FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA LA EURO 2024

CORESPONDENȚĂ DIN HAMBURG Edi Iordănescu, mesaj radical pentru „tricolori”: „Așteptările au crescut, trebuie să trecem la nivelul următor!”

După tragerea la sorți a grupelor Euro 2024, selecționerul Edi Iordănescu a transmis, printre altele, că are așteptări mai mari de la „tricolori” în ceea ce privește prestațiile lor de la cluburi
După tragerea la sorți a grupelor Euro 2024, selecționerul Edi Iordănescu a transmis, printre altele, că are așteptări mai mari de la „tricolori” în ceea ce privește prestațiile lor de la cluburi

Articol de - Publicat sambata, 02 decembrie 2023 22:08 / Actualizat sambata, 02 decembrie 2023 22:14

După tragerea la sorți a grupelor Euro 2024, selecționerul Edi Iordănescu a transmis, printre altele, că are așteptări mai mari de la „tricolori” în ceea ce privește prestațiile lor de la cluburi ♦ România a fost repartizată în grupa E, alături de Belgia, Slovacia, plus câștigătoarea play-off-ului B din Liga Națiunilor (semifinalele sunt Bosnia – Ucraina & Israel – Islanda)

Din Germania, Edi Iordănescu a vorbit despre contractul său cu FRF și a anunțat obiectivul României la Euro 2024: „Procesul să continue”
ROMÂNIA LA EURO 2024
Din Germania, Edi Iordănescu a vorbit despre contractul său cu FRF și a anunțat obiectivul României la Euro 2024: „Procesul să continue”

Edi Iordănescu: „Sper să trecem la nivelul următor”

- Ce le promiți românilor? 
- Băieții și toți cei din jurul lor vom da tot ce avem mai bun, toată priceperea, toată energia, devotamentul pentru a-i bucura pe români. Să aibă încredere că, așa cum a făcut întreaga campanie, echipa noastră națională a pus tot ce a avut mai bun în joc. Sperăm să reușim în timpul scurt pe care îl avem până la Euro să mai creștem, să trecem la nivelul următor. Am trecut de la o candidată la calificarea la Euro la o echipă care și-a câștigat grupa neînvinsă. În momentul de față suntem printre cei mai buni după foarte mult timp și e important să facem cinste României. 

- Tatăl tău ți-a transmis ceva înainte sau după tragerea la sorți? 
- Ca orice român bun, avea emoții. Sincer, înainte de tragere, nu m-am gândit la o anumită grupă pentru că știm că întâlnim adversari de top. Noi avem datoria de a ne continua procesul și rezultatele vor fi o consecință a procesului pe care l-am început de ceva timp. Dacă vom păstra aceeași linie și vom rămâne consecvenți și ancorați în valorile noastre, cu siguranță că putem face un European bun. 

- Ați făcut o ședință foto cu trofeul, cum a fost să-l ai atât de aproape? 
- A fost frumos, o emoție frumoasă, dar de acum așteptările au crescut, pentru că dacă în ultimii doi ani nu era prea multă încredere în echipa noastră națională, acum românii au realizat că au o națională cu care să se mândrească. Îi așteptăm în număr cât mai mare alături de noi la turneul final, n-am niciun dubiu că ne vor fi alături, să aibă încredere, să ne susțină în toate momentele și sunt sigur că acest grup minunat poate produce performanțele dorite. 

- Ce ne poți spune de fiecare echipă? De Belgia, de Slovacia, de Israel sau Ucraina? Faptul că jucăm primul meci la Munchen cel mai probabil împotriva Israelului sau Ucrainei e bine pentru noi? 
- E prematur să mă pronunț asupra fiecărui adversar în parte, așteptăm cu nerăbdare și al treilea adversar din grupă să vedem cine va fi. Astăzi doar am constatat, de mâine începe o perioadă de analiză intensă, de studiu, de identificare, de monitorizare, vom fi foarte, foarte atenți cu concluziile pe care le tragem și la strategia pe care o vom construi pentru acest European. Pentru mine, e important ca băieții să tragă tare la cluburi, să joace, pentru că sunt jucători care au produs performanță și vor fi la un turneu final, au un alt statut, în unele momente au fost mai bine la națională decât erau la cluburi, iar lucrul ăsta trebuie să se schimbe, trebuie să joace meci de meci, să fie competitivi ca să vină bine la lot, pentru că avem doar două acțiuni să pregătim împreună Europeanul. Mesajul meu e de susținere totală pentru ei, de încredere, și, cum am spus când am preluat echipa națională, vom fi la Euro, suntem aici, am promis asta, acum promit că am venit cu gânduri bune și că putem să ieșim și din grupă. Nu va fi ușor, avem adversari de cel mai bun nivel, dar cu siguranță că vom avea șansa noastră.

VIDEO. Edi Iordănescu, mesaj pentru GSP.ro: „Românii să vină alături de naționala lor!”

Programul României la Euro 2024:

  • 17 iunie: România - câștigătoare play-off B (München)
  • 22 iunie: Belgia - România (Köln)
  • 26 iunie: Slovacia - România (Frankfurt)

Cum arată grupele Euro 2024

  • Grupa A: Germania, Scoția, Ungaria, Elveția
  • Grupa B: Spania, Croația, Italia, Albania
  • Grupa C: Slovenia, Danemarca, Serbia, Anglia
  • Grupa D: Olanda, Austria, Franța, câștigător play-off A (Țara Galilor – Finlanda / Polonia – Estonia)
  • Grupa E: Belgia, Slovacia, România, câștigător play-off B (Bosnia – Ucraina / Israel – Islanda)
  • Grupa F: Turcia, Portugalia, Cehia, câștigător play-off C (Georgia – Luxemburg / Grecia – Kazahstan)

Mai multe articole despre echipa națională:

Istoria mascotelor de la Europenele la care a participat România » El e ursulețul Albaert
ROMÂNIA, LA EURO 2024
Istoria mascotelor de la Europenele la care a participat România » El e ursulețul Albaert
UEFA a pus banii pe masă » Premiile la EURO 2024 + orice punct e important pentru România
PREMII
UEFA a pus banii pe masă » Premiile la EURO 2024 + orice punct e important pentru România

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
adypoparo
adypoparo  •  03 Decembrie 2023, 08:38

Vai de capul nostru ! Acest " mare" antrenor cu care ne-am facut de ris in ultimii ani prin jocul JALNIC al nationalei , va fi " antrenorul " lor pe viata , indiferent de rezultate oricit de nedemne de noi . Asta e . Il vom avea pe acest individ ," antrenoru' lu' tata " . Ce dracu' il recomanda ca jucator nu a fost , antrenor nici atit ... asta in timp ce avem antrenori cu experienta mare ca jucatori si antrenori !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează