FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - NORVEGIA

ROMÂNIA - NORVEGIA // Cine lângă Nedelcearu? 3 foști fundași români au dat verdictul + echipa anunțată de GSP

Articol de - Publicat luni, 14 octombrie 2019 00:00

ROMÂNIA - NORVEGIA // Trei foști jucători cu experiență internațională, Ștefan Iovan, Lucian Goian și Vivi Răchită, se pronunță asupra stoperilor care ar trebui să joace cu Norvegia, în absența lui Vlad Chiricheș și Dragoș Grigore. Alegerile sunt diferite, Cosmin Contra are o misiune delicată.

Accidentările lui Grigore și Chiricheș, oamenii care ar fi putut face cuplul de fundași centrali contra Norvegiei, îl pun pe selecționer în cea mai delicată situație înaintea unui joc vital pentru calificarea la Euro 2020. 

În acest moment, „Guriță” îi are la dispoziție pe Nedelcearu, Rus, Toșca, Burcă și I. Cristea, ultimii doi chemați de urgență la Mogoșoaia, ieri, spre a suplini absențele colegilor de la Ludogoreț și Sassuolo. 

Pe cine va alege Contra? E o întrebare la care au încercat să răspundă trei foști stoperi cu experiență internațională. Iar faptul că nici ei nu s-au pus de acord asupra unui duo stabil arată o dată în plus că inspirația selecționerului va juca rolul primordial în materia fundașilor centrali cu care vom ține piept Norvegiei. 

Ștefan Iovan: Nedelcearu – Rus

„E un meci cu o încărcătură imensă, iar Contra e singurul în măsură să ia cea mai bună decizie, în funcție și de cum îi va simți la antrenamente pe fiecare în parte. Personal, cred că varianta Nedelcearu – Rus, cea folosită și în Feroe după ieșirea lui Chiricheș, ar fi cea mai potrivită

Se cunosc destul de bine de la lotul U21, au mai și jucat împreună acolo, inclusiv la Europeanul din vară, așa că se pot completa. Ar trebui să aibă sânge în ei și să nu se teamă de nicio Norvegie!”. 

Dorin Goian: Nedelcearu – Burcă

„Aș începe cu Burcă lângă Nedelcearu, chiar dacă a fost chemat doar după accidentarea lui Chiricheș. Îmi place foarte mult cum a crescut în ultimii ani, s-a integrat foarte bine la CFR, are deja în spate jocuri importante în cupele europene, așa că mi se pare o soluție optimă. Nu aș avea emoții cu un cuplu Nedelcearu – Burcă”. 

Valeriu Răchită: Nedelcearu - Toșca 

„E un meci prea important pentru națională ca să aduci în formula de bază un debutant, cum ar fi cazul lui Burcă. Emoțiile și presiunea ar fi prea mari, iar dacă greșești în zona centrală poate însemna un moment fatal pentru echipă. 

Varianta Nedelcearu – Toșca mi s-ar părea cea mai firească, pentru că Alin are o vastă experiență internațională, e de multă vreme la lot, stă bine cu viteza și e stoper de picior stâng. La rândul lui, Rus mi s-a părut destul de puternic, dar situația lui de la club nu l-a ajutat să aibă meciuri în picioare”.

Echipa probabilă contra Norvegiei:

Tătărușanu - Benzar, Nedelcearu, Ad. Rus (Toșca), Bancu - R. Marin, Bordeianu - Deac, Stanciu, Mitriță - Pușcaș

ROMÂNIA - NORVEGIA // Cine lângă Nedelcearu? 3 foști fundași români au dat verdictul + echipa anunțată de GSP

PROGRAMUL ROMÂNIEI

  • 15 octombrie 2019: România – Norvegia (ora 21:45)
  • 15 noiembrie 2019: România – Suedia (ora 21:45)
  • 18 noiembrie 2019: Spania – România (ora 21:45)

Vezi și: 

FEROE - ROMÂNIA 0-3 // Nicolae Stanciu, cel mai bun de pe teren! Cum arată cifrele InStat după duelul cu Feroe

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (22)
1135398979873895
 •  15 Octombrie 2019, 02:45

... asa ar arata - in viziumea mea - primul 11 ideal in meciul cu Norvegia si anume Tatarusanu plus 5 fundasi 2 mijlocasi 3 atacanti (din stanga spre dreapta): - Bancu, Rus, Nedelcearu, BURCA, Benzar (aripi f mobile) - CICALDAU, Stanciu (in fata apararii) - Mitrita, NISTOR, Puscas (in atac)

10155074652718103
Muzzi Ciprian  •  14 Octombrie 2019, 17:05
Postat de cornelconasu pe 14 Octombrie 2019, 11:04

Toșca-cloșca ??? Eu nu știu ce caută la lotul național acest băiat surghiunit în peninsula iberică și pierdut prin Anatolia ?! Aici trebuie să ajungă...CEI MAI BUNI fotbaliști ai țării ! În timp ce Toșca se plimbă prin cantonamentul naționalei , un jucător care merita să fie acolo (după părerea mea în primii trei fundași centrali români), pe numele lui Miron, privește la televizor pentru că acolo ”trebuie”să fie(și) jucătorii unora ce trebuie să aibă unele numere pe spate ! PS ...mai nou și Cristea !

suntem jos de tot! acum vreo 2 ani dupa un meci dinamo-viitorul 0-4 Dinu zicea "Nedelcearu saracu a dat cu dopul in atacant" dau "Anton saracu cand alearga e chin!" sunt curios ce au facut notabil intre timp ca sa ajunga sa nu ii mai scoata nimeni din nationala! https://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/cornel-dinu-dupa-dinamo-viitorul-0-4-nenorocirea-este-cu-totul-alta-524516.html

10155074652718103
Muzzi Ciprian  •  14 Octombrie 2019, 16:58
Postat de amygos_sm pe 14 Octombrie 2019, 08:29

si la inchidere cioinac...antrenor stoican...hahahaha

mai degraba coinac! :D

Vezi toate comentariile (22)
Comentează