FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Invincibil, dar neconvocat! Portarul momentului, ocolit de Mirel Rădoi + ce spun doi foști portari importanți

Mirel Rădoi nu l-a inclus în calculele sale și pe Horațiu Moldovan  Sursă foto: Raed Krishan (GSP)
Mirel Rădoi nu l-a inclus în calculele sale și pe Horațiu Moldovan Sursă foto: Raed Krishan (GSP)

Articol de , - Publicat joi, 26 august 2021 08:37 / Actualizat joi, 26 august 2021 09:06

Horațiu Moldovan, 23 de ani, cel mai bun portar al momentului din Liga 1, fără gol primit în primele 6 etape, nu a fost inclus de Mirel Rădoi în lotul pentru meciurile din septembrie. Selecționerul i-a preferat pe Aioani și pe Vlad ca rezerve pentru Niță. 

Rădoi nu a convocat niciun jucător de la Rapid, revelația începutului de sezon, pentru partidele din preliminariile CM 2022 cu Islanda (2 septembrie, Reykjavik), Liechtenstein (5 septembrie, Arena Națională) și Macedonia de Nord (8 septembrie, Skopje). 

Giuleștenii se așteptau să fie chemat la lot măcar portarul Horațiu Moldovan (23 de ani), care a avut o contribuție remarcabilă la menținerea Rapidului fără gol primit în primele 6 runde.

De altfel, Moldovan are în acest moment cel mai bun index InStat (253) dintre goalkeeperii din Liga 1. Cu toate astea, selecționerul nu a fost impresionat de cifrele formidabile ale rapidistului: 16 șuturi respinse (100%) și 7 "supersave-uri" în cele 540 de minute jucate. 

Invincibil, dar neconvocat! Portarul momentului, ocolit de Mirel Rădoi + ce spun doi foști portari importanți
Moldovan a menținut intactă poarta Rapidului / FOTO: GSP

Rădoi i-a ales ca rezerve pentru Florin Niță (34 de ani/Sparta Praga), titularul incontestabil din poarta naționalei, pe Mihai Aioani (21 de ani/Farul) și pe Andrei Vlad (22 de ani/FCSB), locul 3, respectiv 10 în topul portarilor din Liga 1, întocmit de InStat.

Aioani are un index de 251 (1 gol primit în 3 meciuri, 12 șuturi respinse - 92%, 5 superparade), iar Vlad de 229 (4 goluri încasate în 5 partide, 9 șuturi respinse - 69% și 4 intervenții miraculoase).

Lotul României pentru meciurile din septembrie » Rădoi a luat cei mai mulți jucători de la FCSB, 0 de la Rapid!
CONVOCĂRI
Lotul României pentru meciurile din septembrie » Rădoi a luat cei mai mulți jucători de la FCSB, 0 de la Rapid!

Bogdan Stelea, despre Horațiu Moldovan: "N-are meciuri internaționale"

 Fostul mare portar Bogdan Stelea (53 de ani) consideră că Mirel a făcut alegerile corecte. "Moldovan unde a jucat până acum?", se întreabă retoric "Arnold". 

"Aioani și Vlad sunt tineri, în primul rând, și în al doilea rând au meciuri internaționale la nivel Under 21. Moldovan vine din Liga a 2-a. 

L-am văzut la Rapid, are cifre foarte bune și e un portar de perspectivă. A apărat bine și își face treaba, dar nu poți să-l iei deocamdată. Poate să aibă o perioadă bună la club, dar la nivel de selecționată e cu totul altceva. Probabil că o să-l convoace la un moment dat, dacă o să continue să apere bine. Trebuie să joace meciuri internaționale. Nu putem să luăm la națională orice portar care face șase meciuri bune", a explicat Stelea.

Horațiu a cochetat cu selecționata U21 și a fost rezerva lui Vlad la un meci cu Malta, în preliminariile EURO 2021.

Doar 5 sunt cei mai buni pe postul lor în Liga 1 

Selecționerul este confirmat de statistica InStat numai în cinci cazuri. Dintre cei 11 jucători convocați din Liga 1, Manea (262), Camora (262), Cordea (265), Sorescu (263) și Fl. Tănase (272) sunt cei mai buni pe posturile lor, conform cifrelor furnizate de compania de analiză a performanței sportive. 

De altfel, Tănase este considerat fotbalistul momentului din campionatul intern. Ceilalți patru "interni" sunt stoperul Virgil Ghiță (Farul), mijlocașul Dumitru Olaru (FCSB), și atacanții Alibec (CFR) și Markovici (CSU Craiova), jucători care s-au afirmat mai mult sau mai puțin în campionat. Ghiță și Olaru au lucrat cu Mirel la reprezentativa U21, la fel ca Aioani și Marius Marin, convocați în lotul pentru tripla din septembrie.

5 "tricolori" în Top 20 Liga 1

Nume (Club)Index InStatEtape jucate
1. Fl. Tănase (FCSB)2726
3. Cordea (FCSB)2656
5. Sorescu (Dinamo)2636
7. Cr. Manea (CFR Cluj)2624
17. Aioani (Farul)2513

Vlad e un portar care a confirmat și la tineret, în timp ce Moldovan a apărut de nicăieri. Să nu uităm că, înaintea sezonului din liga secundă cu Rapid, era rezervă la UTA. Sunt convins că va intra și în vederile naționalei mari dacă va avea evoluții bune pe o perioadă mai îndelungată și prin constanță - Florin Prunea

Sigur că un portar care nu primește gol timp de șase etape arată că e în formă, dar am evitat mereu să comentez deciziile selecționerului, fiindcă el știe cel mai bine argumentele pentru convocări. Oricum, nici Vlad, nici Moldovan n-ar apăra acum probabil, sunt varianta a treia la lot, diferențe mari între ei nu văd, joacă bine ambii și cu piciorul, iar Mirel presupun că se gândește în cazul lor mai degrabă la viitor Daniel Pancu

Cred că cel puțin un jucător de la Rapid ar fi meritat să facă parte din lotul echipei naționale. Pe lângă cei consacrați, mă gândesc la Belu, care face un început de sezon senzațional, Moldovan, singurul portar din Liga 1 care a închis poarta și este jucător tânăr, de perspectivă, care crește de la meci la meci și are o încredere din ce în ce mai mare, iar la mijloc, Albu, la fel - Daniel Niculae, la DigiSport

5 "tricolori"convocați evoluează la formații din liga secundă: Ionuț Nedelcearu (Crotone), Dennis Man (Parma), Marius Marin (Pisa), Dragoș Nedelcu (Fortuna Dusseldorf), Andrei Rațiu (Huesca)

VIDEO Mihai Iosif, la bustul gol după victoria de la Botoșani! Cum comentează finanțatorul Rapidului

CItește și alte știri despre naționala României:

Zmei în Liga 1, prea slabi pentru națională! Vedetele campionatului ignorate de Rădoi

Rapid, prima reacție oficială după convocările lui Mirel Rădoi: „Nu știu dacă a avut vreo discuție”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (10)
ciuleavvictorms
ciuleavvictorms  •  27 August 2021, 00:20
Postat de ciuleavvictorms pe 27 August 2021, 00:17

Asta mai trebuia, portarul zburator, si gata cacealmaua!

Apropo', lipseste de la convocare "autoriul" articolului!

ciuleavvictorms
ciuleavvictorms  •  27 August 2021, 00:17

Asta mai trebuia, portarul zburator, si gata cacealmaua!

mihaiviteazul
mihaiviteazul  •  26 August 2021, 18:45
Postat de chupac pe 26 August 2021, 11:46

Aproape la orice articol despre Radoi este atacat. Portarul Rapidului nu este convocat pentru ca sunt doar 6 etape, ceilalti portari au mia fost folositi si Radoi ii stie ft bine pe amandoi plus ca stim cu totii ca Nita va apara. Se bate moneda cine ar trebui sa fie rezerva lui Nita, e chiar asa de important cand noi nu avem 2 inchizatori demni de nationala, care si asa este o nationala slaba. Sau este atacat Radoi pentru ca a chemat doar 3 atacanti, pai pe cine era sa mai cheme? Pe Puscas care a facut ce a facut in Armenia si oricum nu inscrie, Keseru, Andone? Sa fim seriosi. Penibil articol

Rădoi este lipsit de modestie,de-aia este atacat. Dacă tu ai văzut un concept atrăgător la el,sau vre-un rezultat pozitiv,te rog să ni-l dezvălui și nouă.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează