FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - GRECIA

România - Grecia. Răzvan Burleanu continuă campania electorală și la primul meci al lui Iordănescu la „națională” » Cadoul făcut celor peste 250 de votanți

Răzvan Burleanu, președinte FRF
Răzvan Burleanu, președinte FRF

Articol de , , - Publicat vineri, 25 martie 2022 09:38 / Actualizat vineri, 25 martie 2022 13:51

Burleanu i-a invitat pe membrii Adunării Generale a Federației la amicalul cu Grecia. Peste 250 de reprezentanți ai cluburilor, oamenii care peste trei săptămâni vor alege președintele, au beneficiat de cazare și de masă plătite de FRF.

  • România - Grecia se joacă pe stadionul din Ghencea, astăzi, de la ora 20:15. Va fi liveTEXT pe GSP.ro și televizat pe Pro X.
România - Grecia 0-1 » Edi Iordănescu, primul selecționer care debutează acasă cu înfrângere, după 55 de ani!
ROMÂNIA - GRECIA 0-1
România - Grecia 0-1 » Edi Iordănescu, primul selecționer care debutează acasă cu înfrângere, după 55 de ani!

Răzvan Burleanu își continuă campania serioasă pentru niște alegeri în care oricum va candida de unul singur. Absența unui contracandidat nu-l face să le acorde o mai mică atenție oamenilor care i-au asigurat până acum două mandate și i-l vor confirma și pe al treilea pe 12 aprilie. Aceea e data stabilită pentru alegerea președintelui.

Răzvan Burleanu: „Asta înseamnă unitate!”

Membrii Adunării Generale a Federației, mai mult de 250 de reprezentanți ai cluburilor, au fost invitați la amicalul cu Grecia, din seara aceasta. Alegătorii au avut cazarea și masa asigurate de FRF, așa că evenimentul a fost sinonim cu o excursie pentru ei. 

O excursie pe care le-a oferit-o conducerea Federației cu trei săptămâni înainte ca oamenii aceia să decidă dacă Burleanu merită sau nu să continue în fruntea instituției. Nimeni nu a anunțat până acum că ar candida împotriva lui Răzvan. 

„Lipsa unui concurent e o dovadă a unității din fotbalul românesc. Ce să fac? Nu pot să inventez eu un contracandidat doar ca să fie presa mulțumită!”, a comentat președintele despre situația stranie în care niciun om din fotbal nu mai speră să-l înlocuiască.

Later edit: într-un drept la replică trimis pe adresa Gazetei, FRF susține că "Federația Română de Fotbal nu asigură cazare și masă membrilor afiliați care doresc să asiste la partida din această seară, România – Grecia".

Nimeni nu mai e interesat

Burleanu a oferit demonstrația finală în urmă cu patru ani, atunci când a fost în competiție cu Ionuț Lupescu. Fostul mijlocaș al naționalei era susținut de toate numele mari din fotbalul românesc și avea și „ștampila” UEFA, o instituție în care lucrase ca șef al Departamentului Tehnic. Istoricul ca fotbalist și ca administrator al lui Lupescu nu a contat, Burleanu l-a învins la scor mare: 168-78. 

Tot fotbalul românesc se mobilizase atunci împotriva lui Răzvan. „N-a fost un fleac, dar i-am ciuruit!” a fost mesajul pe care l-a transmis Burleanu când au devenit clare rezultatele. Victoria zdrobitoare de atunci i-a asigurat încă un mandat și i-a și speriat pe opozanții lui, care au renunțat să se mai organizeze pentru alegerile acestea.

Nu știu exact cum ar fi fost dacă Federația ar fi fost condusă de foști fotbaliști, dar cum ar fi fost Ilie Dumitrescu, spre exemplu, un secretar general mai slab decât e Radu Vișan, un om pasionat de karate, nu de fotbal?!
-Florin Prunea

Florin Prunea: „Pentru ce să candidez? Îmi pierd vremea”

Florin Prunea a rămas un contestatar al lui Burleanu, dar nici el nu mai e implicat în vreun fel în alegerile care vor avea loc pe 12 aprilie. Întrebat de ce nu candidează el împotriva lui Burleanu, Prunea a râs când a răspuns la DigiSport: „Ce să fac?! Pentru ce să candidez? Haideți să vorbim despre lucruri serioase! 

E sărăcie în fotbalul românesc și oamenii din cluburi se bucură pentru mingi, pentru geci de la Federație. Burleanu va rămâne acolo oricât va dori el, nu poate nimeni să-l dea la o parte. 

Nici nu contează rezultatele echipei naționale din preliminarii, nu au importanță în alegerea președintelui. Burleanu va câștiga alegerile ori de câte ori va candida. El are meritul că e abil, știe să se poarte cu alegătorii și să-i țină "calzi" pe toți. Nu e ceva foarte ușor de realizat"

5 martie2014 este data la care Burleanu a devenit președintele FRF

Mingi neomologate și distracție la munte

Excursia la București pentru amicalul cu Grecia nu constituie primul cadou pe care îl primesc alegătorii. O parte dintre ei au participat de curând la evenimente organizate la Cheile Grădiștei, unde a fost prezentă conducerea Federației și au fost aduși și foștii internaționali angajați ai Federației. 

Reprezentanți ai cluburilor au petrecut câteva zile la munte pe banii FRF, au avut și ocazia să joace fotbal cu foști jucători mari. Mai mult, cluburile din liga a treia au primit recent câte 12 mingi. 

După ce au mulțumit pentru ele, unul dintre conducători s-a gândit să-l întrebe pe Felix Grigore, directorul Departamentului Competiții: „Le putem folosi și în meciurile din campionat?”. „Aaa, nu, că nu sunt mingi omologate pentru jocuri oficiale. Doar vă puteți antrena cu ele” a fost răspunsul oficialului din Federație.

FRF a solicitat un drept la replică

Șefii de la Casa Fotbalului au solicitat astăzi un drept la replică, în urma publicării articolului: „Federația Română de Fotbal nu asigură cazare și masă membrilor afiliați care doresc să asiste la partida din această seară, România – Grecia”. 

Citește alte știri despre România - Grecia:

România - Grecia. Ce-i pregătește Edi Iordănescu diseară lui Octavian Popescu » Îi depășește toate așteptările
România - Grecia
România - Grecia. Ce-i pregătește Edi Iordănescu diseară lui Octavian Popescu » Îi depășește toate așteptările
Primul meci SOLD OUT pe noul stadion Steaua? Interes uriaș la debutul lui Edi Iordănescu » Câte bilete mai sunt disponibile
ROMÂNIA - GRECIA
Primul meci SOLD OUT pe noul stadion Steaua? Interes uriaș la debutul lui Edi Iordănescu » Câte bilete mai sunt disponibile

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (5)
ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  25 Martie 2022, 16:48

Burleanu risipeste banii fotbalului romanesc.

balotelli
balotelli  •  25 Martie 2022, 10:17

Credeam că le-a făcut cadou 250 de veste de la DDB. Să-i poată așeza la Adunarea Generală afișând mesajul: "Doar Domnul Burleanu".

856926687751998
Alexandru Bocarnea  •  25 Martie 2022, 10:17

Cat de nenorociti pot fi cei care voteaza asemenea nulitate in fruntea federatiei ???

Vezi toate comentariile (5)
Comentează