FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - MUNTENEGRU, VINERI, 21:45, PROTV, LIVETEXT GSP.RO

ROMÂNIA - MUNTENEGRU // EXCLUSIV Contra s-a hotărât: știe 8 titulari pentru meciul cu Muntenegru » Cele 3 surprize din primul "11"

Articol de , - Publicat joi, 06 septembrie 2018 00:02

Pe lângă cele 8 puncte fixe din echipă, Contra se gândește să îi titularizeze, pe stânga, pe oltenii Bancu și Mitriță, iar în atac l-ar prefera pe Țucudean în fața lui Keșeru în meciul cu Muntenegru de vineri seară, de la 21:45, pe Protv și liveTEXT pe GSP.RO.

Ca de obicei, Cosmin Contra se hotărăște, după ultimul antrenament, cum va arăta echipa de start a României. Mai ales că se află în fața primului său meci oficial cu miză la echipa națională, după ce, în finalul preliminariilor CM 2018, soarta "naționalei" era deja pecetluită, 0 șanse de calificare.

Și, în acest moment, are 8 puncte fixe în echipă. Iar marile surprize pot fi pe flancul stâng, unde se gândește să titularizeze doi oameni în formă. Oltenii Mitriță și Bancu!

Punctele fixe

Care sunt jucătorii care n-ar trebui să aibă probleme în a fi titularizați?

- TĂTĂRUȘANU (portar). Postul de portar pare antamat de mai mulți ani, singurele discuții apărând când goalkeeperul lui Nantes este indisponibil.
- BENZAR (fundaș dreapta). Cu toate că, la echipa de club, Chipciu joacă fundaș dreapta, Contra a punctat, în repetate rânduri, că nu-l va folosi pe acest post. În plus, în preliminariile trecute, chiar după meciul de debut cu Muntenegru, l-a lăudat pe Romario la DigiSport. "Benzar este deja o certitudine, îmi place cum joacă, este un apărător care își face treaba foarte bine, centrează pe faza de atac, are și un șut foarte bun. Mă bucur că după foarte mulți ani am găsit pe cineva pe acest post". O soluție ar fi fost și Manea, însă acesta n-a fost în apele sale în ultimele două meciuri la club.
- SĂPUNARU (stoper). Soluțiile sunt puține pe acest post, iar experimentatul fundaș central va fi preferat în fața lui Bălașa, extrem de ezitant la FCSB.
- CHIRICHEȘ (stoper). Căpitanul echipei naționale nu joacă la Napoli, însă Contra nu începe echipa fără el.
- PINTILII (închizător). Mijlocașul cu cele mai multe meciuri sub "tricolor" din acest lot nu are cum să lipsească din primul "11".
- STANCIU (mijlocaș ofensiv). Selecționerul mizează pe dorința de revanșă a vedetei de la Sparta Praga, care a ratat un penalty în ultimul meci jucat acasă cu Muntenegru. Mai mult, nu va încerca experimente în acest prim joc într-un post cheie. Joacă retras fiindcă Răzvan Marin este suspendat.
- CHIPCIU (mijlocaș dreapta). Favoritul lui Cosmin Contra din această generație va juca, mai mult ca sigur, pe postul de mijlocaș dreapta.
- BUDESCU (mijlocaș ofensiv). Jucător ajuns, în această vară, la Al-Shabab din Arabia Saudită, este unul dintre preferații lui Cosmin Contra, care l-a folosit mereu.

Pariul nr. 1: Bancu, nu Toșca

- De ce Bancu? Cu toate că este unul dintre cei mai noi membri ai echipei naționale, cu doar 3 selecții până acum, forma excelentă din ultima vreme îl recomandă pentru titularizare. A reușit primul hattrick din cariera la nivel înalt, 3 goluri în Voluntari - Craiova 1-5, are și două assisturi în Liga 1, dintre care unul sâmbătă, la 3-0 cu Dinamo. Lui Mitriță, omul alături de care ar urma să facă pereche pe stânga și mâine. Plus că are 10 meciuri în acest sezon, oferind o pasă decisivă și-n Europa League.
- De ce nu Toșca? Deși joacă la o echipă superioară, PAOK Salonic, trupă calificată în grupele Europa League, acesta nu a debutat încă în noul sezon, fiind doar rezervă neutilizată o singură dată, la Panionios - PAOK 0-1.

Pariul nr. 2: Mitriță, nu Maxim

- De ce Mitriță? Poate cel mai în formă fotbalist din Liga 1, micuțul mijlocaș ofensiv vine după două goluri înscrise în poarta lui Dinamo în ultima etapă. Mai mult, jucătorul Craiovei, 23 de ani, este golgeterul campionatului României. Procentajul este unul ideal, un gol pe partidă, 7 reușite în 7 jocuri. La fel ca Bancu, Mitriță are 3 selecții în echipa națională, toate sub Cosmin Contra în 2018.
- De ce nu Maxim? La fel ca Toșca, deși joacă la o echipă superioară, Alex nu a bifat decât 67 de minute în actualul sezon de Bundesliga pentru Mainz. Are două goluri în Cupa Germaniei, însă într-un duel cu Erzgebirge Aue din liga secundă în "32"-imile competiției.

Pariul nr. 3: Țucudean, nu Keșeru

- De ce Țucudean? În ciuda ultimelor rezultate ale CFR-ului, Țucudean a continuat să marcheze, fiind singurul marcator al echipei sale în înfrângerea cu Viitorul (1-2). Mai mult, este unul dintre fotbaliștii români cu cele mai multe meciuri în sezonul actual, 13, cu 7 goluri marcate (5 în campionat, 2 în Europa League).
- De ce nu Keșeru? Chiar dacă și cifrele "bulgarului" sunt excelente, 16 partide și 6 goluri, Țucudean a fost folosit mai mereu la echipa națională în fața sa. Ba, mai mult, a dat un gol decisiv în amicalul din acest an cu Israel, 2-1 în deplasare.

Problema Răzvan Marin

Răzvan Marin va putea intra doar la Belgrad, fiind suspendat. De ce? El a primit cartonașul roșu în meciul Țara Galilor - România 0-0, la "tineret", în preliminariile Campionatului European din 2019. Închizătorul lui Standard Liege a fost eliminat pentru cumul de cartonașe galbene într-o partidă în care trupa U21 a rezistat eroic în fața galezilor, fiindcă în același meci a fost eliminat și vârful George Pușcaș. În acest moment, Marin este cel mai valoros fotbalist autohton, fiind cotat la 7 milioane de euro. 

3 meciuri are România în compania Muntenegrului: o victorie, 4-0 în ultimul amical înainte de Euro 2008, un egal (1-1) și o înfrângere (0-1) în preliminariile CM 2018

Cum ar arăta România mâine seară

Tătărușanu (Nantes) - Benzar (FCSB), Săpunaru (Kayseri), Chiricheș (Napoli), Bancu (Craiova) - Stanciu (Sparta Praga), Pintilii (FCSB) - Chipciu (Sparta Praga), Budescu (Al-Shabab), Mitriță (Craiova) - Țucudean (CFR).

Ce înseamnă Liga Națiunilor

În funcție de rezultatele obținute în Liga Națiunilor, România poate intra într-o urnă mai bună la tragerea la sorți pentru preliminariile Euro 2020. În plus, dacă nu se califică din preliminariile clasice la Euro 2020, "tricolorii" mai pot avea o șansă la play-off, dar trebuie mai întâi să termine măcar pe locul 2 în Liga Națiunilor, dintr-o grupă cu Serbia, Muntenegru și Lituania.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (36)
537095073301815
Izabela Iuliana Nazare  •  07 Septembrie 2018, 14:23

parca-l aud pe hagi dupa meci ,de ce l-ai mai luat daca nu joaca ,dragus tre....sa joace .

maxp
maxp  •  06 Septembrie 2018, 17:09
Postat de dinamo100 pe 06 Septembrie 2018, 14:30

Sigur, toti isi dau cu parerea, este foarte usor sa critici pentru ca sunt foarte putini jucatori (spre deloc) de o valoare certa! Nu avem valori, ci doar sperante desarte si pareri impartite. Sarcina selectionerului este una ingrata si din acest motiv nici nu s-au inghesuit altii (M. Lucescu, D. Petrescu, Olaroiu) sa preia acest post. Mult succes, Contra!

Nu avem valori, dar trebuie facuta o distinctie clara intre nivelurile fiecarui jucator. Adica ne-am trezit si noi dupa nu stiu cat timp ca parca nivelul din Liga I e intr-adevar scazut si apelam in final la stranieri. Nu cred ca de-aia nu s-au inghesuit Olaroiu si Mircea Lucescu, Olaroiu castiga o droaie de bani si nu are de ce sa plece de pe unde e, in timp ce Lucescu e cam in aceeasi situatie, n-are de ce sa-si scada din venituri, pe langa asta el a spus-o o data clar ca nu vrea sa mai aibe tangente cu fotbalul romanesc. Uite ca la turci a acceptat provocarea, desi situatia nu e mai usoara. Dar cred ca e si bine platit totusi.

dinamo100
dinamo100  •  06 Septembrie 2018, 14:30

Sigur, toti isi dau cu parerea, este foarte usor sa critici pentru ca sunt foarte putini jucatori (spre deloc) de o valoare certa! Nu avem valori, ci doar sperante desarte si pareri impartite. Sarcina selectionerului este una ingrata si din acest motiv nici nu s-au inghesuit altii (M. Lucescu, D. Petrescu, Olaroiu) sa preia acest post. Mult succes, Contra!

Vezi toate comentariile (36)
Comentează