FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - LITUANIA, SÂMBĂTĂ, 21:45, PROTV, GSP.RO

ROMÂNIA - LITUANIA // EXCLUSIV Convocat la "naționala" mare, Pușcaș dezvăluie secrete din vestiarul U21 » Unde vrea să se transfere

Articol de GSP - Publicat joi, 15 noiembrie 2018 09:11

România joacă sâmbătă, la Ploiești, de la ora 21:45, cu porțile închise, contra Lituaniei, în Liga Națiunilor. Partida este liveTEXT+FOTO pe GSP.RO și în direct pe ProTV.  

George Pușcaș, 22 de ani, are 14 goluri în 21 de meciuri la U21, iar acum a fost chemat de Contra pentru "dubla" cu Lituania și Muntenegru. Atacantul lui Palermo a vorbit cu poftă despre succesul obținut cu naționala lui Rădoi și despre cum se simte pasul de la puști la echipa mare. 

- George, cum e acum la naționala mare, după o calificare reușită la U21?
- Foarte bine, toți își doresc să facă pasul ăsta. Pentru mine e important să fiu chemat constant la națională. Era de așteptat să fie jucători de la U21, pentru că avem o generație bună. Am făcut lucruri importante acolo și sperăm ca în viitor să repetăm performanțele și la seniori.

- A trecut euforia după acea calificare de la U21, cum vezi acum lucrurile?
- A fost o calificare muncită, pe deplin meritată. Doar să ne uităm la rezultatele obținute cu contracandidatele noastre. Mai mult, a fost o oportunitate grozavă de a demonstra de ce suntem capabili.

"Faptele să vorbească pentru noi"

- Când ați văzut grupa vă așteptați la o calificare? Adversar direct a fost totuși Portugalia...
- De ce să nu ne așteptăm? Așa am abordat campania asta, cu gândul la calificare. Nu contează numele adversarilor pentru noi!

- Ce viitor prevezi acestei naționale?
- Unde va ajunge urmează să vedem. E prematur să facem predicții, deocamdată suntem calificați la Euro 2019. Suntem cu gândul doar la asta, să confirmăm că nu a fost o întâmplare această calificare.

- Se vorbește mult despre unitatea grupului de la U21...
- Cred că ăsta a fost secretul ultimelor rezultate. Am dat dovadă de unitate în multe momente grele. Pentru majoritatea dintre noi, obiectivul personal a fost trecut în plan secund.

- Unii dintre voi au vorbit chiar despre o finală, e posibilă?
- Orice e posibil, dar trebuie să rămânem modești și să luăm lucrurile pas cu pas. Să se vorbească pe baza faptelor noastre.

- Cum e Mirel Rădoi?
- Toată lumea îl cunoaște și știe ce a reprezentat pentru fotbalul românesc cât a fost în activitate. Acum îl vedem într-o altă postură. Am fost părtași la o calificare frumoasă alături de el. Cred că e foarte important că îl simțim aproape de noi. Asta contează enorm pentru o națională U21.

- Cum îți petreci timpul liber?
- Caut să mă relaxez cât mai mult, îmi consum timpul liber uitându-mă la filme sau citind.

- De ce ai continuat în Italia, aveai multe oferte...
- Pentru că nivelul este înalt și am o concurență bună la Palermo. Cred că așa pot progresa, iar la vârsta mea e important acest lucru.

- Ce campionat ți se potrivește?
- Cred că cel englez. Ăsta e și visul meu, vreau să joc acolo. Îmi plac toate echipele, nu doar una. Liverpool, Manchester United, City, oricare. Să vină oferta și apoi nu va fi greu să aleg. (râde)

"Pentru orice jucător cred că e important să-și reprezinte țara. Nu există o mândrie mai mare decât atunci când îți cântă imnul. Iar faptul că am ajuns să fac și eu asta, inclusiv pentru naționala mare, nu poate decât să fie o mare realizare"  George Pușcaș, atacant Palermo

2.800.000 €este cota lui George Pușcaș pe transfermarkt

3 goluri a marcat atacantul la Palermo în 8 jocuri

CV George Pușcaș

  • 22 de ani
  • a jucat în cariera sa la Liberty Oradea, FC Bihor, Inter, Bari, Benevento și Novara
  • a fost cumpărat în vară de Palermo cu 3,3 milioane de euro
  • 21 de meciuri în naționala U21, 14 goluri
  • 9 partide la U19 cu 5 goluri
  • a fost golgeter în campionatul Primavera când era la Inter, cu 16 goluri

CLASAMENTUL GRUPEI:

Serbia 4 2 2 0 5-2 8p
Muntenegru 4 2 1 1 6-3 7p
ROMÂNIA 4 1 3 0 4-3 6p
Lituania 4 0 0 4 2-9 0p

PROGRAMUL URMĂTOARELOR MECIURI:

• 17 noiembrie | Serbia – Muntenegru (ora 16:00), România – Lituania (ora 21:45) – stadion “Ilie Oană”, Ploiești
• 20 noiembrie | Serbia – LituaniaMuntenegru – România (ora 21:45)

CONTEXT: În funcție de rezultatele obținute în Liga Națiunilor, România poate intra într-o urnă mai bună la tragerea la sorți pentru preliminariile EURO 2020. În plus, dacă nu se califică din preliminariile clasice la EURO 2020, “tricolorii” mai pot avea o șansă la play-off, dar trebuie mai întâi să termine măcar pe locul 2 în Liga Națiunilor, dintr-o grupă cu Serbia, Muntenegru și Lituania. Citește AICI ghidul complet al Ligii Națiunilor!

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (1)
knuty
knuty  •  15 Noiembrie 2018, 09:47

Din seria 2 la Manchester....ASA VISEAZA PROSTII!!!!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează