FOTBAL  »  NATIONALA  »  CORONAVIRUS

Probleme pentru echipa națională » Antrenorul, depistat pozitiv la testul COVID-19

Nicolae Dică, în dreapta
Nicolae Dică, în dreapta

Articol de GSP - Publicat vineri, 27 august 2021 08:57 / Actualizat vineri, 27 august 2021 09:02

Nicolae Dică (41 de ani), antrenorul secund al echipei naționale a României, a fost depistat pozitiv cu COVID-19.

Lovitură pentru echipa națională a României înainte de meciurile din septembrie din preliminariile pentru Cupa Mondială. Nicolae Dică, „secundul” selecționerului Mirel Rădoi, a intrat în izolare după ce a fost depistat pozitiv la ultimul test pentru coronavirus, efectuat înainte de intrarea în cantonament.

Nicolae Dică, pozitiv la testul COVID-19

Astfel, Dică nu va fi alături de echipa națională la cele 3 meciuri din preliminariile pentru Cupa Mondială, programate în prima parte a lunii septembrie.

FRF.ro anunță că antrenorul este vaccinat și că starea sa este una bună. Staff-ul echipei naționale va mai fi testat o dată până sâmbătă, când este programată intrarea în cantonament. Apoi, în perioada 28 august - 8 septembrie, vor fi testări rapide zilnic, pe lângă cele 3 testări PCR impuse de UEFA înaintea partidelor.

În septembrie, România joacă două meciuri în deplasare și unul acasă. Pe 2 septembrie, „tricolorii” întâlnesc Islanda la Reykjavik, pe 5 septembrie Liechtenstein acasă, pe Arena Națională, iar pe 8 septembrie merg la Skopje, unde îi vor aștepta nord-macedonenii.

Șanse minime să ne calificăm la Mondialul din 2022

Suntem în plină campanie pentru accederea la Campionatul Mondial din Qatar, care va avea loc în noiembrie și decembrie 2022, adică peste un an și jumătate.

Singura variantă prin intermediul căreia am putea să ne calificăm sunt preliminariile, dar am ratat startul în grupa din care facem parte. Ne-a bătut Armenia și după 3 etape suntem doar pe locul 4. Doar prima poziție merge direct la Mondial, în vreme ce ocupantele locurilor secunde vor fi la baraj.

Tot la baraj mai au acces încă două echipe grație Ligii Națiunilor, însă România nu are nicio șansă fiindcă nu a câștigat grupa din care a făcut parte. De exemplu, Ungaria, care s-a impus într-o serie complicată, cu Serbia, Turcia și Rusia, poate prinde barajul pentru Qatar datorită Nations League.

Dacă nu vom fi nici anul viitor la CM, atunci vom bifa nu mai puțin de 6 ediții consecutive la care nu luăm parte. Ultima a fost în 1998, în Franța, când am ieșit și din grupă.

Citește mai multe știri despre echipa națională:

Tactica lui Rădoi: haos național! » Cifrele şocante din primul an efectiv cu noul selecţioner. Câţi jucători a convocat + câţi au fost chemaţi constant

Marile bile negre din mandatul lui Mirel Rădoi » A ratat toate obiectivele + echipa a încasat gol la fiecare meci cu el pe bancă

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
ucluj2011
ucluj2011  •  27 August 2021, 12:14

Cică este vaccinat!!! Păi și ce dacă este vaccinat?!!!? CINE spune că vaccinul te păzește de Covid 19 și de al transmite și altora?!!!?... Bine... "CINE" , nepunându-i la socoteală pe propagandiștii de la OMS... marile MultiNaționale farmaceutice... Guvernele care au ca temă să facă să se vaccineze un cât mai mare procentaj de populație și... u***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

694944880609608
Laurentiu Nichita  •  27 August 2021, 10:32

Da ce lovitura ! Ce scula mare e dica asta !!!

mal.
mal.  •  27 August 2021, 09:58

Chiar lovitură! Fără Dică, suntem morți! Mai bine nu ne mai prezentăm!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează