FOTBAL  »  NATIONALA  »  ISLANDA - ROMÂNIA

OFICIAL România a mai pierdut un jucător pentru meciurile cu Liechtenstein și Macedonia de Nord

Mirel Rădoi are o enigmă înaintea umrătoarelor meciuri din preliminarii / Sursă foto: Cristi Preda (GSP) +39   FOTO
Mirel Rădoi are o enigmă înaintea umrătoarelor meciuri din preliminarii / Sursă foto: Cristi Preda (GSP)

Articol de - Publicat sambata, 04 septembrie 2021 23:00 / Actualizat sambata, 04 septembrie 2021 23:10

România are probleme mari în ofensivă, după victoria cu Islanda, scor 2-0. Mirel Rădoi a primit mai multe vești proaste înainte de meciurile cu Liechtenstein și Macedonia de Nord.

UPDATE ora 23:00 - Denis Drăguș a părăsit cantonamentul

Este oficial. Selecționerul Mirel Rădoi nu se va putea nici pe Denis Drăguș la meciurile cu Liechtenstein și Macedonia de Nord. Al patrulea jucător pierdut, după Florin Tănase, Denis Alibec și Dorin Rotariu.

Accidentat înainte de partida cu Islanda, Drăguș a fost supus unor investigații complexe în această dimineață, care au relevat că problema musculară cu care se confruntă la coapsă îl va ține în fara următoarelor meciuri ale „tricolorilor”. Ca atare, Drăguș a părăsit cantonamentul, anunță frf.ro.

Știrea inițială - Probleme pentru Mirel Rădoi

Victoria cu Islanda a venit și cu frisoane pentru Mirel Rădoi. Un al doilea atacant, Denis Alibec, a ieșit și el de pe teren accidentat. În tribune era Denis Drăguș, care a acuzat o problemă musculară la coapsă. 

Cei doi au fost examinați, iar  Denis Alibec a părăsit deja cantonamentul „tricolorilor”. Iar Florin Tănase, o variantă de avarie pentru acest post, e deja acasă, cu entorsă, după meciul cu CFR. Cei doi Denis au devenit oficial indisponibili, astfel că selecționerul rămâne cu un singur atacant de meserie în lot, puștiul Jovan Markovici (20 ani), care a jucat doar 15 minute cu Islanda.

Denis Alibec a fost supus unor investigații medicale aseară, imediat după sosirea tricolorilor în țară, în urma accidentării din meciul cu Islanda. Din păcate, leziunea musculară la nivelul coapsei stângi îl face indisponibil pentru partidele cu Liechtenstein și Macedonia de Nord, astfel că atacantul a părăsit cantonamentul României. Recuperare rapidă, Denis!
FRF

Caută Rădoi o variantă de rezervă? 

Surse federale susțin că nu este exclus ca Rădoi să se gândească chiar și la varianta unui înlocuitor de ultimă oră, pentru aceste două partide. Regulamentul i-ar permite o astfel de mutare, pentru acest gen de situații, când un jucător devine indisponibil.

Din țară, cea mai la îndemână variantă și cea mai rapidă, având în vedere că meciul cu Liechtenstein e mâine, ar fi să-l aducă pe Georgea Ganea, de la Farul. L-a avut și la Jocurile Olimpice, cei doi se cunosc, iar atacantul știe principiile selecționerului. 

O altă variantă, dar mai dificilă, ar fi și chemarea lui George Pușcaș, de la Reading. Acesta nu a fost convocat inițial și pentru că a primit o suspendare de două runde, după eliminarea din partida cu Armenia. 

Nu va avea drept de joc cu Liechtenstein, dar ar putea să joace în al treilea meci al acestei acțiuni, cel din Macedonia de Nord, poate cel mai dificil din această triplă. E greu de crezut că englezii i-ar da drumul lui Pușcaș, dacă nu a fost convocat inițial.

Linie schimbată total

Deocamdată, Rădoi se gândește dacă va mai chema un alt atacant sau nu. Cea mai mare grijă a rămas recuperarea jucătorilor după partida din Islanda

Ieri, "tricolorii" nu s-au mai antrenat la Reykjavik și au ajuns acasă abia spre ora 20:00, după un zbor de aproape 6 ore. Astfel, vor face numai un singur antrenament până la partida de mâine, cu Liechtenstein. 

E posibil ca în echipă să apară câteva modificări, cel mai probabil la fundașii laterali, cu Manea și Toșca în locul lui Rațiu și Camora, la mijloc, unde Răzvan Marin și Darius Olaru să intre titulari în locul lui Dragoș Nedelcu, respectiv Cicâldău. Iar în față ar putea să joace cu o linie complet schimbată față de startul de la Reykjavik, cu tripleta I. Hagi, Markovici, D. Rotariu

Mă gândesc doar cum vom recupera jucătorii. Victoria cu Islanda a venit cu sacrificii mari. Vom vedea ce vom face și ce soluții vom găsi în atac la meciurile următoare fiindcă trebuie să marcăm goluri - Mirel Rădoi, selecționer România

FOTO Imagini spectaculoase din meciul Islanda - România 0-2

+35 FOTO

VIDEO Dorinel Munteanu, mulțumit de jocul lui Alibec: „A fost foarte bun, mi-a plăcut!”

Citește și alte știri despre naționala României:

România și-a regăsit liderul! El e „tricolorul” care a impresionat în Islanda

Propunere-surpriză pentru Mirel Rădoi: „Poate fi vârf cu Liechtenstein”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
submarina
submarina  •  05 Septembrie 2021, 15:01
Postat de dora pe 04 Septembrie 2021, 09:40

Pe Keseru de ce nu îl cheamă... Este peste Ganea junior de 10 ori...

Când era chemat era criticat că echipa joacă în 10 cu el în teren. Nici singuri nu ştim ce vrem...

ciprianbirtea
ciprianbirtea  •  04 Septembrie 2021, 15:44
Postat de sibelius pe 04 Septembrie 2021, 10:05

1. Pentru ca nu e varf de atac. 2. Pentru ca e in situatia lui Puscas(neconvocat initial).

Nu înțeleg de ce englezii au dreptul de a nu-i permite lui Pușcaș să meargă la națională, din moment ce e vorba de meciuri oficiale?

c23665
c23665  •  04 Septembrie 2021, 10:30

Se sugereaza ca Tanase ar fi fost accidentat de cei de la CFR... Minciuna! Tanase a calcat gresit si de aceea are probleme la glezna!!!

Vezi toate comentariile (7)
Comentează