FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - INSULELE FEROE, MARȚI, 21:45

ROMÂNIA - INSULELE FEROE // Cosmin Contra schimbă primul „11” al României » Cum poate arăta naționala în meciul cu Feroe

Cosmin Contra // FOTO: Cristi Preda
Cosmin Contra // FOTO: Cristi Preda

Articol de , - Publicat luni, 25 martie 2019 12:11

După înfrângerea din primul meci, 1-2 cu Suedia, România va juca marți, de la ora 21:45, cu Insulele Feroe. Înfrângerea cu Suedia și prestația slabă a unora dintre „tricolori” l-au determinat pe selecționer să se gândească la mai multe modificări în echipa de start.

  • România - Insulele Feroe, în a doua etapă a preliminariilor EURO 2020, la Cluj, marți, de la ora 21:45, pe Protv și liveTEXT pe GSP.RO.

„Să faci echipa națională e o loterie, fiindcă nu avem jucători valoroși, ci fotbaliști la nivelul al 2-lea sau al 3-lea față de nivelul a ce se joacă în Europa”, spunea Cornel Dinu înaintea partidei de la Stockholm.

O evaluare pesimistă din partea unuia dintre cei mai vehemenți contestatari ai selecționerului. Iar Cosmin Contra l-a confirmat după înfrângerea cu Suedia, când, după meci, a spus că „dacă aș fi putut, aș fi schimbat șapte, opt jucători la pauză”. Aproape o echipă!

Schimbă și sistemul?

Evident, Cosmin Contra se gândește să facă cel puțin 4-5 schimbări în formula de start pentru partida cu Feroe, susțin surse apropiate echipei naționale. Și e posibil chiar să modifice și sistemul, într-un 4-4-2. 

Meciul de mâine a devenit deja unul capital, un alt rezultat în afara victoriei aruncând naționala departe de șansele de calificare încă din startul preliminariilor. Miza nu este doar succesul cu feroezii, recent învinși în Malta, dar și verificarea unei formule pentru următorul joc important, cel cu Norvegia, din iunie.

Pare departe, dar până atunci Contra nu va mai avea altă șansă să vadă cum ar putea repara deficiențele din jocul cu suedezii. 

Manea, Dr. Grigore, Băluță și Mitriță vizați la schimbare

În special în prima repriză, blocul defensiv al României a fost în mare derută. Evoluția ambilor fundași laterali a evidențiat mari probleme, astfel că este foarte probabil ca în locul lui Cristian Manea să apară în flancul drept Romario Benzar.

În centrul apărării, ezitările lui Dragoș Grigore, revenit la Ludogoreț recent, după o lungă absență, l-ar putea costa titularizarea în favoarea colegului de la club, Cosmin Moți. 

Și la închidere au fost probleme. Tudor Băluță a fost depășit de miza și nivelul partidei. Lent, fără agresivitate, mijlocașul ar putea fi schimbat cu Cicâldău sau chiar Nistor, ultimul având și avantajul unui serviciu ofensiv superior. Cel mai probabil însă este ca alături de Răzvan Marin să coboare Stanciu, iar în locul său, în spatele vârfului, Contra să înceapă cu Ianis Hagi. 

Nici Chipciu nu mai poate fi sigur de titularizare, în locul său cea mai probabilă variantă fiind apariția lui Ciprian Deac. Pe cealaltă parte, după prestația ștearsă cu Suedia, Alex Mitriță îi poate ceda locul în prima garnitură chiar lui Claudiu Keșeru, care a mai jucat în acea poziție și în victoria cu 3-0 cu Lituania, în Liga Națiunilor. 

Chiar dacă nu a marcat pe „Friends Arena”, George Pușcaș are mari șanse să rămână titular în avanposturi. 

Formula în sistem 4-2-3-1: Tătărușanu - Benzar, Săpunaru, Moți, Bancu - Stanciu, R. Marin - Chipciu (Deac), I. Hagi, Keșeru - G. Pușcaș

Formula în sistem 4-4-2: Tătărușanu - Benzar, Săpunaru, Moți, Bancu - Chipciu (Deac), R. Marin, Stanciu, I. Hagi - G. Pușcaș, Keșeru 

6victorii din tot atâtea partide oficiale au "tricolorii" cu Feroe, ultima de acasă, în 2015, fiind și cea mai strânsă, 1-0, gol Keșeru

Clasament Grupa F

grupa f

La EURO 2020 se califică direct primele două clasate în fiecare grupă preliminară

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (56)
aius
aius  •  25 Martie 2019, 21:30

Contra si PRO-Tv ,doi *** !Cum sa spui(pro-tv) ca stanciu si chipciu au fost cei mai periculosi romani?!Mai lipsea grigorie.... halal presa,halal, CContra !Schimbi pe Mitrita si-l lasi in teren pe Baluta ?!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1805213859545810
Adrian Constantin Sendroiu  •  25 Martie 2019, 19:02

mai dati-le o pauza lui Stanciu si Chipciu

fcsbist.de.mic
fcsbist.de.mic  •  25 Martie 2019, 18:43
Postat de kordell pe 25 Martie 2019, 17:44

Ce-i mai grav e faptul ca toata presa tace malc si nu pune punctul pe i cand vine vorba despre progenitura rasuflata .

Presa mai scrie. Piturca mai deunazi ("la nationala se cere alt nivel"), Vaiscovici, Goian, Lupu ca sa citez numai cativa care au spus mai mult sau mai putin voalat ca juniorul e praf. Marca a spus in cronica meciului ca Ianis Hagi a fost inexistent pe teren.

Vezi toate comentariile (56)
Comentează