triunghi banal Rudiger – Havertz – Gnabry pentru a destabiliza echilibrul pe tabelă (16).

Un Camora de coșmar

Jocul nemților a început să curgă aproape exclusiv pe flancul nostru stâng, unde, după rateul din barajul cu Islanda, Camora a prins o nouă seară groaznică. Un bulevard înfloritor a creat pe aria sa căpitanul lui CFR Cluj, spațiu perfect pentru ca nemții să defileze cu tot armamentul greu pe zona pietonală liberă de obstacole. Din acea zonă s-a născut golul de 0-1, tot de acolo s-au inventat și alte asalturi către poarta lui Niță.

Un Niță absolut fenomenal, cu intervenții în situații imposibile, translatate și dincolo de pauză. Pe rând, Havertz, Gnabry și Gundogan s-au lovit de paradele miraculoase ale succesorului lui Tătărușanu, inclusiv în situații de unu contra unu. L-a salvat și transversala la un trasor al lui Kimmich, dar a ținut rezultatul aproape de unul singur la limită într-o seară absolut incredibilă pentru el.

"Nu mai avem timp să respirăm!"

"Tricolorii" au trecut și prin momente de sufocare, când, de pe margine, Rădoi striga disperat: "Nu mai avem timp să respirăm!" sau "Oprește-l! Opreșete-l! Fă ce spun!", pe o incursiune a lui Havertz, care plecase în misiune solitară pe flancul lui Camora, schimbat, firește, după 45 de minute, căci devenise al 12-lea om al oaspeților!

Am început să mai mișcăm după pauză, dar jocul precis și reglajele fine ale nemților au lăsat nonstop senzația că, oricât am forța și oricâte energii am redescoperi, căile spre buturile lui Neuer sunt închise. Ianis a fost fragil și neinspirat, Keșeru s-a pierdut în cleștele Rudiger – Ginter, Mihăilă s-a stins ușor-ușor, iar Stanciu a demonstrat încă o dată că servește alt meniu la lot decât la Slavia Praga.

Mintea spre Erevan

Nici mutările cu Man, Cicâldău, Maxim și Pușcaș n-au putut schimba filmul, chiar dacă o incursiune de final a atacantului de la Reading i-a dat emoții lui Neuer. Până la urmă, n-am pierdut nimic, un egal însemna doar un bonus miraculos. De-acum, mintea pleacă spre Erevan, unde o victorie miercuri (ora 19:00), cu Armenia, ne-ar da alt avânt spre locul doi al grupei.

Clasamentul grupei J

România - Germania 0-1 » Pierdem la limită cu nemții! Florin Niță, eroul de pe Arena Națională. Cronica + clasamentul grupei

România - Germania 0-1

  • A marcat: Gnabry '16

Live+Statistici

România - Germania. Echipele de start

România: 1. Niță – 4. Popescu, 6. Chiricheș, 3. Toșca, 22. Camora – 7. Stanciu, 18. Marin – 14. Hagi, 19. Tănase, 21. Mihăilă – 13. Keșeru
Rezerve: 12. Lazar, 16. Radu – 2. Mogoș, 5. Nedelcearu, 8. Cicâldău, 9. Pușcaș, 10. Maxim, 11. Bancu, 15. Burcă, 17. Bicfalvi, 20. Man, 23. Crețu
Selecționer: Mirel Rădoi

  • Față de echipa cu Macedonia de Nord, Rădoi a efectuat 4 înlocuiri în primul „11”: au ieșit Burcă, Bancu, Fl. Coman și Dennis Man și au intrat Toșca, Mario Camora, I. Hagi și Mihăilă.

Germania: 1. Neuer - 13. Klostermann, 4. Ginter, 16. Rudiger, 23. Can - 21. Gundogan, 6. Kimmich, 8. Goretzka - 19. Sane, 20. Gnabry, 10. Havertz
Rezerve: 12. Leno, 22. Ter Stegen - 2. Max, 5. Tah, 8. Musiala, 9. Werner, 11. Younes, 14. Neuhaus, 18. Wirtz
Selecționer: Joachim Low

  • Low nu a efectuat nicio înlocuire în formula de start față de meciul cu Islanda, câștigat de nemți runda precedentă cu 3-0.

Arbitru: Clement Turpin
Asistenți: Nicolas Danos, Cyril Gringore (toți din Franța)
Stadion: Arena Națională (București)

Citește mai multe știri despre partida România - Germania:

Mirel Rădoi, tocat mărunt de un fost selecționer: „A ratat cea mai ușoară calificare, acum aceleași promisiuni!”

EXCLUSIV VIDEO Atenție la tăvălugul nemțesc! Un fost „tricolor” cu 26 de selecții în națională ne avertizează: „Avem probleme în aceste zone!”

Gică Popescu, în interviul din Frankfurter Allgemeine Zeitung: „Va fi foarte greu să ajungem în Qatar. Nu mai e ca pe vremea lui Ceaușescu”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1039)
1ianuarie
1ianuarie  •  29 Martie 2021, 18:15
Postat de torque07 pe 29 Martie 2021, 09:55

Nu prea inteleg de ce atatea comentarii dupa meciul asta. 1. am jucat impotriva unei din cele mai puternice echipe di lume 2. am luat doar un gol dar scorul stim toti ca e mincinos. trebuia sa fie 5 , 6-0 3. am jucat ofensiv cum se plangeau multi ca nu jucam 4. Au fost adusi multi tineri - asa cum plangeau tot "soporteristii" 5. Dupa un meci in care am fost dominati clar fara drept de apel ne agatam de o faza la sfarsitul meciului. Si ne legam de Stanciu ca nu a dat pasa, ca nu am inscris :))) invatati sa va uitati la meci cu capul pe umeri nu bagat in c** a fost un meci frumos. Ne-au aratat valoarea noastra si ca nu putem juca ofensiv pt ca inca nu avem jucatori. Poate peste 4 5 ani cand o sa creasca copii astia.

E bine că nu înțelegi. Nici noi nu înțelegem cum ai perceput matale această partidă.

superbanciu
superbanciu  •  29 Martie 2021, 13:02

Faiantistul ala de Ianis ce a jucat?

parpalache
parpalache  •  29 Martie 2021, 12:21
Postat de basan pe 29 Martie 2021, 00:13

Pe Tănase l-am văzut doar când a ieșit de pe teren in rest nu știu unde s-a ascuns.Keseru a prins o zi slabă la fel că și Man.

He he he!Inseamna ca nu l-ai auzit pe comentatorul ala de la pro tv (care transmitea meciul alaturi de Mironica), care ne-a recitat imediat„poezia”ca... Tanase a fost cel mai bun(!)- dupa faza aia in care a sutat peste poarta,din careul nemtilor!

Vezi toate comentariile (1039)
Comentează