FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - MALTA

ROMÂNIA - MALTA // Prima săgeată din vârful FRF la adresa lui Contra: „Nu are un plus mare peste Daum”

fotomontaj: Stela Tănase
fotomontaj: Stela Tănase

Articol de GSP - Publicat duminica, 08 septembrie 2019 16:49

Andrei Vochin, unul dintre oamenii cei mai importanți din cadrul Federației Române de Fotbal, a comentat subiectul din Gazeta Sporturilor de ieri, în care Cosmin Contra era comparat cu predecesorul său, Christoph Daum, iar concluzia era că nu există aproape nici o diferență. 

Andrei Vochin, consilierul principal al lui Răzvan Burleanu, a făcut și el un raport dintre cei doi.

"În primul rând, Daum n-a avut la dispoziție, așa cum a avut Contra, să vadă echipa națională în vreun meci amical înainte de debutul în oficiale. Contra a venit, a jucat două meciuri în preliminariile CM, care nu s-au pus, de fapt, apoi alte 6 în Liga Națiunilor, pe jumătate amicale și abia peste un an și jumătate a debutat unde a contat cu adevărat. 

În oficiale, Contra are un plus față de Daum, dar e adevărat că acest plus nu este mare. Acum, naționala noastră stă la mâna ei pentru calificare, cu Daum în același moment al prelimariilor pentru Mondial era deja pe dinafara calificării", a spus Vochin la TV Telekom Sport.

De fapt, realitatea îl contrazice pe oficialul de la Casa Fotbalului. Ca și acum, atunci, Daum avea aceleași șanse de calificare după 5 etape, cum are în prezent naționala lui Contra.

Clasament jumătatea preliminariilor CM, cu Daum
1. Polonia 13p
2. Danemarca 7
3. Muntenegru 7
4. România 6
5. Armenia 6
6. Kazahstan 2

Clasament jumătatea preliminariilor CE, cu Contra
1. Spania 15p
2. Suedia 10
3. Norvegia 8
4. România 7
5. Malta 3
6. Feroe 0
 

În plus, Vochin a făcut și o comparație, Contra versus ceilalți selecționeri, din perspectiva presei de care au avut parte: "După părerea mea, de departe, fără nici un dubiu, Daum a avut parte de cea mai prostă presă. Nu imediat după ce a fost instalat, dar la scurt timp. Apoi, pe locul 2 în acest top l-aș pune pe Iordănescu, deși el a calificat echipa la Euro. Îmi aduc aminte, de exemplu, că Răzvan Lucescu a avut parte de o susținere totală din partea presei, lucru care a durat foarte mare parte din mandatul său, chiar dacă în debutul preliminariilor am făcut 1-1 acasă cu Albania", a mai declarat Vochin.

CLASAMENTUL ACTUALIZAT AL GRUPEI F

REZULTATE + PROGRAM 

 

  • 3 martie 2019: Malta – Feroe 2-1, Suedia – România 2-1, Spania – Norvegia 2-1
  • 26 martie 2019: Malta – Spania 0-2, Norvegia – Suedia 3-3, România – Feroe 4-1
  • 7 iunie 2019: Feroe – Spania 1-4, Norvegia – România 2-2 , Suedia – Malta 3-0
  • 10 iunie 2019: Feroe – Norvegia 0-2, Malta – România 0-4, Spania – Suedia 3-0
  • 5 septembrie 2019: Feroe – Suedia 0-4, Norvegia – Malta 2-0, România – Spania 1-2
  • 8 septembrie 2019: Spania – Feroe (ora 16:00), România – Malta (ora 19:00), Suedia – Norvegia (ora 21:45)
  • 12 octombrie 2019: Feroe – România (ora 19:00), Malta – Suedia, Norvegia – Spania (ora 21:45)
  • 15 octombrie 2019: Feroe – Malta, România – Norvegia, Suedia – Spania (ora 21:45)
  • 15 noiembrie 2019: Norvegia – Feroe, România – Suedia, Spania – Malta (ora 21:45)
  • 18 noiembrie 2019: Malta – Norvegia, Spania – România, Suedia – Feroe (ora 21:45)

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (11)
portardelegenda
portardelegenda  •  09 Septembrie 2019, 10:34

Unii sunt plictisiti de convocari. Nu-i arde tricoul . Dar trebuie sa ai ochi sa vezi asta. Cosmin inca NU are

deusdat
deusdat  •  09 Septembrie 2019, 00:30

Daum a luat locul 4 în cea mai ușoară grupă preliminară din Europa. Și nu din cauza presei. Dar Vochin îl apără fiindcă el l-a ales.

cpt.ahab
cpt.ahab  •  08 Septembrie 2019, 18:32
Postat de mihai_bn pe 08 Septembrie 2019, 17:53

Taru de la Viitorul, care-i cu zece clase peste Nedelcearu, nu-i ăla care intermedia ultima omenie dintre naș și fin? " Țâru ezită să-l atace pe Popa, iar acesta deschide scorul pentru FCSB"; " Țâru dă pe lângă minge și Gnohere zice "merci": 2-1." Întreb pentru un prieten!

Întotdeauna-s mai buni jucătorii care n-au evoluat. Brusc, se tot invocă numele lui Mitriță, deși la ultimul meci la care a fost prezent a fost extrem de slab. Andone a fost steril în majoritatea meciurilor. A dat acum un gol, care nu a adus niciun punct, finalmente, și a devenit indispensabil. Despre tinerii de la U21 se povestește de zici că rup norii pe la echipele lor de club, la seniori. În fapt, Pașcanu abia și-a găsit echipă( la noi, la CFR) Ianis e rezervă la Genk, Rus e subiect de dispută la MOL, Man s-a accidentat, Ivan a venit cu coada între picioare la Craiova, de Manea s-au dispensat ciprioții, Pușcaș e în liga a doua engleză, după Cicâldău și Coman nu a alergat niciun club reprezentativ, iar pe R. Marin îl tăvălesc suporterii și jurnaliștii olandezi. Contra are un obiectiv, totuși, și a jucat cu cine a crezut el că poate să-l obțină. Are limitele lui, este clar, dar prea sărim calul cu criticile după un joc pierdut cu Spania, în fața căreia poate pierde absolut orice echipă a lumii. Prin urmare, a-i cere să întinerească masiv echipa cu jucători care abia se acomodează la seniori, tocmai în fața Spaniei, e prea mult. El decide, el răspunde. N-am vreo simpatie pentru antrenorul Contra, dar prea ne-am apucat să-i cerem rezultate mărețe, în condițiile în care avem un fotbal extrem de neproductiv valoric. Cu Malta, da, își poate permite luxul de a miza pe cât mai mulți tineri.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează