FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - INSULELE FEROE, 21:45

ROMÂNIA - INSULELE FEROE // Iureș în vestiarul „naționalei”: „Fotbaliștii aproape că au intrat sub scaune!” » 3 jucători vizați de Contra

Cosmin Contra // FOTO: Cristi Preda
Cosmin Contra // FOTO: Cristi Preda

Articol de - Publicat marti, 26 martie 2019 15:52

După 1-2 în Suedia, România va juca azi, de la ora 21:45, la Cluj, cu Insulele Feroe. Partida va fi liveTEXT pe GSP.RO și în direct pe ProTV.

În pauza meciului de la Stockholm și după partidă, selecționerul a avut trei clienți speciali la capitolul reproșuri. „Vestiarul a luat foc între reprize”, spun surse GSP.

La declarațiile oferite după eșecul de la Stockholm, Contra ridica firav cortina din fața vestiarului: „Am intrat puțin în jucători. Le-am spus că nu e nivelul pe care-l pot atinge. Dacă aș fi avut posibilitatea, aș fi schimbat 7-8 oameni”.

Ce înseamnă "am intrat puțin în jucători"?

Surse GSP relatează că, la pauza meciului, cabina naționalei a luat foc. Nervos, selecționerul a ridicat tonul, „mulți dintre fotbaliști aproape că au intrat sub scaune”, iar principalii luați în vizor au fost Alex Mitriță, Dragoș Grigore și Nicolae Stanciu. Primul a și fost schimbat între cele două reprize, Cosmin fiind nemulțumit de faptul că mijlocașul lui New York FC a fost practic inexistent. 

„Piticul a fost subiectul numărul 1, Contra i-a spus fără ocolișuri reproșurile în vestiar. Alex e un tip care se și aprinde uneori, nu m-ar mira să-i fi și răspuns selecționerului”, explică un apropiat al ex-craioveanului. 

Tirade repetate în autocar

Lui Grigore i-ar fi reproșat moliciunea cu care a abordat faza de la primul gol, când Quaison a marcat agil de lângă el după un lanț de alte greșeli anterioare ale echipei.

În plus, i-ar fi invocat lipsa de determinare la dueluri, care a dus la multe momente periculoase în zona careului, unde l-a lăsat pe Săpunaru să rezolve singur situații critice.

Tirurile ar fi continuat inclusiv după partidă, în autocarul către hotel, când înfrângerea a amplificat greșelile mari comise de clienții serii. Ulterior, Contra i-ar fi chemat la discuții individuale pe o parte dintre fotbaliști, cei cu care a simțit nevoia să lămurească anumite chestiuni.

De altfel, selecționerul obișnuiește să lucreze mult la lot pe ideea dialogurilor separate cu jucătorii. Inclusiv formula de start o anunță deseori în fața tuturor doar la stadion, iar titularilor li se comunică în discuții tete-a-tete informația că vor apărea în primul „11”, de obicei în dimineața jocurilor. 

"Sigur că nu-mi pică bine această înfrângere, știți cât de mult mă consum după o partidă pierdută. Încă de când am venit la lot, am spus că ne vom bate pentru fiecare rezultat în parte. Regret că n-am reușit să le oferim suporterilor măcar un egal" Cosmin Contra

"Contra ne-a reproșat la pauză că nu am avut atitudinea pe care și-o dorea. Era normal, eram conduși cu 2-0, nu avea cum să fie fericit. Dar trebuie să mergem înainte și să nu mai repetăm greșelile din Suedia"
Nicușor Stanciu

REZULTATE + PROGRAM GRUPA F

S-au jucat pe 23 martie 2019: Malta – Feroe 2-1, Suedia – România 2-1, Spania – Norvegia 2-1
26 martie 2019: Malta – Spania, Norvegia – Suedia, România – Feroe (ora 21:45)
7 iunie 2019: Feroe – Spania, Norvegia – România, Suedia – Malta (ora 21:45)
10 iunie 2019: Feroe – Norvegia, Malta – România, Spania – Suedia (ora 21:45)
5 septembrie 2019: Feroe – Suedia, Norvegia – Malta, România – Spania (ora 21:45)
8 septembrie 2019: Spania – Feroe (ora 16:00), România – Malta (ora 19:00), Suedia – Norvegia (ora 21:45)
12 octombrie 2019: Feroe – România (ora 19:00), Malta – Suedia, Norvegia – Spania (ora 21:45)
15 octombrie 2019: Feroe – Malta, România – Norvegia, Suedia – Spania (ora 21:45)
15 noiembrie 2019: Norvegia – Feroe, România – Suedia, Spania – Malta (ora 21:45)
18 noiembrie 2019: Malta – Norvegia, Spania – România, Suedia – Feroe (ora 21:45)

CLASAMENT GRUPA F

grupa f

La EURO 2020 se califică direct primele două clasate în fiecare grupă preliminară

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (27)
haideusicfr
haideusicfr  •  26 Martie 2019, 19:51

I SUA fotbalul se numeste soccer si nu reprezinta mare lucru.

adi67
adi67  •  26 Martie 2019, 19:16

Noaptea polara s-a instaurat in sediul redactiei . De foarte mult timp .

engonga
engonga  •  26 Martie 2019, 19:07
Postat de m.dobrescu pe 26 Martie 2019, 18:18

Un spirit de observaţie absolut remarcabil ! Rămâne valabil al doilea comentariu, domnule ... Marinescu !

crezi ca baga ceva la cap?n-am apucat sa-i vad al doilea comentariu insa a avut dreptate omul,i-au trebuit vreo 20 de comentarii ale userilor ca sa-si corecteze marinescu bazaconia scrisa la inceputul articolului si-n loc sa stea ascuns ca noi userii il corectam el mai si cenzureaza,d-aia i-am si scris lui nelu facand haz de necaz ca l-a corectat si pe el.

Vezi toate comentariile (27)
Comentează