FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - NORVEGIA 1-1

ROMÂNIA - NORVEGIA 1-1 // EXCLUSIV Adrian Rus: „Aș fi jucat și într-un picior cu Norvegia, la națională joci cu sufletul”

Articol de - Publicat vineri, 18 octombrie 2019 09:00

Adrian Rus, 23 de ani, povestește cum a trăit din teren remiza cu nordicii, comentează în cheie proprie incidentul Contra - Pușcaș și spune că nu i se pare imposibil un succes chiar la Madrid.

- Adi, ai avut o "dublă" specială la națională: ai prins aproape o oră cu Feroe din cauza accidentării lui Chiricheș și titular cu Norvegia. Te așteptai să intri din primul minut la București?
- Sincer, am fost un pic surprins! Dar știu că m-am pregătit la capacitate maximă în toate zilele de la lot și nu m-au afectat nici îndoielile unora legate de faptul că nu aveam meciuri în picioare la club. La națională joci cu sufletul, care te împinge înainte chiar și atunci când simți că ți-ai atins limitele. A fost și o perioadă mai sensibilă cu o problemă medicală, peste care am trecut cu bine.

- La ce te referi?
- Mi se trage de la o pubalgie resimțită în vară. Am avut o jenă la coapsa stângă, acutizată și din pricina terenului sintetic de la Torshavn. Am discutat cu doctorul înaintea partidei cu Norvegia, l-am întrebat dacă pot apărea probleme suplimentare, selecționerul m-a întrebat dacă sunt OK, dar nu era cazul să spun „pas” doar de la o asemenea chestiune care poate fi ținută sub control. Aș fi jucat și într-un picior cu Norvegia!

„Mergem să batem și în Spania”

- Dueluri complicate cu masivii atacanți norvegieni, nu?
- N-a fost simplu, mai ales în prima repriză, când nu prea am reușit să ne creăm ocazii. După pauză a venit însă penalty-ul, apoi golul lui Mitriță, am mai avut câteva contraatacuri bune, neconcretizate din păcate. Îmi pare tare rău că am pățit necazul cu egalarea din prelungiri. Norvegienii au jucat cu 3 vârfuri de prin minutul 60, eram om la om eu, Nede și Benzar. Probabil toți cei care ne aflam atunci în careu am urmărit mingea, am scăpat din priviri apariția lui Sorloth, care a deviat de lângă Romario. E câte puțin vina tuturor pentru acest rezultat, care ne lasă totuși deschise porțile către calificare.

- Calculele sunt destul de stricte: trebuie să batem Suedia și să obținem măcar un punct în Spania.
- Am spus încă de la U21 că nu mi-e frică absolut de nimeni pe teren. Nici măcar de Spania, unde, din punctul meu de vedere, vom merge să batem! Sigur, dacă tabela va arăta acolo vreo remiză prin minutul 85, vom mai trage și de timp! Să trecem întâi peste jocul cu Suedia și vedem după aceea ce va fi la Madrid.

„Dacă băteam, nu mai ținea nimeni cont de incidentul cu Pușcaș”

- Penalty-ul lui Pușcaș e momentul care a iscat cele mai multe comentarii. În ordine cronologică, ratarea loviturii de la 11 metri..
- Eram la centrul terenului când s-a produs faza, nu credeam că va dicta penalty, mi se păruse doar un duel umăr la umăr în careu. Ulterior, pe imaginile video, am văzut că a existat o obstrucție la picioarele lui Bancu. Nu trebuie să tragem acum în Pușcaș că a ratat, probabil sângele lui de atacant a acționat când a cerut să execute în locul lui Stanciu. Să nu uităm ce goluri a marcat George pentru România!

- Știu că e un subiect sensibil, dar cum ai fi reacționat dacă erai în locul lui Pușcaș, iar selecționerul ar fi lansat acele înjurături suburbane la adresa ta?
- N-aș vrea să comentez acest subiect. Nu pot spune că a fost ceva normal, însă în tensiunea unui meci mai scapi și astfel de cuvinte. Și mie mi se întâmplă să mai spun câteva în barbă când nu-mi iese câte ceva! Am citit că pentru George nu sunt probleme. Nici eu n-aș fi pus la suflet o chestiune de genul ăsta dacă eram în locul lui. Credeți că el n-ar fi vrut să marcheze? Sau credeți că selecționerul și-a propus în mod special să înjure? Exclus! Dacă am fi bătut Norvegia nu mai ținea nimeni cont de acest moment.

„Nu poți mulțumi pe toată lumea”

- Selecționerul a reclamat că în media și în spațiul public, în general, se arată prea mult negativism la adresa naționalei. Voi, între jucători, discutați despre această chestiune?
- Mai discutăm când suntem pe la saună, la bazin, la refacere. Nu poți să-i mulțumești pe toți! Sincer, uneori nu înțeleg ce doresc oamenii de la națională. De exemplu, am bătut Malta cu 1-0, au fost atâtea critici, în loc să constatăm că am luat trei puncte, ceea ce e cel mai important. Apoi, au existat discuțiile că am marcat prea târziu în Feroe, dar n-a punctat nimeni că adversarul a jucat cu cinci oameni în propriul careu și cu alți trei mijlocași la 20 de metri de poartă. E greu să desfaci o asemenea defensivă supraaglomerată. În fine, sunt convins că dacă vor veni și alte victorii, lumea va fi mai mulțumită.

  • Rus a fost disputat între naționalele României și Ungariei, dar fundașul de 23 de ani a preferat reprezentativa țării de baștină

„M-au felicitat la club la primul antrenament după revenirea de la lot. Sunt convins că va veni și rândul meu să joc la Vidi, deocamdată echipa merge foarte bine, e lider cu 7 victorii și o singură înfrângere în 8 etape. Muncesc mai departe și voi profita de momentul când voi fi introdus.
Îmi pare rău pentru ce a pățit Chiricheș în Feroe. Și eu am trecut prin momente medicale dificile, știu ce e în sufletul unui jucător în astfel de situații. Sunt zile grele. Mulți nu înțeleg că a fi fotbalist nu e chiar simplu”

Adrian Rus

George Pușcaș pune condiții jurnaliștilor după meciul cu Norvegia : "Întrebări cumsecade, vă rog!"

3selecții a strâns Rus până acum pentru națională, debutând în actuala campanie la meciul cu Malta, 1-0 la Ploiești

249a fost index-ul InStat al lui Rus la partida cu Norvegia. E al șaselea la acest capitol dintre titulari, după Mitriță (368), Tătărușanu (292), Bancu (269), Stanciu (266) și R. Marin (252)

CLASAMENTUL ACTUALIZAT ÎN GRUPĂ

EchipăMeciuriGolaverajPuncte
1. Spania819-520 
2. Suedia818-915 
3. România817-814
4. Norvegia813-10 11
5. Insulele Feroe84-233
6. Malta82-183

MECIURI RĂMASE DE DISPUTAT ÎN GRUPA ROMÂNIEI

15 NOIEMBRIE: 

  • România - Suedia
  • Spania - Malta
  • Norvegia - Insulele Feroe

18 NOIEMBRIE:

  • Spania - România
  • Suedia - Insulele Feroe
  • Malta Norvegia

VEZI ȘI:

Dan Petrescu în locul lui Contra? Ce răspuns a dat antrenorul: „Ce națională...”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
2214141858613810
Dorin Scheffel  •  20 Octombrie 2019, 18:24

Norvegianul Solskjaer a batut penaltiul din Norvegia-Romania pe 11.06.2003. Complicitate la crima organizata Filiera scandinavica pe vreme in care suedezul Johansson era Presedinte UEFA. In acel meci slovacul Lubos Michel acorda 11 metri impotriva Romaniei dupa un hent al atacantului norvegian Carew. Toata lumea a vazut toti norvegienii au aplaudat (complicitate la nivel national!). A doua zi Carew recunostea in presa ca a fost o minciuna, dar miza era prea mare pentru a mai fi si corect! Emil Gradinescu a comentat meciul:"un egal mincinos"! Aceiasi norvegieni ne acuza astazi copii de rasism, ne acuza pe noi ca popor, cum ca am fi rasisti. Antrenorul lor suedez Lagerback Lars aduce acuze nepermise la conferinta de presa dupa meciul Romania-Norvegia 2019 impotriva gazdelor prea ospitaliere cu astfel de "personaje". Sa le fie rusine! Burleanu are dreptate, trebuie sesizata UEFA dupa aceste de derapaje discriminatorii ale nordicilor. Nedelciaru/Rus impecabili!!!! Romania e o natiune fotbalistica! Avem jucatori! Hai Romania! Sa fim alaturi de ei, mai sunt doar doua meciuri! Ne calificam!

madalin_eivissa
madalin_eivissa  •  18 Octombrie 2019, 15:27

SPUNE-I SI LUI ANDONE, CA EL VINE LA NATIONALA CU MENTALITATE DE INFRANT INAINTE DE A INCEPE VREUN MECI!

1025196294175439
Stolojan Claudiu  •  18 Octombrie 2019, 10:52

Un jucator bun cu o personalitate placuta. Cu siguranta ar merita sa joace meci de meci in locul lui Chiriches. Mult succes!

Vezi toate comentariile (7)
Comentează