FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - NORVEGIA 1-1

ROMÂNIA - NORVEGIA 1-1 // Cosmine, cum era cu fusul orar? » 3 mituri spulberate de Alex Mitriță la meciul cu Norvegia

Articol de GSP - Publicat miercuri, 16 octombrie 2019 00:22

Alex Mitriță, 24 de ani, a fost cel mai bun jucător al României în „dubla” cu Feroe, 3-0, și Norvegia, 1-1, marcând câte un gol în ambele partide. 

Atacantul lui New York City FC a arătat că e într-o formă excepțională și a spulberat miturile legate de problemele pe care le-ar avea la națională pentru că evoluează în SUA.

1. Distanța e prea mare? Mitriță: NU!

Mitriță a stat mai mult pe drum decât pe terenul de joc. Pentru a fi alături de naționala României, Alexandru Mitriță a parcurs 13.600 de kilometri! Atacantul a trecut prin New York, Philadelphia, Londra, București și a bifat și deplasarea până la Torshavn înainte de a fi pe teren cu Norvegia. Totul în 10 zile!

Cu toate acestea, în jocul lui nu s-a văzut nicio problemă, iar oboseala a apărut abia pe finalul meciului. Unul în care Mitriță a marcat și a fost cel mai periculos jucător de pe teren!

„Mitriță a fost cel mai bun de pe teren. El, contra jucătorilor de gabarit, se descurcă. Are îndemânare, iar la duelurile unu contra unu e foarte bun. La gol a depășit doi sau trei adversari. A fost o fază formidabilă”
Victor Pițurcă, antrenor CS U Craiova, la TV Telekom Sport

ROMÂNIA - NORVEGIA 1-1 // Cosmine, cum era cu fusul orar? » 3 mituri spulberate de Alex Mitriță la meciul cu Norvegia

2. Fusul orar e o problemă? Mitriță: NU!

Diferența de fus orar dintre New York și București este de 7 ore, dar Mitriță a arătat că nu contează. Venit din SUA, Alex a arătat o prospețime de invidiat, atât în Feroe, cât și în primele 60-70 de minute cu Norvegia.

„Mă bucur că m-am întors și pentru reușitele mele. Ușor, ușor arăt ce pot la echipa națională”
Alex Mitriță

Mitriță a alergat permanent, a driblat și a făcut ce a vrut cu adversarii, dovedind încă o dată că poate face față în continuare competițiilor europene

Înainte de meciul cu Feroe, chiar și selecționerul a lăsat să se înțeleagă după ce l-a rechemat la lot că ar urma să-l folosească în meciul cu Norvegia: „Îmi e ușor să-l aduc din America, să-l pun să zboare 14-15 ore, să stea 7 zile la lot și să-l folosesc doar 20 de minute. Acum, că acțiunea durează 10 zile și al doilea meci e cu Norvegia, poate-l chem. Vom vedea dacă Mitriță va fi în lot”, spunea Contra.

3. Nivelul din MLS e prea slab? Mitriță: NU!

Mitriță este unul dintre cei mai în formă jucători din MLS. Cu toate acestea, mulți dintre cei care-l critică au acuzat faptul că Alex joacă într-un campionat slab și de aceea are cifre bune. 

Totuși, Mitriță are adversari cu renume în SUA: Zlatan Ibrahimovic, Carlos Vela, Cristian Pavon, Wayne Rooney, Nani sau Jozy Altidore. Driblingurile sale au rămas la fel de eficiente și în fața puternicilor fundași norvegieni.

12 goluriare Alex Mitriță în 29 de meciuri la New York FC

În aceste două meciuri, Alex a arătat că joacă mai bine decât adversarii săi, dar și decât colegii săi care evoluează în Europa .

CLASAMENTUL ACTUALIZAT ÎN GRUPĂ

EchipăMeciuriGolaverajPuncte
1. Spania819-520 
2. Suedia818-915 
3. România817-814
4. Norvegia813-10 11
5. Insulele Feroe84-233
6. Malta82-183

 

de Alexandra-Flavia Pavelescu

CITEȘTE ȘI:

CALCULE Suntem obligați să scoatem cel puțin 4 puncte cu Suedia și Spania: care sunt celelalte condiții pe care trebuie să le îndeplinim

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (38)
eugen_76pan
eugen_76pan  •  16 Octombrie 2019, 11:15
Postat de j0k3r pe 16 Octombrie 2019, 10:04

asta se intampla cand dai zeci de sprinturi ca sa faci treaba. el nu a stat deloc, cum au facut altii. tu nu ai de unde sa intelegi asta, esti batut in cap. nu avem pretentii de la tine

Nu stie el ce sunt alea! Mitrita pleca in viteza de la 40 de metri..

eugen_76pan
eugen_76pan  •  16 Octombrie 2019, 11:00

Dupa parerea mea Mitrita e un fel de Messi si americanii o sa-l vand cu foarte multi bani in Europa. de mult nu am mai vazut un asa jucator sa bage spaima in adversari cand avea mingea la picior

572753159746155
Sorlea Elwyn  •  16 Octombrie 2019, 10:33

Să vină Hagi antrenor.. că ăsta e planul, bag de seamă. Nu sunt fan Contra dar nici nu sunt de acord că este atacat din toate părțile. Până la urmă o să vină alt antrenor, aceleași rezultate și noi vom da vina mereu pe antrenor. Nu vedem alte aspecte. Și stați așa! și cu Hagi, dacă așa sunt jocurile.. A avut o selecționată mult mai valoroasă decât cea de acum și a ratat barajul cu Slovenia.

Vezi toate comentariile (38)
Comentează