FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - MUNTENEGRU

VOCILE GAZETEI România - Muntenegru, comentat live de Remus Răureanu, Costin Ștucan și Eduard Apostol: „Niște păcălici cu fițe! Ar trebui să ne lase! Definitiv!”

Articol de GSP - Publicat marti, 14 iunie 2022 18:09 / Actualizat marti, 14 iunie 2022 23:56

Meciul dintre România și Muntenegru, scor 0-3, a fost comentat live pe GSP.ro de Remus Răureanu (reporter GSP), Costin Ștucan (reporter special GSP) și Eduard Apostol (reporter GSP). Mai jos găsiți opiniile lor de dinaintea meciului, de la pauză şi de la final.

România - Muntenegru. La final:

Remus Răureanu: „Frumoasă imaginea cu Burleanu și cu Savicevic! Lui Dejan i-a zis Berlusconi „Il Genio”, lui Răzvan i-a zis Bodescu „Șefu'”. Edi Iordănescu doar încasează loviturile, s-a păcălit și el când a acceptat postul de selecționer așa cum s-au păcălit Rădoi, Contra, Daum”.

Costin Ștucan: România începe să arate ca un Feroe, ca o Andorră fotbalistică, un sparring partner perfect căruia Mugosa - un atacant de duzină de la Incheon United, trecut pe la Tiraspol - i-a dat 4 goluri în două meciuri. 

Nicio diferență între jaloanele în galben, cu căpitanul Chiricheș în rol de jalon-șef, și bieții semiamatori din insule sau din munți care fac acte de prezență prin competițiile interțări. 

Doar atmosfera vitriolică din tribune mai dovedește că România a avut cândva un fotbal valoros. Dacă pescarii și păstorii sunt bucuroși să vadă la ei acasă jucători mari, adversare mai bune, și acceptă cu lejeritare înfrângerile la scor, suporterii români n-au uitat trecutul și nu pot înghiți fierea umilinței. 

Cineva va plăti decontul și acesta va fi Iordănescu. Cine l-a ales, cine l-a refuzat pe Boloni va continua să conducă fotbalul românesc pe drumul spre feroizare”.

Eduard Apostol: Plecați acasă! Sunteți prea slabi, duceți-vă la sapă, că a început sezonul și puteți fi utili, măcar acolo, dar aveți grijă să nu vă accidentați! Râd și câinii de voi, de toate culorile, vă bateți joc de o țară intreaga. Nu doar de echipa de aur a lui Tata Puiu.

Dacă nu vă dezbracă suporterii, aveți un minimum de decență și lăsați tricoul... Să-ți dea Muntenegru - un fel de CS Mioveni în Liga 1 - 3 acasă, 5 în total într-o săptămână și Mugosa 4, așa ceva?! Hai că ne-am lămurit și cu «perlele», cu figurile de milioane de euro, niște păcălici cu fițe. 

Doamne, or sa vină vremurile când niște băieți îmbrăcați în galben se vor bate de la egal la egal cu Gibraltar sau Andorra și vor smulge victoria! Totul de la cap se împute, așa ca tipul din dreapta lui Savicevic, individul cu banderola pe braț - mai penibil la declarații decât pe gazon, dar și vreo alți 30-40 de inși ar trebui să ne lase. Definitiv”.

+27 FOTO

România - Muntenegru. La pauză:

Remus Răureanu: Scorul e corect, România arată ca Dinamo, e slabă și te aștepți să încaseze un gol oricând. Diferența e că Dinamo ar putea fi desființat în curând, naționala va continua să piardă meciuri”.

Costin Ștucan: „Am început cu vână și cu chef, dar cu fiecare minut trecut jocul naționalei s-a îmbibat de apă ca un burete, devenind greoi. Pasele inițial dezinvolte și-au pierdut precizia, încercările de a desface pe spații mici acest 4-4-2 solid al Muntenegrului s-au blocat, iar România a intrat treptat într-o criză de idei și, prin urmare, în capcana adversarului. 

Oaspeții au stat la pândă, au așteptat greșelile și au dat gol din corner chiar în finalul reprizei. Pe telefoanele tricolorilor trebuie să sune alerta de cod roșu fotbalistic, altfel situația naționalei va deveni extrem de toxică”.

Eduard Apostol: „E meci de bătaie, asta și fiindcă le-am permis muntenegrilor să-și ia nasul la purtare, după Podgorica. Mai grav e că realizăm încă o dată că nivelul nostru e de Muntenegru, pe alocuri mai rău, adică jos. 

Adversarul e rudimentar, dar are multă ambiție. Noi încă trăim din amintirile părinților, că rezolvăm un meci din tehnică. Am început cu elan muncitoresc, am încheiat luați la rost de adversar. Am luat și gol, de gâgă, de echipă mică, nici nu știi pe cine să acuzi, pe Niță că n-a ieșit sau pe Chiricheș că trebuia să țină doi. 

Îl facem mare pe Mugosa, am făcut noi și alții. Luăm bătaie și la fotbal, și la propriu. Suntem departe de ceea ce am vrea să fim, de ceea ce am fost, dar hai să le arătăm ăstora cine a fost România!”

România - Muntenegru. Înainte de meci:

Remus Răureanu: Muntenegru are trei fotbaliști: Savic, Jovetic, Marusic. Lipsesc toți, deci România nu are un oponent de liga a doua, ci unul de liga a treia a Europei! Indiferent de tactici, naționala noastră ar trebui să câștige și să mai calculeze până în septembrie cum va prinde un loc dintre primele două”.

Costin Ștucan: Fotbalul e o știință inexactă plină de teorii care mai de care mai relative. Una din ele spune că un antrenor este egal cu ultimul său rezultat. Prin urmare, Edward Iordănescu e în acest moment un antrenor de succes, cu un succes în meciul de Finlanda, care ar putea deveni și mai de succes cu o victorie-revanșă în fața Muntenegrului. 

La numai o săptămână după primele două meciuri din grupa Nations League, pierdute fără gol marcat, România se poate cățăra azi pe locul doi și atunci discuțiile despre lipsa valorii, lipsa omogenității se vor dilua până la toamnă. Totul depinde de echipa trimisă în teren de Iordănescu. 

Selecționerul vrea să pună în sfârșit pe picioare un schelet, cu Niță în poartă, cu Chiricheș și Burcă în centrul apărării, cu Marius Marin la închidere și cu secetosul Pușcaș în atac. Apoi, încep broderiile. Iordănescu speră în urcările lui Bancu, în timp ce noi sperăm să nu mai vedem găurile din spatele lui Bancu, Maxim mai primește o șansă, lui Ștefănescu i se acordă debutul, iar „ghepardului” Mihăilă i se mai dă o dată drumul la vânătoare. 

În fața noastră e Muntenegru, o echipă venită la București fără vedetele absente în tur, Jovetic și Savic, dar și fără celelalte două rămase care ne-au chinuit la Podgorica, Marusic și Haksabanovic”.

Eduard Apostol: „Motto, diseară: Orice alt rezultat în afara victoriei este eșec! Nu interesează pe niciun suporter că jucătorii sunt sleiți de oboseală sau se gândesc la vacanța pe care o au alții. Cine joacă trebuie să rupă! Cine e pe bancă, să fie gata de fotbal. Dacă nu, să dea tricoul altora și să se ducă... 

Apropo, ar fi o victorie și atât, nu vreo mare performanță. Nu vă mai cocoloșiți și jucați fotbal, că de vorbe și promisiuni sunt inundații la Gara de Nord. E clar, nu sunteți Hagi sau Mutu, Gică Popescu sau Chivu, dar măcar împrumutați din ambiția lui Ionel Ganea. Nu-i găsiți pe Tik Tok, întrebați-vă tații cine au fost!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (63)
cristiann75
cristiann75  •  15 Iunie 2022, 07:57

Vina este exclusiv a tuturor "selectionerilor" perindati la conducerea nationalei. Toti, dar toti au insistat cu jucatori expirati, cei din "import", lustruitori de banca rezervelor fiind supra-apreciati si titularizati obsesiv impotriva oricarei logici. Si chiar a bunului simt.

alexiosas
alexiosas  •  15 Iunie 2022, 04:05
Postat de id45 pe 14 Iunie 2022, 23:56

Alo , Bucureștiul ? Unde a ajuns România ... echipă ce elimina Argentina în 94 ? Pile , mafie , securiști la conducerea sportului rege !!! Cum măsa candidezi singur la conducere unei federații ? Iorgulescu ... falimentează o echipă de tradiție ... Sportul ... plus alte golănii ... le știți ... om mort ... la români merge ! Apoi altă persoană dubioasă ... bagă la pușcărie ... culmea pe un om care a făcut cinste fotbalului românesc ... deși își plătise datoriile ... culmea ... maneliștii și alții nu au furat statul , ci numai cei care au adus beneficii !!! Dați-vă demisia , că ieșim în stradă ... mai ceva ... ca după meciul cu Argentina ... fir-ați voi să fiți de năpârci !!! Face-ți campionat cu 18 echipe ... tur/ retur ... nu pentru PARIURI ! Maxim 4 jucători străini , iar juniorul să joace obligat 15 minute ... plus campionat tineret-speranțe ... cine nu are ... NU are ce căuta în A !!! ai auzit , Burlene ???

as fi de acord,dar e grea cea cu 4 straini......straini de UE,da,dar atata vreme cat suntem membra UE nu se va putea considera straini membrii oricarei tari,din nou,UE

penultimul
penultimul  •  15 Iunie 2022, 00:39
Postat de no.bine pe 14 Iunie 2022, 22:48

valoroasa rau, vai mama ei nationala, mai pui 50 de bani si iei o creta !

Pentru tăblița lui Nea Angelo sau pentru tabla de la școală fiindcă viitorul din punct de vedere atletic e zero barat ?

Vezi toate comentariile (63)
Comentează