FOTBAL  »  NATIONALA  »  KOSOVO - ROMÂNIA

Corespondență din Priștina Edi Iordănescu va decide titularul din poarta României în ziua meciului! Tot mai așteaptă un semn

Articol de - Publicat joi, 15 iunie 2023 22:02 / Actualizat joi, 15 iunie 2023 22:12

Edward Iordănescu are de ales portarul titular dintre trei posibili debutanți și încă n-a hotărât cu care dintre ei să înceapă. Fiindcă o consideră o concurență echilibrată, Edward speră să fie inspirat și să-l aleagă în ziua meciului pe acela pe care-l va vedea cel mai capabil.

  • Kosovo - România se joacă vineri, de la 21:45, liveTEXT pe GSP.ro și televizat de Antena 1.
  • Elveția - România se joacă luni, 19 iunie, tot de la 21:45, liveTEXT pe GSP.ro și televizat pe Prima TV.
  • Reporterul GSP Remus Răureanu și fotoreporterul GSP Raed Krishan sunt în Kosovo și transmit toate informațiile care contează înaintea duelului din preliminariile Euro 2024.

Edward Iordănescu s-a ales cu o problemă neașteptată înaintea acestui duel cu Kosovo, accidentarea lui Ionuț Radu îl obligă să ia o decizie pe care altfel nu ar fi fost nevoit să o ia.

Kosovo e un pitic, în comparație cu România! Prima ligă are salarii pe care fotbalul nostru le oferă în liga secundă
KOSOVO - ROMÂNIA
Kosovo e un pitic, în comparație cu România! Prima ligă are salarii pe care fotbalul nostru le oferă în liga secundă

Radu fusese titular în sezonul încheiat recent în Ligue 1 și el era, în mod clar, titularul pentru partidele din Kosovo și din Elveția.

Cine ar trebui să fie titular în poarta României?

Marian Aioani
Ștefan Târnovanu
Horațiu Moldovan

Edi Iordănescu îi mai testează și vineri dimineață pe Ștefan Târnovanu, Marian Aioani și Horațiu Moldovan

Fără numărul unu, Edi trebuie să aleagă dintre trei goalkeeperi tineri, lipsiți de un istoric în echipa națională: Ștefan Târnovanu, Marian Aioani și Horațiu Moldovan.

Selecționerul și asistenții lui i-au evaluat în antrenamente pe cei trei portari care le sunt disponibili, și tot nu au luat o decizie clară. Iordănescu speră să fie inspirat și să cântărească toate semnele pe care i le dau goalkeperii, de aceea el amână o hotărâre clară până în dimineața de vineri, cu câteva ore înaintea jocului de la Priștina. 

"Tricolorii" vor avea un antrenament și vineri dimineață, așa că Edward va mai avea posibilitatea să-și confirme ori să-și invalideze impresiile pe care și le-a creat deja.

„Vrea să simtă care e mai de încredere”

"Din moment ce vorbim despre trei portari care nu au mai apărat în meciuri ale naționalei, e clar că alegerea va fi una care o să țină și de «soartă», de inspirație, nu numai de calitățile pe care le demonstrează jucătorii", explică o persoană din Federație.

Edi speră să fie ajutat de niște semne "extra", spune aceeași sursă: "Edi vrea să vadă care are o încredere mai mare, care simte teamă, care e mai concentrat. Inclusiv limbajul corpului poate să-i indice care portar e mai pregătit să apere în meciul acesta".

Prestațiile pe care le-au avut cei trei în campionat nu clarifică deloc concurența aceasta. Aioani a fost constant, dar el a și beneficiat de cea mai bună echipă din Liga 1, campioana Farul, și i-a fost suficient să se înscrie în randamentul general al formației lui Hagi.

Portarii României, ba fantastici, ba foarte slabi

Târnovanu a avut meciuri în care a apărat formidabil, din momentul în care a prins locul de titular la FCSB în locul lui Andrei Vlad, el a fost o revelație. Dar a greșit în penultima etapă din campionat, tocmai în meciul cu Farul, pierdut cu 2-3, și are și el pe conștiință pierderea titlului de către roș-albaștri.

Iar Horațiu Moldovan a alternat partidele în care a fost remarcabil cu unele în care a gafat uluitor și și-a subminat echipa. Iordănescu speră să-l ajute un moment de inspirație ca să facă departajarea între ei.

Kosovo - România, echipe probabile:

Kosovo (4-3-3): Muric - Vojvoda, Amir Rrahmani, M. Kryeziu, Paqarada - Celina, H. Kryeziu, Rrudhani - Rashica, Muriqi, Rashani 
Rezerve: Ujkani, V. Bekaj, Aliti, Fazliji, Loshaj, Rrudhani, Zhegrova, Muslija, Dresevic, E. Krasniqi, Albion Rrahmani, Topalli 
Selecționer: Alain Giresse 

România (4-1-4-1): Târnovanu - Rațiu, Drăgușin, Burcă, Camora - M. Marin - D. Man, D. Olaru, N. Stanciu, Fl. Coman - Alibec 
Rezerve: Aioani, H. Moldovan, Cr. Manea, Nedelcearu, Sorescu, T. Băluță, Cicâldău, I. Hagi, Moruțan, V. Mihăilă, L. Munteanu, G. Pușcaș 
Selecționer: Edward Iordănescu

Stadion: Fadil Vokrri / Capacitate: 13.980 locuri 
Arbitru: Danny Makkelie / Asistenți: Hessel Steegstra, Jan de Vries (toți din Olanda)
Arbitru VAR: Clay Ruperti (Olanda)

Citește și alte articole:

Trei țări într-una singură » Înainte de Kosovo - România, reporterul GSP a ajuns în locul pe care MAE ne-a sfătuit să îl evităm. De ce voia UEFA să mute meciul? Realitatea e cu totul alta
CORESPONDENȚĂ DIN KOSOVO
Trei țări într-una singură » Înainte de Kosovo - România, reporterul GSP a ajuns în locul pe care MAE ne-a sfătuit să îl evităm. De ce voia UEFA să mute meciul? Realitatea e cu totul alta
Kosovo - România se joacă cu casa închisă + Câți fani români vor asista la partida de la Priștina
KOSOVO - ROMÂNIA
Kosovo - România se joacă cu casa închisă + Câți fani români vor asista la partida de la Priștina

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (3)
legio.sud
legio.sud  •  16 Iunie 2023, 10:45

Ăsta încă așteaptă semne de la Delia , Matache -Delia …. un păcălici !

gicab
gicab  •  15 Iunie 2023, 22:24

“Tot mai așteaptă un semn” de la palat?

alexxp1955
alexxp1955  •  15 Iunie 2023, 22:19

Trebuie sa fie un "semn" divin! A luat iconitele lui tata?

Vezi toate comentariile (3)
Comentează